در این مقاله قصد داریم به بزرگترین اشتباهات تاریخ تکنولوژی بپردازیم. اشتباهاتی به بزرگی رد آیپاد که چندی بعد توانست اپل را به برندی جهانی تبدیل کند. در ادامه همراه ما باشید.
کمپانی Kodak رسماً از صنعت دوربین دیجیتال کنار کشید
یک مهندس سال ۱۹۷۵ میلادی ایدهی یک دوربین تهیه فیلم و عکس را داد. به همین ترتیب جورج ایستمن کمپانی Kodak (کوداک) را رسماً راه اندازی کرد. این شرکت مخترع اولین دوربینهای عکاسی دستی بود که موجب عمومیت یافتن هنر عکاسی شد و از قدیمیترین و معروفترین تولیدکنندگان تجهیزات و مواد عکاسی در جهان به شمار میرفت و تصاویر نخستین فرود انسان بر کره ماه توسط یکی از دوربینهای این شرکت تصویربرداری شد.
در سال ۲۰۱۲ مدیران این شرکت در حالی که خنده بر روی لبانشان نشسته بود از اتاق مربوط به جلسه داخلی شرکت به بیرون آمدند و رو به خبرنگاران خبر ورشکستگی خود را پس از ۳۰ سال فعالیت در صنعت دوربین دیجیتال اعلام کردند.
یاهو شانس صاحب بودن گوگل را از دست داد
گوگل (Google) یک شرکت سهامی عام است که در زمینه جستجوی اینترنتی، رایانش ابری و تبلیغات سرمایهگذاری میکند. این شرکت توسط لری پیج و سرگئی برین تأسیس شد که هر دوی آنها در دانشگاه استنفورد بهعنوان دانشجوی دکترا حضور داشتند و با نام «مردان گوگل» شناخته میشدند. گوگل در ابتدا بهعنوان یک شرکت خصوصی در ۴ سپتامبر ۱۹۹۸ ثبت شد و فروش اولیه سهام آن در ۱۹ اوت ۲۰۰۴ انجام شد.
درست زمانی که گوگل وارد این صنعت شد، یاهو تنها فرمانروای اینترنت بود. در آن زمان یاهو مذاکرات متعددی را برای خرید گوگل با مدیران آن انجام داد اما به یکباره از خرید آن صرف نظر کرد. حالا ارزش گوگل بیش از ۵۰۰ میلیارد دلار بوده و یاهو دارای ارزشی تنها ۳۵ میلیارد دلاری است.
رون وین بهراحتی سهام خود را در اپل فروخت
احتمالاً شما بر آن باور هستید که تنها استیو جابز و استیو وزنیاک دو بنیانگذار اپل هستند؛ اما اپل دارای بنیانگذار سومی به نام رون وین نیز هست. وی که دارای سهام ۱۰ درصدی از این شرکت بود، در سال ۱۹۷۶ میلادی کل سهام خود را به ارزش ۱,۵۰۰ دلار فروخت. این سهام امروزه ۵۰ میلیارد دلار میارزد!
اشتباه رون وین را میتوان یکی از بزرگترین اشتباهات تاریخ تکنولوژی دانست.
مرگ مایکروسافت زون (Microsoft Zune)
پس از آن که اپل آیپاد را عرضه کرد، مایکروسافت برای جواب به آن در سال ۲۰۰۶ میلادی دستگاهی به نام مایکروسافت زون (Microsoft Zune) را تولید کرد. ولی دیگر خیلی دیر شده بود چرا که چند ماه بعد استیو جابز از نخستین نسل آیفون رونمایی کرد و دیگر جایی برای عرضه اندام این محصول نبود.
کمپانی که دست رد به طرح آیپاد تونی فادل زد
طراح و سازندهی اصلی آیپاد شخصی به نام تونی فادر است که صاحب نخستین ایدهی ساخت دستگاه شخصی گوش دادن به موسیقی است. فادل در ابتدا طرح خودش را به یک شرکت تکنولوژی برد. پس از آن که دست رد به این طرح زدند، فادل آن را به اپل آورد تا برای همیشه در تاریخ تکنولوژی ثبت شود.
استیو جابز اپل را ترک کرد
در آن که آیا استیو جابز در سال ۱۹۸۵ پس از مناقشه به وجود آمده مجبور به ترک اپل شد و یا آنکه بهدلخواه خود این کمپانی را ترک کرد شک و تردید وجود دارد؛ اما پس از رفتن او این کمپانی آمریکایی در اوایل دهه ۹۰ میلادی تحت مدیریت جان اسکالی تقریباً تا مرز بهزانو درآمدن پیش رفت.
نینتندو پلی استیشن ؛ کنسولی که هیچگاه عرضه نشد
اوایل دهه ۹۰ میلادی سونی و نینتندو همکاری جدیدی را برای ساخت یک کنسول بازی مجهز به SNES آغاز کردند؛ اما خیلی زود کمپانی نینتندو پا پس کشید تا همکاری خود را برای یک محصول مشترک با کمپانی فیلیپس آغاز کند. سونی پس از این اتفاق تصمیم گرفت بهتنهایی یک کنسول بازی را طراحی کند. سونی از نخستین کنسول پلی استیشن خود در سال ۱۹۹۱ و طی همایش CES رونمایی کرد تا امروز شاهد نسل چهارم این کنسولها به نام پلی استیشن ۴ باشیم.
رد تلفن توسط شرکت وسترن یونیون
شرکت وسترن یونیون در سال ۱۸۵۱ توسط ازرا کرنل تأسیس شد. این شرکت ارائهدهندۀ خدمات مالی و ارتباطی است و مقر اصلی آن در ایالات متحده قرار دارد.
الکساندر گراهام بل زمانی که در سال ۱۸۷۶ پتنتهای تلفن خودش را به وسترن یونیون ارائه کرد، این کمپانی دست رد به سینهی آن زد تا آن که گراهام بل کمپانی AT&T کنونی را تأسیس کرده و تلفن را به جهانیان عرضه کند.
توقف فعالیت نتفلیکس توسط بلاک باستر
در سال ۲۰۰۰ میلادی، رید هاستینگز بنیانگذار نتفلیکس پیشنهاد فروش شرکت خود را به بلاک باستر ارائه کرد. پس از آن برای مدت کوتاهی فعالیت نتفلیکس توسط کمپانی بلاک باستر متوقف شد؛ ولی چندی بعد بار دیگر این کمپانی به فعالیت خود ادامه داد تا اینک نتفلیکس به بیش از ۱۹۰ کشور دنیا سرویس دهی داشته باشد.
ادغام AOL و تایم وارنر
یکی از بزرگترین اشتباهات تاریخ تکنولوژی که دارای گستردگی بسیار زیادی است، ادغام دو کمپانی AOL و تایم وارنر خواهد بود. دو کمپانی AOL و تایم وارنر در سال ۲۰۰۰ با یکدیگر ادغام شده و با این کار بزرگترین شرکت رسانهاى جهان را تشکیل دادند. هرچند که خیلی زود مشخص شد که این ادغام بزرگ که از یک شرکت سنتى (تایم وارنر) و یک شرکت مدرن (AOL) صورت گرفته بود چندان موفقیت آمیز نیست.
در سالهای ۲۰۰۱ و ۲۰۰۲ شرکت AOL تایم وارنر بهشدت متضرر شد و عمده سهام داران آن بهشدت ناراضى شدند.
نجات اپل توسط بیل گیتس
اواخر دهه ۹۰ میلادی درست زمانی که مایکروسافت در حال حکومت بر دنیای تکنولوژی بود، کمپانی اپل با مشکلات فراوانی مواجه شد. بیل گیتس که همواره نشان داده افکار انسانی او خیلی گستردهتر از افکار اقتصادی آن است ۱۵۰ میلیون دلار به اپل کمک کرد تا شرکت یار دیرینهی خود استیو جابز را نجات دهد. تصور کنید اگر این کمپانی به اپل کمک نکرده بود حالا چه تلفنی در دست داشتیم؟