موبایلستان

ترکیب شدن با آلکاتل دلیل افت مالی نوکیا بوده است

کمپانی نوکیا بدون شک از آن روزگار طلایی‌اش فرسخ‌ها فاصله گرفته است و احتمالا هیچ‌وقت هم به آن دوران باز نخواهد گشت؛ اما تحرکات جدیدی در این کمپانی در حال انجام است که باعث خواهد شد این برند محبوب و نوستالژیک به یک روند بهتر و موثرتر حداقل از لحاظ مالی بازگشت داشته باشد.
دیوایس‌های تولید شده توسط Nokia همواره به دلیل مقاومت بدنه‌، عمر باتری طولانی و رابط کاربری مرتب و ساده‌شان در میان کاربران محبوب بودند؛ اما با شروع عصر اسمارت فون‌ها، مدیران این برند نتوانستند سیستم عامل سیمبین (Symbian) خود را با استانداردهای روز هماهنگ کنند و این اشتباه اول آن‌ها بود؛ اشتباه دوم آنجا بود که به‌جای پیروی از موج قدرتمند سیستم عامل اندروید، مدیران نوکیا تصمیم به استفاده از سیستم عامل موبایل مایکروسافت گرفتند و این باعث شد که آن‌ها از کمپانی‌هایی نظیر سامسونگ و ال‌جی کاملا عقب بمانند.
مدتی بعد هم برند نوکیا تقریبا از سطح اول دنیای تلفن‌های همراه هوشمند به کنار رفت و مایکروسافت این کمپانی فنلاندی را خریداری کرد تا شاید مطمئن شود که یک کمپانی وجود دارد که دیوایس‌هایی با سیستم عامل ویندوز فون می‌سازد! سال‌ها بود که کمپانی نوکیا نمی‌توانست دیوایسی را با برند خود بفروشد و این موضوع به دلیل قراردادی بود که مدیران این کمپانی با مایکروسافت امضا کرده بودند؛ اما جالب است بدانید که این قرارداد تا اواخر سال میلادی جاری به پایان می‌رسد و نوکیا بار دیگر می‌تواند اسمارت فون‌هایی تحت برند خود را به فروش برساند.
 
همین موضوع هم باعث تکاپوی بیشتر در میان مدیران و شرکای این کمپانی شده است و احتمالا آن‌ها قصد دارند که از این فرصت استفاده کرده و بار دیگر فرصت خود را برای بازگشت به سطح اول رقابت جهانی تلفن‌های همراه هوشمند آماده کنند. خرید کمپانی آلکاتل – لوسنت (Alcatel-Lucent) که کمپانی مادر تولیدکننده‌ی تلفن همراه آلکاتل به حساب می‌آید، از این دست اقدامات محسوب می‌شود.
اما نکته‌ی جالب اینجاست که خرید این کمپانی (با ارزش تخمینی بین ۹۰۰ میلیون یورو و کمی بیشتر از آن) باعث شده است که نوکیا از لحاظ مالی زیر فشار قرار بگیرد و سران این کمپانی مجبور شوند که سیاست‌هایی را برای صرفه‌جویی در هزینه‌ها در پیش بگیرند؛ هزینه‌هایی همچون کاهش تبلیغات و امور بازاریابی برای محصولات.
همین امر هم باعث شده است که فروش کلی محصولات این کمپانی که بخش عمده‌ی آن فعلا منحصر به تجهیزات شبکه و ارتباطات می‌شود، کاهش یابد و به هدف از پیش تعیین شده نرسد. بعد از اعلام گزارش مالی سه ماهه‌ی اول سال ۲۰۱۶ توسط نوکیا، مشخص شد که فروش محصولات این برند فنلاندی با ۸ درصد کاهش نسبت به بازه‌ی زمانی مشابه نسبت به سال گذشته همراه بوده است و این رقم از آمار متوسط بازار نیز پایین‌تر بوده است.

آیا آلکاتل دلیل اصلی درآمد کم نوکیا است؟

آلکاتل
 
هدفی که برای فروش نوکیا در این بازه تعیین شده بود، رقم ۵ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار بوده است که از این مقدار، ۵ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار آن محقق شده است و این باعث نارضایتی سهامداران و تصمیم‌گیرندگان این برند شده است. به غیر از بحث خرید آلکاتل و روند هماهنگی و سازگاری این کمپانی با نوکیا، یکی دیگر از دلایل مهم در کاهش فروش تجهیزات شبکه این بوده است که اپراتورهای چینی رغبت کمتری به همکاری با نوکیا نشان داده‌اند.
برندهایی داخلی نظیر هواوی که از تولیدکنندگان مهم این دسته از تجهیزات مخابراتی و ارتباطی در سطح جهان به‌حساب می‌آیند، در بازارهای چین نیز در حال گسترش قلمرو خود هستند و این موضوع کار را برای برندهای خارجی نظیر نوکیا سخت‌تر کرده است؛ وقتی‌که شما بازار چین را از دست بدهید، یک بخش عمده از سودآوری کمپانی منتفی می‌شود.
با تمام این تفاسیر به نظر می‌رسد که اتفاقی مطابق میل اکثر کاربران دنیا در حال به واقعیت پیوستن است و کاهش فروش تجهیزات مخابراتی و شبکه در کنار خرید کمپانی آلکاتل  همگی حکایت از این دارند که معرفی اسمارت فون جدید نوکیا و عصر جدید این کمپانی در بازار تلفن‌های همراه هوشمند در حال نزدیک شدن به ما هستند.

خروج از نسخه موبایل