موبایلستان

مشخصات لنز BRITECELL و پردازنده زیستی سامسونگ به صورت رسمی اعلام شد

device2

همان طور که می‎دانید، چندی پیش در خبرها آمده بود که سامسونگ نام تجاری BRITECELL را به ثبت رسانده است که احتمالا نام سنسور دوربین‎های آینده سامسونگ باشد. در آن زمان اطلاعات زیادی ار این سنسور در دسترس نبود جز اینکه به احتمال زیاد این سنسورها قرار است در دوربین Galaxy S7 به کار گرفته شوند. اما حالا بعد از گذشت چند هفته از آن خبر، مشخصات سنسورهای BRITECELL سامسونگ به صورت رسمی از طرف سامسونگ اعلام شد.
در مراسمی که سامسونگ برای سهام داران اصلی و سرمایه گذاران خود برگزار کرد، سنسورهای اختصاصی BRITECELL معرفی شد. هدف اولیه از تولید این سنسورها، بالا بردن رزولیشن دوربین ولی در عین حال کوچک‎تر کردن اندازه کلی آن‎ها برای رفع مشکل بیرون زدگی دوربین‎های گلکسی و همچنین بهبود در دامنه دینامیکی و عملکرد نوری کم اعلام شد. چنین هدفی اگرچه برای هر سازنده دوربینی رویایی و عالی به نظر می‎رسد، اما در عمل به هیچ وجه کار راحتی نخواهد بود. حال سامسونگ برای رسیدن به این هدف چه تدبیری اندیشیده است؟
سامسونگ برای رسیدن به این هدف، پیکسل‎های سبز رنگ را حذف و به جای آن از پیکسل‎های سفید رنگ استفاده کرده است. در گذشته، وظیفه تولید پیکسل‎های سبز رنگ با فیلتری به نام فیلتر Bayer بود. این فیلتر با بلوکه کردن نور، مانع از رسیدن آن به سنسور دوربین می‎شد و در نتیجه پیکسل سبز رنگ تولید می‎شد. اما حالا سامسونگ با حذف این فیلتر، نه تنها سایز دوربین را کوچک‎تر می‎کند بلکه دیگر از بلوکه شدن نور هم خبری نیست و این یعنی رسیدن نور بیشتر به سنسور و گرفتن عکس‎های بهتر در شرایط نوری کم.

حذف پیکسل سبز و جایگزنی آن با پیکسل سفید

البته قبلا هم موتورولا سعی کرده بود که عملکرد مشابهی را در دوربین گوشی های Moto X خود به‎ کار گیرد. اگرچه در آنجا چینش پیکسل‎ها متفاوت‎تر و به صورت RGBW بود در حالی که در سنسورهای BRITCELL قرار است پیکسل سبز رنگ (حرف G) به کلی حذف شود.
اما رزولیشن دوربین‎های BRITECELL سامسونگ هم قرار است ۲۰ مگاپیکسی و سایز پیکسل هایش ۱ میکرومتری (۱µm) شود. همچنین اندازه دوربین های مجهز به BRITECELL سامسونگ قرار است تا ۱۷ درصد کوچکتر از دوربین Galaxy S6 باشد. در Galaxy S6 از دوربین ۱۶ مگاپیکسلی با سایز پیکسل ۱٫۲ ۱ میکرومتری استفاده شده بود.

تا ۱۷ درصد کوچک تر شدن دوربین نسبت به دوربین گلکسی اس ۶

طبق گفته سامسونگ، دامنه دینامیکی این دوربین‎ها هم قرار است بهبود بسیاری پیدا کند. در سنسورهای BRITECELL، از فناوری Smart WDR استفاده شده است که منجر به گرفتن تصاویر بهتر در حالت HDR و نیز فناوری PDAF برای اتوفوکوس بهتر و سریع‎تر روی اشیاء متحرک می‎شود. البته هنوز جزییات فناوری Smart WDR و چگونگی کارکرد و تفاوتش با سنسور نسل‎های قبل‎تر مشخص نیست.

استفاده از Smart WDR
استفاده از PDAF

همچنین سامسونگ در این مراسم از پردازنده‎های زیستی خود نیز پرده برداشت. پردازنده زیستی یا Bio Processor نامی است که سامسونگ برای پردازنده‎های آینده خود که قرار است در پوشیدنی‎های هوشمند آینده مورد استفاده قرار گیرد انتخاب کرده است. نام این پردازنده از این جهت پردازنده زیستی انتخاب شده چراکه قرار است توانایی اندازه گیری چندین علائم زیستی مختلف بدن را فقط در قالب یک پردازنده جمع کند. در گذشته، برای محاسبه هر علامت زیستی (برای مثال ضربان قلب یا قدم شمار)، به سنسور و یک کیت مخصوص و جداگانه احتیاج بود. اما حالا سامسونگ با جمع کردن تمام کیت‎های محاسبه‎گر در قالب فقط یک پردازنده نه تنها اندازه و وزن پوشیدنی‎های هوشمند (مانند ساعت یا دستبند هوشمند) کم‎تر می‎کند، بلکه مقدار مصرف باطری در آن‎ها را نیز به شدت کاهش می‎دهد.
این پردازنده توانایی محاسبه ضربان قلب، نوار قلب، درصد چربی بدن، جی اِس آر ودمای پوست را در خود دارد.

پزدارنده های جدید زیستی سامسونگ برای استفاده در پوشیدنی های هوشمند

نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

خروج از نسخه موبایل