موبایلستان

به میانمار کشور همراه‌های هوشمند ۲۰ دلاری خوش‌آمدید

به میانمار کشور همراه‌های هوشمند ۲۰ دلاری خوش‌آمدید

بازار میانمار

شاید بتوان کشور میانمار را یکی از بسترهای موبایل‌های ارزان‌قیمت دانست. همواره با راه رفتن در کنار خیابان‌ها می‌توان افراد بومی‌ای را مشاهده کرد که به فروش تلفن‌های باقیمت بسیار ارزان هستند. اغلب این تلفن‌های همراه را کمپانی‌های بسیار ناشناخته تولید می‌کنند و باقیمتی برابر با ۲۰،۳۰ و یا ۴۰ دلار به بازار عرضه می‌کنند.

مرکز یانگون در میانمار را می‌توان به نحوی تحت سلطه مرکز دینی محلی‌ای به نام سوله دانست. این مرکز درواقع یک گنبد طلایی‌رنگ بوده که در سال ۲۰۰۷ میلادی میزبان انقلاب زعفران راهبان برای حرکت به‌سوی کشوری دموکراتیک بوده است.

اما مهم‌ترین بخش این شهر ازنظر سایت ما را نمی‌توان مربوط به این گنبد طلایی دانست بلکه تلفن‌های همراه آلومینیومی این کشور نظر تمامی مخاطبان را به خود جذب می‌کند. به‌طوری‌که شاید بر همین اساس بتوان کشور میانمار را کشور تلفن‌های همراه هوشمند ۲۰ دلاری خواند.

سؤالی که هم‌اکنون ممکن است مطرح شود این است که چرا این کشور راه عرضه تلفن‌های همراه هوشمند بسیار ارزان‌قیمت و در تعداد بسیار بالا معروف شده است؟ برد جونز به‌عنوان مدیر ارشد اجرایی شرکت Wave Money، سرمایه‌گذار فن‌آوری مالی مشترک بین بانک یوما و اپراتور شبکه تلفن همراه نروژی به نام Telenor، دراین‌باره بیان کرده است که: «مردم در اینجا اغلب برای چند سیم‌کارت خود تلفن‌های همراه جداگانه دارند زیرا چند سال قبل و زمانی که شبکه‌های تلفن همراه هنوز درحال‌توسعه بودند، این کار تنها راه مطمئن شدن از در دسترس بودن در سراسر کشور بود.»

هم‌اکنون ۸۰ درصد از افراد تحت پوشش سیگنال‌های ۳G هستند و همچنین می‌توان در مناطق شهری میانمار فناوری ۴G را نیز مشاهده کرد. انقلاب اصلی شکل‌گرفته در این کشور مربوط به انقلاب دموکراتیک نیست بلکه نفوذ و هجوم تلفن‌های همراه هوشمند را می‌توان به‌عنوان تحولی بزرگ در این زمینه دانست

بااین‌حال هنوز نمی‌توان گفت که تمامی شبکه‌های مخابراتی این کشور به توسعه کامل رسیده‌اند و قادرند تا در تمامی نقاط کشور سیگنال داشته باشند. به‌این‌ترتیب داشتن دو یا چند تلفن همراه هنوز هم برای کاربران انتخابی منطقی به نظر می‌رسد.

حال بسیاری از کشورهای اروپایی و تولیدکنندگان بزرگ تلفن همراه نیم‌نگاهی به این رویکرد دارند تا بتوانند بازار خود را توسعه بدهند. البته انتظار نداشته باشید که اپل و سامسونگ بخواهند چنین رویکردی را داشته باشند. به‌این‌ترتیب می‌توان در نظر گرفت که اگر ما بخواهیم یک تلفن همراه ۸۰ هزارتومانی در اختیار داشته باشیم، بدون شک در صورت خرابی دستگاه نگرانی خاصی برای جایگزینی آن نخواهیم داشت. برای درک بهتر این موضوع کافی است در نظر بگیرید که پدربزرگ شما برای شروع کار با تلفن‌های همراه هوشمند به یک دستگاه نیرومند نیاز نخواهد داشت و به‌این‌ترتیب تمام جامعه مخاطبان تلفن‌های همراه هوشمند خواهند بود.

 

خروج از نسخه موبایل