اوایل سال جاری سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با توجه به مشکل دریافت انبوهی از پیامکهای ناخواسته تبلیغاتی سرویس یکپارچهای را برای لغو این پیامکها راه اندازی کرد که با استفاده از آن مشترکان هر سه اپراتور میتوانستند جلوی دریافت پیامکهای مزاحم را بگیرند.
مشترکان از طریق این سامانه با ارسال پیامک به شماره ۸۰۰ و یا شماره گیری #۸۰۰* میتوانستند پیامکهای تبلیغاتی را فعال یا غیر فعال کنند. با استفاده از این سرویس، مشاهده سرویسهای فعال، قطع خدمات مبتنی بر محتوا و قطع پیامکهای تبلیغاتی ممکن شد و با شماره گیری کد ذکر شده لیستی از سرویسهای فعال به مشترک ارسال میشد. در صورت تمایل فرد به لغو پیامکهای تبلیغاتی، اپراتور این پیامها را ظرف ۲۴ ساعت غیر فعال میکند؛ اما با گذشت حدود شش ماه از راه اندازی این طرح، کاربران همچنان معتقدند که این شیوه برای لغو پیامکهای دریافتی کافی نبوده است.
لغو پیامکهای تبلیغاتی از طریق سامانه ۸۰۰ با موفقیت همراه نبود
سامانه ۸۰۰ آنطور که باید موفق نبود و کاربران تلفن های همراه هنوز هم با مشکلاتی در این زمینه روبرو هستند. مشترکان موبایل اعتقاد دارند که با وجود تماسهای مکرر با سامانه ۸۰۰، همچنان این پیامکهای ارزش افزوده برای آنها ارسال میشود. در برخی از موارد سامانه ۸۰۰ به کاربر میگوید که هیچ سرویسی برای وی فعال نیست اما باز هم مشترکان این پیامکها را دریافت میکنند. علاوه بر این، دریافت پیامکهای تبلیغاتی با سرشماره های مختلف نیز مسئله ای است که کاربران موبایل از آن ابراز نارضایتی کردهاند. لازم به ذکر است که این مشکل برای مشترکان تمامی اپراتورها وجود دارد.
معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی به کلی این موضوع را رد کرده و گفته بود که در صورت درخواست مشترکان برای لغو پیامکهای تبلیغاتی، دیگر امکان ارسال آن از طریق اپراتورها وجود ندارد. علی اصغر عمیدیان مشکل فعلی کاربران را ارسال کنندههای شخصی عنوان کرد و گفت:
برخی از پیامکهای تبلیغاتی از طریق تلفن های شخصی به صورت انبوه ارسال میشود و با این ارسال کنندههای شخصی نیز برخورد خواهد شد.
حسین فلاح، معاون سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی نیز در این باره اظهار کرد که عملکرد سامانه ۸۰۰ قابل قبول بوده و تا کنون ۱۰ میلیون مشترک درخواست لغو پیامکهای تبلیغاتی را داشتهاند اما گاهی اوقات این سیستم با باگهایی روبرو میشود که به آن رسیدگی خواهد شد.
گفته میشود که با توجه به نارضایتی مشترکان از عملکرد سامانه ۸۰۰ و دریافت پیامکهای ناخواسته، این افراد میتوانند شکایت خود را از طریق سامانه ۱۹۵ به رگولاتوری اعلام کنند.