اخبار

لزوم استفاده از مدیران جوان و ریسک پذیر برای ایجاد تحول در حاکمیت فاوا در کشور

فرید احمدی در برنامه رادیویی جهان مجازی به ارائه توضیحاتی درباره ی وضعیت ارتباطات و فناوری اطلاعات در ایران و جهان پرداخت و عنوان کرد: انتخاب وزیری جوان برای این عرصه را می‌توان اتفاقی مبارک دانست چراکه انتخاب فردی از دهه شصت نوعی سنت شکنی است که اقای دکتر روحانی برای حوزه جوان فناوری اطلاعات و ارتباطات رقم زده است.
مشاور مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید عنوان کرد: با توجه به اینکه حوزه فاوا حوزه ای جوان در کشور محسوب میشود انتخاب یک وزیر جوان برای این بخش می تواند زمینه جبران عقب ماندگی ها در حوزه فاوا را ایجاد نماید .وی اقزود باید بپذیریم درحالی که دنیا در حال رقم زدن انقلاب صنعتی چهارم است گام های طی شده در کشور همگام با رشد جهانی نیست. وی افزود در سال های آینده، انقلاب چهارم صنعتی و کاربردهای آن مانند اینترنت اشیا و وب نسل ۳ و رایانش ابری و رایانش شناختی، نحوه تولید و کل صنعت را دگرگون خواهد کرد.
این کارشناس حوزه فاوا همچنین اظهار کرد حرکت به سمت فناوری های جدید نیاز به چابکی و تحول در حوزه حکمرانی فاوا و دولت دارد. برای این تحول نیز نیاز به ریسک پذیری مدیران دارد که این موضوع از سوی یک مدیر جوان می‌تواند بیشتر اعمال شود.
 
لزوم استفاده از مدیران جوان و ریسک پذیر برای ایجاد تحول در حاکمیت فاوا در کشور
این عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی ارومیه در عین حال اظهار کرد: بر اساس پیش بینی های صورت گرفته تا سال ۲۰۲۰ در دنیا ۲۵ میلیارد شی از طریق اینترنت اشیا به یکدیگر متصل خواهند شد و در این حوزه ارزش افزوده ای بالغ بر ۹.۱ تریلیون دلار إیجاد خواهد شد و تنها در یک بخش کشاورزی پیش‌بینی شده است که از این طریق بالغ بر ۳۰ میلیارد دلار ارزش افزوده ایجاد شود. وی ادامه داد: حال سوال آن است که در کشور ما تا چه اندازه بر روی این موضوعات کار شده است اگر بخواهیم پاسخ صادقانه به این سوال بدهیم باید بگوییم که اقدام زیادی در این حوزه صورت نگرفته و نیاز به حضور یک مدیر جوان و ریسک پذیر در این عرصه احساس می شود. از سوی دیگر خود آقای آذری جهرمی نیز مدیری است که در عین جوانی، مردمی است و در حوزه اجرا نیز عملکردی مناسب داشته است.
احمدی عنوان کرد: دو بحث اشتغال و اقتصاد از اولویت‌های دولت دوازدهم به شمار می رود. نکته قابل توجه اینکه حوزه فاوا ظرفیت بسیاری برای ایجاد اشتغال دارد اما با این وجود طی سال‌های گذشته در حوزه اقتصاد دیجیتال، پیشرفت زیادی نداشته ایم و حال لازم است تلاش ها متناسب با رشد سریع دنیا در این حوزه باشد.
احمدی افزود: نکته دیگر اینکه تعداد فارغ التحصیلان این حوزه رقم قابل توجهی است. همچنین تعداد دانشجویان این حوزه که حدود ۲۰ درصد دانشجویان حوزه‌های غیر پزشکی را در بر میگیرد عدد بالایی است. از این ظرفیت نیروی انسانی می‌توان استفاده ای مناسب داشت اما تا کنون ظرفیت مناسب برای اشتغال این افراد فراهم نشده است.
احمدی در ادامه یکی دیگر از مشکلات حوزه فاوا را نبود پلتفرم های مشترک برای استفاده بخش خصوصی از اطلاعات و خدمات دولتی دانست . در حالی که در کشورهای پیشرفته در مواردی که داده ها حالت محرمانگی نداشته و حریم خصوصی شهروندان را تهدید نمی‌کند در اختیار بخش خصوصی قرار می گیرند تا با واسطه آنها امکان ارائه سرویس های متنوع وجود داشته باشد.
مشاور مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید در بخش دیگری از صحبت‌های خود به موضوع عدم تعریف حوزه های بین بخشی برای ایجاد کسب و کارهای فاوا اشاره کرد و گفت: حوزه ی ارتباطات و فناوری اطلاعات یک حوزه ایزوله نیست و باید شرایطی فراهم کرد که ارتباط مناسب میان این بخش با سایر حوزه هاایجاد شود. تجربیاتی مانند تاکسی‌های آنلاین گویای آن است که ظرفیت بسیاری در این زمینه وجود داشته و می توان از این طریق به آمار اشتغال و رشد اقتصادی کمک کرد.
وی همچنین به موضوع سرمایه گذاری و ارائه مشاوره های مناسب به سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی اشاره کرد و با تاکید بر اهمیت این موضوع گفت:در سال‌های گذشته برای فعالیت در حوزه های مختلف مجوزهایی صادر شده است اما در این زمینه تحلیل کاملی از وضعیت بازار به دریافت کنندگان پروانه ارائه نشده است و مواردی مانند حجم بازار و میزان نیاز به اپراتورها به اطلاع فعالان این بخش نرسیده است.
احمدی همچنین به موضوع انحصار برخی مجموعه های بزرگ اشاره کرد و گفت لازم است قوانین به گونه ای اصلاح شوند که از چنین موضوعاتی جلوگیری شود.
وی در ادامه به موضوع پرداخت های بانکی اشاره کرد و افزود:در حوزه پرداخت‌های الکترونیک مالی در سطح بین الملل و داخلی باید تعاملاتی با بانک مرکزی صورت گیرد تا جلوی مشکلات فعلی برای توسعه فین تک ها گرفته شود.
احمدی در پایان مهمترین موضوع را نیز تعریف خدمات فاوا در خدمات دولت الکترونیک دانست. دولت می بایست بتمهیدی بیاندیشد که لذت استفاده از خدمات دولت الکترونیک برای مردم قابل لمس باشد. در این راستا باید خدمات مبتنی بر نیازهای مردم بازمهندسی شود.و این موضوع شاید نقطه عطفی برای عملکرد وزارت فاوا در دولت دوازدهم باشد.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا