موبایلستان

تغییرات جدیدی که قرار است در اندروید N اعمال شوند

سیستم‌عامل محبوب گوگل در فاصله‌های زمانی حدود شش ماهه به‌روز رسانی می‌شود. این کمپانی شب گذشته بیلد جدید اندروید N را در اختیار توسعه‌دهندگان قرار داد. ما نیز فرصتی یافتیم تا این بیلد را بررسی کرده و به تفاوت‌های ایجاد شده نسبت به اندروید مارشمالو (M) بپردازیم.
سازندگان سیستم‌عامل‌ها همواره برای نسخه‌ای جدید از دست ساخته خود یک ورژن بتا ارائه کرده و توسعه‌دهندگان با به چالش کشیدن این نسخه به کشف ایرادات آن می‌پردازند. مشخصا کشف مشکلات بیلد توسط عده زیادی از توسعه‌دهندگان سراسر دنیا بسیار سریع‌تر از آنچه سازنده انجام می‌دهد صورت می‌پذیرد؛ بنابراین کمپانی‌ها علاقه زیادی به نسخه مخصوص توسعه‌دهندگان از خود نشان می‌دهند، چرا که به‌خوبی می‌دانند انتظار کشیدن کاربران تنها وفاداری آن‌ها را به سازنده کمرنگ می‌سازد.
نسخه مخصوص توسعه‌دهنده اندروید N تنها با دستگاه‌های Nexus 6، Nexus 5X، Nexus 6P، Nexus Player، Nexus 9 و Pixel C سازگار است. این موضوع بدین معنا نیست که برای Nexus 5 آپدیت جدید اندروید نخواهیم داشت، گرچه شاید گوگل به‌دلیل قدیمی بودن سخت‌افزار این گوشی، آن را از لیست آپدیت‌های نهایی حذف کرده باشد.
اگر شما یکی از دیوایس‌های بالا را در اختیار دارید، می‌توانید نسخه توسعه‌دهندگان اندروید N را برروی دستگاه خود نصب کرده و به کاوش آن بپردازید. پس از نصب این آپدیت با موارد زیر روبرو خواهید شد:

بازطراحی بخش اعلان‌ها

GadgetNews_001
احتمالا پیش‌تر در تصاویر منتشر شده از اندروید N، بخش جدید Notification را دیده‌اید. در نسخه‌های قدیمی‌تر اندروید، برای دسترسی به امکانات بیشتر و سایر آیکن‌‌ها در قسمت نوتیفیکیشن‌ها، نیاز به انجام دو سوایپ از بالا به پایین داشتیم. اما اکنون در اندروید N تنها با یک سوایپ امکان دست‌یابی به میان‌برها فراهم شده است. این ویژگی مدت‌هاست در رابط‌ کاربری سایر کمپانی‌ها به چشم می‌خورد و حالا به آیتمی پیش‌فرض برای سیستم‌عامل اندروید بدل گشته است.
با دوبار سوایپ به پایین، می‌توانید به سایر آیکن‌های قسمت اعلان‌ها دسترسی پیدا کنید. در این قسمت امکان خاموش یا روشن کردن آیکن‌هایی که کمتر مورد استفاده قرار می‌گیرند و همچنین تغییر موقعیت آن‌ها فراهم شده است.
قابلیت جدیدی که اخیرا گوگل به اندروید N افزوده، امکان پاسخ‌دهی به پیام‌ها از طریق نوار اعلان‌هاست. کاربران iOS مدت‌هاست که از این قابلیت استفاده و آن را بسیار راحت و سریع ارزیابی می‌کنند. برای مثال، به‌هنگام دریافت یک پیام از اپلیکیشن واتس اپ، شما می‌توانید بدون خروج از برنامه‌ای که در آن هستید و باز کردن واتس اپ، تنها با پایین کشیدن نوار نوتیفیکیشن به پیام مخاطب جواب بدهید. البته این ویژگی مستلزم همکاری توسعه‌دهندگان برنامه‌های گفت‌وگو می‌باشد و احتمالا در آپدیت‌های آتی برنامه‌های پیام‌رسان شاهد حضور این ویژگی باشیم.

باز کردن برنامه‌ها در حالت Split screen


سیستم‌عامل‌های زیادی از این قابلیت پشتیبانی می‌کنند. در جدیدترین نسخه از iOS، قابلیت باز کردن دو برنامه در کنار هم و تقسیم صفحه به دو قسمت گنجانده شده است. همچنین در سرفیس پرو۴ نیز شاهد ویژگی مشابهی هستیم. اما این ویژگی از اولین سری‌های تلفن هوشمند Note نشات می‌گیرند وسامسونگ  به‌نوعی پایه‌گذار Split Screen محسوب می‌شود. حالا گوگل با افزودن این ویژگی به اندروید خالص، آن را برای تمامی دستگاه‌های اندروید N امکان‌پذیر می‌سازد.
به‌منظور اجرای دو برنامه در این حالت، پس از فشردن دکمه overview (برنامه‌های اخیر) بایستی یک برنامه را به سمت بالا و دیگری را به پایین بکشید. اگر می‌خواهید علاوه بر اپلیکیشنی که در آن هستید، یک برنامه دیگر در کنار آن نیز باز کنید، تنها با سوایپ به بالا از دکمه overview می‌‌توانید برنامه دوم را در کنار برنامه اول انتخاب کرده و آن را بگشایید.
Split Screen فعلا برروی برنامه‌های محدودی قابل اجراست ولی بیشتر برنامه‌های گوگل از این قابلیت پشتیبانی می‌کنند. با گذر زمان مسلما اپلیکیشن‌های بیشتری از این ویژگی پرطرفدار پشتیبانی خواهند نمود.
کارایی Split Screen هنگامی خودنمایی می‌کند که برروی نمایشگرهای بزرگی نظیر فبلت‌ها و تبلت‌ها اجرا شود. هم‌اکنون می‌توانید با پرداخت ۱۵۰ دلار این ویژگی مخصوص توسعه‌دهندگان را امتحان کنید.

تثبیت پروژه‌های Doze و Svelte

پروژه Doze اولین‌بار برروی اندروید مارشمالو معرفی و اجرا گشت. این پروژه هنگامی که سیستم‌عامل عدم استفاده از دستگاه را تشخیص می‌داد، برنامه‌های باز در پس‌زمینه را به‌صورت خودکار متوقف می‌نمود. اما حالا هر زمانی که نمایشگر دیوایس خاموش شود برنامه‌های پس‌زمینه متوقف شده و عملکرد دقیق‌تری از خود به‌نمایش می‌گذارد.
پروژه Svelte ادامه‌دهنده راه پروژه Butter است؛ اما با تغییراتی جزئی. گوگل در شرح پروژه Svelte می‌گوید:

در اندروید ۴.۱ جلی‌بین با معرفی پروژه کَره‌ای، سیستم‌عامل را بسیار روان کردیم. اما استفاده زیاد از کره باعث افزایش چربی‌ها و کندی اندروید گشته است! بنابراین در پروژه Svelte سعی در حذف چربی‌ها و سبک‌تر ساختن سیستم‌عامل داشته‌ایم.

اندروید براساس محورهای سه‌گانه کاری پروژه Svelte، ابتدا به نحوه اتصال دیوایس به اینترنت می‌پردازد. CONNECTIVITY_ACTION نام فرآیندی است که هنگام حضور در شبکه وایرلس آشنا، دیتای سیم‌کارت اتوماتیک خاموش و اتصال به شبکه Wi-Fi برقرار می‌شود. در گذشته هنگام اتصال به شبکه بی‌سیم، تمامی اپلیکیشن‌ها به‌صورت همزمان فعال شده و شروع به رد و بدل کردن داده‌ها می‌کردند. اما اینک در اندروید N، دسترسی آن‌ها همزمان نبوده و طبق نوبت به تبادل اطلاعات می‌پردازند. بدین ترتیب هر برنامه به‌ تنهایی به تبادل داده‌ها می‌پردازد و از کار همزمان و ورود حجمه‌ای بزرگ از اطلاعات به دستگاه و پردازش سنگین برروی آن جلوگیری به‌عمل می‌آید.
دو عملکرد دیگر پروژه Svelte، مربوط به نحوه باز شدن برنامه دوربین می‌شود. در گذشته وقتی کاربر آیکن دوربین را لمس می‌کرد، امکان ثبت عکس یا ویدئو با فشردن یک دکمه انجام‌‎پذیر است. اما چون اندروید نمی‌توانست عمل کاربر را مبنی بر ضبط فیلم یا ثبت عکس پیش‌گویی کند، هردو کانال ACTION_NEW_PICTURE و ACTION_NEW_VIDEO را همزمان اجرا می‌کرد. بدین صورت با هربار باز کردن اپلیکیشن دوربین، دو برنامه در پس‌زمینه به‌طور همزمان باز می‌شدند و دستگاه با کندی مواجه می‌شد. اینک این دو کانال در هم ادغام شده و در قالب یک اپلیکیشن همزمان با دوربین به اجرا درمی‌آیند. شاید تغییرات ایجاد شده توسط این دو پروژه به‌نظر اساسی و بزرگ نباشد، اما اثر اصلی آن‌ها را می‌توان هنگام کم بودن شارژ دیوایس به‌خوبی مشاهده کرد.

لیست تنظیمات جدید


برنامه تنظیمات با تغییراتی بنیادین همراه گشته است. حالا تمامی موارد منوی تنظیمات حاوی توضیح کوتاهی در زیر خود هستند. برای مثال، قسمت حافظه داخلی در زیر خود میزان حافظه باقی‌مانده را به‌نمایش می‌گذارد یا بخش باتری، میزان شارژ باقی‌مانده را اعلام می‌کند. اگر دقیق‌تر به این منو بنگریم، منوی همبرگری مشهور را مشاهده می‌کنیم که در گوشه بالایی سمت چپ قرار گرفته و می‌توانید با آن به سایر منوها سوئیچ کنید.
افزون بر موارد بحث شده، در لیست تنظیمات گزینه‌های جدیدی نظیر Data Saver که استفاده از اینترنت را برای برنامه‌های پس‌زمینه در هنگام استفاده از داده موبایل محدود می‌کند به‌چشم می‌خورند. اگر به قسمت System UI Tuner مراجعه کنید، شاهد تم مشکی برای برنامه تنظیمات خواهید بود و گوگل در این نسخه نوستالژی‌های خود را حفظ کرده و به‌نمایش می‌گذارد. همچنین با فعالسازی ویژگی Night Mode، رنگ‌ها گرم‌تر به‌نمایش در آمده و از آزار چشم کاربر در استفاده شبانه از گوشی جلوگیری به‌عمل می‌آورد. Night Mode می‌تواند به‌صورت دستی یا برنامه‌ریزی شده به‌صورت خودکار فعال شود.
اندروید N هنوز در مرحله بتا قرار دارد و مشخصا تا زمان عرضه رسمی آن زمان زیادی باقی‌مانده. بنابراین احتمال ایجاد تغییرات بیشتر و کشف قابلیت‌های جدید در جدیدترین نسخه محبوب‌ترین سیستم‌عامل دنیا وجود دارد. گجت نیوز را دنبال کنید.
منبع : GSM Arena

خروج از نسخه موبایل