محققان دانشگاه هاروارد موفق به طراحی اولین لنز مسطح فوق نازکی شده اند که می تواند در آینده ای نزدیک جایگزین لنزهای حجیم مورد استفاده در تلسکوپ ها، گوشی های هوشمند، دوربین های عکاسی و غیره شود.
علی رغم پیشرفت های قابلی توجهی که در طی سال های اخیر در صنعت تولید لنزهای دوربین شاهد بوده ایم، اما هنوز بسیاری از دستگاه های موجود در بازار، از لنزهای برجسته و بزرگی بهره می برند که به شدت از زیبایی محصول می کاهد. این امر، بسیاری از محققان مراکز تحقیقاتی معتبر دنیا را به این واداشت تا قدم در این عرصه نهاده و با بهره گیری از تکنولوژی های روز دنیا، لنزهایی باریک، کوچک و در عین حال قدرتمند را تولید کرده و در اختیار کمپانی ها قرار دهند.
در همین رابطه، اخیراً تیمی تحقیقاتی از دانشکده مهندسی و علوم کاربردی دانشگاه هاروارد به تکنولوژی جدیدی دست یافتند که به آن ها این امکان را می دهد تا لنزهایی مسطح، بدون برآمدگی و با قدرت فوکوس بهتر را در مقایسه با لنزهای رایج تولید کنند.
آن ها برای ساخت این لنزها از دی اکسید تیتانیوم استفاده کردند که از کارایی بسیار بالایی در طیف نور مرئی برخوردارند و قادرند عملکردی همانند آن چه که لنزهای منحنی در تلسکوپ های قدرتمند ایفا می کنند، ارایه دهند.
فدریکو کاپاسو از پژوهشگران این گروه تحقیقاتی در این خصوص عنوان می کند این تکنولوژی از پتانسیل لازم برای آغاز انقلابی بزرگ در این عرصه برخوردار است و از آن جایی که از عملکرد خوبی در طیف نور مرئی خورشید برخوردار است، می تواند در آینده ای نزدیک جایگزین مناسبی برای لنزهای رایج مورد استفاده در بسیاری از دستگاه های موجود در بازار باشد.
“به زودی شاهد تولید انبوه متالنزها خواهیم بود که از هزینه های تولید بسیار کمتری در مقایسه با لنزهای معمولی برخوردارند و پیش بینی می شود که بتوان از این تکنولوژی در ساخت میکروپردازنده ها و همچنین تراشه های مموری نیز استفاده کرد.”
در حال حاضر، تیم تحقیقاتی نام برده در حال بررسی شرایط و فراهم کردن مقدمات لازم برای تولید انبوه این محصول هستند و آقای کاپاسو اظهار امیدواری کرده که بتوان با ارسال این لنزها برای کمپانی های سازنده دستگاه های مختلفی همچون گوشی های هوشمند، دوربین های عکاسی، تلسکوپ ها و غیره، تحولی عظیم را در این صنعت شاهد باشیم.