جیمز کومی رئیس اف.بی.آی اعتراف کرده که نهاد تحت مدیریت وی امکان دسترسی به اطلاعات ذخیره شده در گوشی آیفون مهاجمان سان برناردینو را داشته، اما به علت بی دقتی این شانس را از دست داده است.
به گزارش ایتنا از فارس، وی که در جلسه شهادت در کنگره آمریکا حضور یافته بود، گفته است ۲۴ ساعت بعد از این حملات اشتباهی رخ داد که باعث شد دسترسی به دادههای ذخیره شده بر روی آیفون این تروریستها ناممکن شود.
کارکنان اف.بی.آی تصور میکردند با بازتنظیم کلمه عبور سرویس آیکلود مورد استفاده این تروریست قادر به دسترسی به اطلاعات ذخیره شده بر روی گوشی آیفون وی هستند. اما این تغییر نتیجهای معکوس داشت و باعث قفل شدن و حذف دیگر دادههای موجود بر روی آیفون شد.
تیمکوک مدیرعامل اپل پیش از این گفته بود اگر کارکنان اف.بی.آی به جای این اقدام از طریق یکی از شبکههای وای.فای مورد استفاده این تروریست به اینترنت و سرویس آیکلود مورد استفاده او متصل میشدند قادر بودند به دادههای وی دسترسی داشته باشند. اما حالا آنها پس از این اشتباه قصد دارند با فشارآوردن به شرکت اپل خطای خود را جبران کنند و به دادههای مورد نیازشان دسترسی پیدا کنند.
آیفون مورد نظر متعلق به فردی به نام سید رضوان فاروق است که در دو دسامبر سال گذشته ۱۴ نفر را در سن برناردینو به قتل رساند. دسترسی به اطلاعات ذخیره شده بر روی گوشی آیفون این فرد باعث منازعه حقوقی دامنه داری میان اپل و اف.بی.آی شده است. اف.بی.آی معتقد است اپل باید دادههای خصوصی کاربران هر گوشی آیفونی را که پلیس طلب کند بر اساس حکم دادگاه افشا کند، اما اپل میگوید نظام رمزگذاری گوشی آیفون به گونهای است که هیچ کس به جز کاربر گوشی نمیتواند به دادههای خصوصی کاربران دسترسی پیدا کند.
با تشدید تنش میان دو طرف و اصرار اپل بر موضع خود کمیته قضایی کنگره آمریکا هم وارد این منازعه شده و از رئیس اف.بی.آی خواستار ارائه توضیحات در این زمینه شده است. به گفته جیسون چافتز یکی از نمایندگان جمهوریخواه کنگره مساله اصلی این است که برای حذف امنیت تا چه حد باید از حریم شخصی کاربران گذشت و آن را کنار گذاشت. در حالی که برخی نمایندگان کنگره از نگرانیهای اپل در حوزه حریم شخصی حمایت میکنند، برخی دیگر نیز به این شرکت حمله میکنند و حتی آن را تهدید به برخورد قانونی میکنند.
منبع : ایتنا