با این حال اپل اکنون بالاخره می خواهد پس از چند سال طراحی بعضی از کامپیوترهای مک را تغییر دهد. جالب اینجاست که در این چند سال اپل برای معرفی نسخه جدیدی از لپ تاپ هایش، کنفرانسی برگزار نمی کرد (مک بوک ۱۲ اینچی را فاکتور بگیرید؛ این محصول در کنار سایر سخت افزارها در رویدادی بزرگ رونمایی شد) و آنها را در وب سایت خود قرار می داد.
با این حال اپل امسال یک کنفرانس با دعوت تعداد محدودی از رسانه ها در سالن کوچکی در مقر اصلی اش برگزار کرده و می خواهد دست کم به این شکل، آپدیت نشدن چندین ساله کامپیوترهای مک را جبران کند.
انتظار می رود که اپل در رویداد فرداشب خود از یک مک بوک پروی باز طراحی شده پرده بردارد و مک بوک ایر را نیز در کنار iMac آپدیت کند. در ادامه می خواهیم نگاهی نزدیک تر داشته باشیم به شایعات و احتمالاتی که تا کنون مطرح شده اند.
مک بوک حرفه ای
اپل اگرچه هر سال نسخه ای جدید از مک بوک پرو را در وب سایت خود معرفی می کرد که از سخت افزار تازه و آپدیت شده ای برخوردار بود، اما طراحی کنونی، اولین بار در سال ۲۰۱۲ رونمایی شد و حدود ۴ سال از عمر آن سپری می شود.
در دنیای تکنولوژی که به چرخه های یک ساله عادت دارد، تحمل یک طراحی -هرچقدرهم که عالی باشد- برای چهار سال پیاپی چندان ساده نیست.
اکنون ولی تمام منابع، از جمله «مارک گورمن» در بلومبرگ، خبر می دهند که MacBook Pro امسال باز طراحی می شود و می توان یک طراحی باریک تر با وزن سبک تر از نمونه های کنونی را در آن مشاهده کرد. به هر حال «سبک و باریک» دو مقوله مورد علاقه «جاناتان آیو» هستند.
بلومبرگ خبر می دهد که این لپ تاپ همچنان در دو انداره ۱۳.۳ و ۱۵ اینچی عرضه می شود. این منبع در مورد باریک شدن این دستگاه اشاره می کند که تفاوت میان ضخامت مک بوک پرو فعلی با نمونه ای که فرداشب معرفی می شود، بسیار کم است. طراحی بخش پایینی لپ تاپ و زیر کیبورد هم به سوی طراحی مک بوک ایر (که این بخش باریک تر می شود) پیش نخواهد رفت و ضخامت دستگاه در تمام بخش تحتانی یکسان خواهد بود.
وب سایت «مک رومرز» امروز چند تصویر دیگر را هم منتشر کرده که می توان در آن ظاهر جدید لپ تاپ حرفه ای اپل را دید. در همین تصویر، مشاهده می شود که حاشیه نمایشگر مک بوک پرو کاهش یافته و جلوه ای زیباتر یافته است. به طور کلی به نظر می رسد که ابعاد این لپ تاپ نسبت به نمونه های کنونی کمی کاهش داشته باشد چرا که فاصله کلیدها نیز کمتر شده و حاشیه کنار کلید ها نیز کاهش یافته تا نواری باریک از اسپیکر در کنار کیبورد قرار گیرد.
بحث کیبورد شد. در تصویر فوق می توانید کیبورد مک بوک پرو را مشاهده کنید که در آن بالاترین ردیف کلید موسوم به کلیدهای فانکشن حذف گشته و یک نوار OLED در آن قرار گرفته است. مک بوک پروی فعلی بخش زیادی از پویایی یا بهتر است بگوییم حرفه ای بودن خودش را مدیون همین چند کلید بالای کیبورد است، چرا که کاربر به سادگی می تواند از طریق آنها صدا را کم و زیاد کرده، میزان نور نمایشگر را تغییر دهد، اپلیکیشن های در حال اجرا را به شکل یکجا مشاهده کند و یا تمام اپ های لپ تاپ را فراخوانی کرده و یکی را انتخاب کند.
حال تصور کنید که این ردیف کلید بسیار پر استفاده برای کاربران مک، حذف شود و در عوض یک نوار باریک در بالای کیبورد لپ تاپ بعدی شما قرار گیرد که قرار است بتواند آپشن های مختلفی را در زمان اجرای یک اپ در اختیارتان قرار دهد.
حذف کلیدهای فانکشن و جایگزینی آن با یک نوار OLED دست کم روی کاغذ معامله چندان خوبی نیست. شما با این کلیدها قادر به انجام بیشتر کارها هستید و با حذف شان، احتمالاً می توانید گزینه های جدیدی در یک اپلیکیشن به دست آورید.
فرض کنید اپلیکیشن کروم را در مک بوک پرو باز می کنید. در این حالت احتمالاً چند گزینه در برابر شما قرار خواهد گرفت که وب گردی را سریع و آسان تر کند. همین موضوع برای اپلیکیشن های دیگری مانند اسکایپ یا تلگرام هم صادق خواهد بود و احتمالاً توسعه دهندگان این اپلیکیشن ها به سرعت از ویژگی جدید در اپ های خود استفاده خواهند کرد. با این حال، هنوز هم کلیدهای فانکشن فعلی بسیار کاربردی تر به نظر می رسند. مگر اینکه فرداشب اپل بتواند متقاعدمان کند که چنین نیست.
با نگاهی دقیق تر به تصاویر فاش شده، می بینید که ظاهراً اپل مکانیزم کلیدهای «پروانه ای» را هم در مک بوک پروی امسال قرار داده است. اپل اولین بار در ابتدای ۲۰۱۵، این مکانیزم را در کیبورد مک بوک ۱۲ اینچی اش مورد استفاده قرار داد.
با استفاده از کلیدهای مجهز به مکانیزم پروانه ای در مک بوک، کلیک پذیری و همچنین ارتفاع آنها به شکل قابل توجهی کاهش پیدا می کند. اگر زیاد تایپ می کنید، از این اتفاق هم به هیچ عنوان خوشحال نخواهید بود، چرا که در روزهای اول، استفاده از این کیبورد حس تایپ کردن روی نمایشگر لمسی تبلت را برای شما به ارمغان می آورد.
بلومبرگ همچنین گزارش کرده بود که مک بوک پروی جدید مشمول یک سنسور Touch ID شده تا کاربر بتوانند همانند آیفون و آیپد، با استفاده از آن و بدون وارد کردن رمز عبور، از دستگاه خود استفاده کند. اکنون به نظر می رسد که همین حسگر به نوار ابزار جادویی اضافه شده و بالای کلید «delete» قرار گرفته است.
از طرف دیگر گفته می شود که اپل می خواهد از USB-C در مک بوک پرو استفاده کند. این موضوع جای تعجبی هم ندارد چرا که سال پیش، مک بوک با همین یک درگاه از راه رسید. سوال مهم اینجاست که اپل چه تعداد درگاه USB-C در مک بوک پروی خود قرار می دهد؟
در گذشته ای نه چندان دور خبر رسیده بود که اپل از ۴ درگاه USB-C در مک بوک پرو بهره می گیرد و آنها را جایگزین تمام درگاه های فعلی، از جمله دو پورت USB-A می کند. چنین مسئله ای به معنای حذف درگاه شارژ MagSafe، کارت SD و همچنین درگاه HDMI است. اگر تصمیم به خرید این مک بوک دارید، بد نیست بودجه ای برای خرید یک مبدل خوب که بتواند همه این درگاه ها را به کامپیوتر شما برگرداند، کنار بگذارید.
تنها درگاهی که احتمالاً جان سالم به در می برد، پورت ۳.۵ میلیمتری هدفون است چرا که در مک بوک درگاه Lightning وجود ندارد تا اپل بتواند از آن به جای پورت یاد شده استفاده کند.
در این میان نکته قابل توجه دیگر، استفاده نکردن اپل از نسل هفتم پردازنده های اینتل است. اینطور که «مینگ-چی کو» پیش بینی می کند، اپل می خواهد از پردازنده های اسکای لیک اینتل در مک بوک پرو ۲۰۱۶ بهره گیرد که در ابتدای سال میلادی جاری عرضه شدند و همین حالا تقریباً یک ساله هستند.
انتخاب جدیدی هم که کاربران می توانند داشته باشند، بهره گیری از حافظه SSD دو ترابایتی است که البته قاعدتاً انتخاب ارزانی نخواهد بود.
اپل از سوی دیگر رزولوشن نمایشگر رتینای مک بوک پرو را افزایش نخواهد داد اما قابلیت های جدیدی به آن خواهد بخشید که پیشتر در آیپد پروی ۹.۷ اینچی مشاهده شده اند. به این شکل، کیفیت تصویر افزایش خواهد داشت بدون اینکه رزولوشن (و مصرف باتری) افزایشی داشته باشد.
در این میان هنوز هیچ منبعی در مورد رنگ های مک بوک پرو اظهار نظر نکرده است. مک بوک ۱۲ اینچی اکنون در چهار رنگ طلایی، نقره ای، رزگلد و خاکستری در دسترس است اما سال هاست که سایر لپ تاپ های اپل صرفاً با همان رنگ نقره ای عرضه می شوند.
در هر صورت ولی به هیچ عنوان بعید نیست که اپل از «فاکتور جذابیت» برای افزایش مشتریان مک بوک پرو استفاده کرده و آن را در رنگ های مختلفی عرضه کند.
مک بوک ایر
Air را می توان موفق ترین لپ تاپ اپل دانست که فروش بسیار بالایی هم داشته است. این محصول که اولین بار توسط استیو جابز در سال ۲۰۰۸ معرفی شد، تنها یک بار دست خوش باز-طراحی کلی شده و می توان گفت از پایه بی تغییر باقی مانده است.
بلومبرگ در گزارش خود می نویسد که این لپ تاپ هم به پورت های USB-C مجهز می شود در حالی که استاندارد USB-A از مک بوک ایر هم خداحافظی می کند.
پردازنده سریع تر، تغییر دیگری است که به مک بوک ایر می آید و… همین. اپل نمی خواهد تغییرات زیادی در مک بوک ایر بدهد چرا که این محصول همین حالا هم فروشی بسیار بالا دارد. نه خبری از نمایشگر رتینا خواهد بود نه باز طراحی نه اضافه شدن «نوار ابزار جادویی» در بالای کیبورد این لپ تاپ خوش فروش.
همچنین شایع شده که اپل می خواهد تولید نمونه ۱۱ اینچی ایر را قطع کرده و صرفا نسخه ۱۳.۳ اینچی آن را به فروش برساند.
آیمک
کامپیوتر رومیزی اپل هم تغییری نسبت به نسخه کنونی اش نخواهد داشت و بعید است اپل طراحی عالی آن را تغییر دهد. این محصول در سال های اخیر به روز رسانی های جالبی را هم دریافت کرده و به نمایشگرهای ۴K و ۵K تجهیز شده.
حال تنها تصور می شود که تغییراتی جزئی در نسخه ۲۰۱۶ این کامپیوتر رومیزی و جدید انجام شود. برای مثال همانگونه که انتظار می رود، درگاه USB-C به آن افزوده شود. البته بلومبرگ هم اشاره می کند که اپل می خواهد برخی نمونه های آیمک را با کارت های گرافیک AMD همراه کند. البته این موضوع جای تعجبی هم ندارد چرا که نمونه ۵K از آیمک همین حالا از کارت گرافیک اختصاصی AMD استفاده می کند.
پیشتر مینگ-چی کو اشاره کرده بود که اپل iMac های جدید خود را در سال ۲۰۱۷ عرضه خواهد کرد و این موضوع به علت استفاده از پردازنده های جدید اینتل است. بر همین اساس مشخص نیست که این شرکت به طور کلی در این رویداد از به روز رسانی آیمک سخنی به میان آورد یا خیر.
AirPods
اپل در رویداد معرفی آیفون ۷ از ایرپادهای وایرلس و بی سیم خود پرده برداشت و احتمالاً در این مراسم هم می خواهد اطلاعات بیشتری را در مورد آنها ارائه دهد. برای مثال، زمان عرضه که احتمالاً بسیار نزدیک هم خواهد بود.
شرکت ساکن کوپرتینو در رویداد معرفی آیفون ۷ عنوان کرد که AirPods در انتهای اکتبر در دسترس قرار خواهد گرفت و اکنون احتمالاً همین اتفاق خواهد افتاد.
به طور کلی مشهود است که اپل این رویداد را به مک و کامپیوترهای شخصی اش اختصاص داده و تمایل دارد دستاوردهایش را در این حوزه با کاربران به اشتراک بگذارد. «دستاورد» و «نوآوری» البته این روزها در دایره لغات اپل معنای حذف سایر ویژگی ها را پیدا کرده اند. باید ببینیم فرداشب برای دیدن ویژگی های تازه، چه بخش هایی از این سخت افزارهای محبوب قربانی می شوند.