اخیراً ایلان ماسک در یک مصاحبه مدعی شده مقامات چینی با او تماس گرفتهاند و برای عرضه نکردن اینترنت ماهوارهای استارلینک در چین تضمین خواستهاند.
ایلان ماسک در مصاحبه با فایننشال تایمز مدعی شده پس از ارائه اینترنت ماهوارهای بر فراز اکراین، مقامات چینی از او خواستهاند تا تضمین بدهد این سرویس در اختیار ساکنین چین قرار نمیگیرد.
ایلان ماسک هیچ اشارهای به پاسخ احتمالی خود به مقامات چینی نکرده است اما نقشه سرویس دهی استارلینک نشان میدهد هنوز در چین، تایوان، ویتنام و مغولستان ارائه نشده است. جالب اینکه وضعیت استارلینک در برخی از مناطق مزبور «در انتظار دریافت تأییدیه از رگلاتورها» ذکر شده است.
استارلینک به چین فروخته نمی شود
با وجود اینکه استارلینک از همان روز نخست به عنوانی سرویسی برای ارائه اینترنت در مناطق دور افتاده معرفی شد، اما خیلی زود مورد توجه شهروندان کشورهایی قرار گرفت که با سانسور دولتی یا حکومتی روبرو هستند. اخیراً هم استارلینک در ایران در دسترس قرار گرفته است، هرچند که امکان تهیه تجهیزات آن وجود ندارد.
فیلترینگ و سانسور اینترنت در چین بسیار پیچیده و سازمان یافته است که به وضوح استارلینک میتواند یک تهدید برای حکومت چین محسوب شود. از آنجایی که ایلان ماسک در شانگهای کارخانه تولید خودروهای تسلا دارد و بیش از ۸۰,۰۰۰ دستگاه به فروش رسانده، بعید نیست با مقامات چینی همکاری کند و اینترنت ماهوارهای استارلینک به بهانههای مختلف در این کشور ارائه نشود.
تاکنون ایلان ماسک نشان داده از سیاستهای حکومت چین تبعیت میکند و حتی در مجلهای که متعلق به دستگاه سانسور این کشور است، یک ستون را به دست آورده بود. همچنین به نظر میرسد به زودی ایلان ماسک صاحب تویتر میشود که در چین مسدود است.
در صورتی که ماسک به این خواسته مقامات چینی تن بدهد، این احتمال وجود دارد که با دیگر حکومت های اقتدارگرا و تمامیت خواه هم مسامحه کند.
مواردی که میتوانید مطالعه کنید: