موبایلستان

اپل پتنت جدیدی برای اسکنر اثرانگشت بدون دکمه‌ی آیفون ثبت کرده است

نکته‌ی عجیبی که این روزها در بازار شایعات مربوط به آیفون وجود دارد، این است که این شایعات بیشتر مربوط به آیفونی که در سال ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ معرفی می‌شوند، هستند و کمتر درباره‌ی آیفون ۷ سخن می‌گویند! یکی از این شایعات، وجود اسکنر اثرانگشت بدون دکمه‌ی آیفون در دو نسل بعد است.
اپل تقریبا همه‌ چیز آیفون را از آن طراحی اولیه‌ی مورد پسند استیو جابز فقید تغییر داده است؛ اندازه‌ی نمایشگر، لبه‌های منحنی و حذف شیشه از پشت دیوایس، مهم‌ترین این موارد بوده‌اند اما چیزی که اپل هنوز هم برای تغییر یا حذف آن مردد است و نتوانسته تصمیم قاطعی بگیرد، دکمه‌ی هوم آیفون است. این دکمه که به نوعی مهم‌ترین مشخصه‌ی این گوشی هوشمند از ابتدای تولیدش به‌حساب می‌آید، بارها درگیر شایعات حذف آن از آیفون شده است.
این شایعات تا به حال با مخالفت علاقه‌مندان این دیوایس رو به رو بوده است، اما با توجه به اطلاعاتی که از پتنت جدید اپل برای اسکنر اثرانگشت بدون دکمه‌ی آیفون منتشر شده است، به نظر می‌رسد که اپل قصد دارد بالاخره این موضوع را عملی کند و صفحه نمایش یکپارچه‌ای را در دو نسل بعدی آیفون (احتمالا آیفون ۷ اس) ایجاد کند.
اپل پتنت جدیدی برای اسکنر اثرانگشت بدون دکمه‌ی آیفون ثبت کرده است
در این پتنت آمده است که اپل قصد استفاده از فناوری امواج اولترا سونیک در این سنسور را دارد و می‌خواهد کاری کند که سنسور بیومتریک آیفون، تشخیص اثرانگشت کاربر را به‌جای حالت فعلی، با استفاده از این امواج بسیار دقیق انجام دهد. اسکنر اثرانگشت بدون دکمه‌ی آیفون دارای سه لایه خواهد بود که یکی از آن‌ها مسئولیت دریافت اثرانگشت کاربر، دومی مسئول تبدیل آن به امواج آکوستیک و اولترا سونیک و سومی هم مسئولیت خواندن این امواج و مطابقت آن‌ها با بانک اطلاعاتی دیوایس را بر عهده دارد.

اسکنر اثرانگشت بدون دکمه‌ی آیفون چه فایده‌ای خواهد داشت؟

سنسورهای اثرانگشت در حالت کلی به سه دسته تقسیم می‌شوند: سنسورهای اپتیک، خازنی و اولترا سونیک. سنسورهای اپتیک که عملکردی شبیه یک دوربین دقیق دارند به همراه سنسورهای خازنی، سطح دقت پایین‌تری دارند و حقه‌هایی نظیر شبیه‌سازی اثرانگشت با استفاده از قالب‌های خمیری (و حتی با یک آدامس بادکنکی!) ممکن است که باعث فریب آن‌ها بشود.
اما اسکنر اثرانگشت بدون دکمه‌ی آیفون که از امواج اولترا سونیک استفاده می‌کند است، این مشکل امنیتی را نخواهد داشت و سطح دقت بسیار بالاتر و سرعت عملکرد بسیار سریع‌تری را در اختیار کاربران اسمارت فون‌های اپل قرار می‌دهد.
فایده‌ی دوم این نوع از سنسورها این است که اپل می‌تواند بدون نیاز به دکمه‌ی هوم، آن‌ها را به‌صورت جزئی از تاچ اسکرین در قسمت زیرین نمایشگر آیفون قرار دهد و در واقع کاربران می‌توانند از قسمت پایینی نمایشگر یکپارچه‌ی احتمالی آیفون‌های بعدی، به‌عنوان اسکنر اثرانگشت استفاده کنند.

گفته می‌شود که سنسورهای دارای امواج اولترا سونیک، دقیق‌ترین اسکنرهای اثرانگشت بازار هستند اما به دلیل فناوری ساخت پیچیده‌ی آن‌ها و دشواری جایگذاری‌شان در بدنه‌ی اسمارت فون‌ها، هیچ کدام از کمپانی‌های سازنده‌ی تلفن همراه هوشمند تا به حال نتوانسته است که از آن‌ها استفاده کند و در دیوایس‌هایش قرار دهد؛ هرچند که سنسورهای Sense ID کمپانی کوالکام، عملکرد کمی نزدیکی به این نوع اسکنرها دارند.
گفتنی است که این گزارش از سوی وب سایت معتبر Patently Apple منتشر شده است و می‌توانیم به اطلاعات مندرج در آن با دیده‌ی باور نگاه کنیم، اما مانند تعداد زیادی از پتنت‌های اپل، ممکن است اسکنر اثرانگشت بدون دکمه‌ی آیفون هم تنها در حد یک طرح تحقیقاتی باقی بماند و تا سال‌های سال عملی نشود؛ بنابراین انتظار نداشته باشید که اپل در تولید آیفون ۷، ۷ اس و یا حتی ۸ به طور قطعی، دکمه‌ی هوم را حذف کند و این فناوری را در تولید آیفون به کار بگیرد.

خروج از نسخه موبایل