بهتازگی و بر اساس گزارشهای منتشر شده از کمپانی Nikkan Gendai، تلفنهای همراه هوشمند یکی از عوامل اصلی تصادفات کاربران آنها است که حتی افراد میانسال را نیز شامل میشود.
این اطلاعات از دادههای ثبتشده آتشنشانی توکیو بهدستآمده است. بر اساس این آمارها آمبولانسهای این مرکز در بین سالهای ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۶ میلادی برای نجات جان ۱۹۳ نفر که در اثر تصادفات رانندگی ناشی از کار با تلفن همراه هوشمند بهشدت آسیبدیده شده بودند به محل حادثه ارسال شدهاند. از میان این ۱۹۳ نفر ۴۰ نفر در رده سنی ۴۰ تا ۴۹ سال، ۲۷ نفر در رده سنی ۲۰ تا ۲۹ سال و ۲۵ نفر نیز در رده سنی ۵۰ تا ۵۹ سال قرار داشتند. همچنین در میان این آمارها تصادفاتی وجود داشتهاند که افراد در آن عمدا با کسانی که با دستگاه هوشمند خود کار میکردند برخورد کردند.
جوجی سوزوکی بهعنوان یک روانشناس نیز در این زمینه اعلام کرده است که: «از بین بردن یک عادت در یک فرد چندان سخت نیست. تنها با خود بگویید که استفاده از تلفن همراه هوشمند در حین قدم زدن خطرناک است و آن را در کیف خود قرار دهید. مهم است که این جملات را دو یا سه بار و با صدای بلند تکرار کنید.»
او همچنین دراینباره اظهار داشت که افراد سالمند در این کشور خود را تا حدی از خطرات ناشی از رانندگی در حین کار با تلفن همراه هوشمند مصون میدارند و همین اعتمادبهنفس بیشازاندازه خود عاملی اصلی برای این دسته از تصادفات است.
در همین راستا نیز مقامات جزایر هونولولو در ۲۶ اکتبر سال میلادی جاری اولین قانون مربوط به جریمه ۱۵ تا ۳۵ دلاری عابران پیادهای را که در حین عبور از خیابان با تلفن همراه هوشمند خود کار میکنند را به مرحله عملیاتی خواهد رساند. دولت توکیو نیز بهمنظور کنترل تصادفات حاصله از کار با تلفنهای همراه هوشمند به دنبال قانونی کردن جریمه ۵۰۰۰۰ ینی برای دوچرخهسوارانی است که در حین راندن دوچرخه خود از تلفنهای همراه خود استفاده میکنند.