فیسبوک روز گذشته از تغییر برخی سیاستهای خود در ارتباط با ضرورت استفاده کاربران از اسامی واقعی خبر داد. کاربران این شبکه اجتماعی با استفاده از یک سیستم جدید که از جامعه دگرباشان جنسی LGBT و نامهای غیر غربی نیز پشتیبانی میکند، قادر هستند افرادی که از نام جعلی استفاده کردهاند را گزارش دهند.
سیستم مذکور ابتدا برای کاربران ایالاتمتحده فیسبوک قابل استفاده خواهد بود و پس دریافت بازخوردهای آنها توسعه نمونه جهانی آن آغاز میشود. اولین بار در ماه اکتبر بود که سیستم فیلتر گزارشهای غلط کاربران پیرامون استفاده از نامهای غیر حقیقی کاربران دیگر به صورت آزمایشی مورد بهرهبرداری قرار گرفت.
اما مسئله احتمالاً این است که این سازمان طبیعتاً قادر نیست اسامی همه کاربران را برای اطمینان از واقعی بودن آنها، چک و بررسی کند. به این ترتیب تنها افرادی بابت نامهای مستعار و غیر واقعی در فیسبوک دچار مشکل میشوند که یا فردی دیگر که با هویت واقعی در فیسبوک حضور دارد از آنها شکایت کند و با پیگیری شکایت و یا زیاد شدن تعداد شکات، فیسبوک از فرد مدارکی برای واقعی بودن نامش طلب کند. از این رو سیستم جدید در هنگام ثبت گزارش تخلف اطلاعات بیشتری را از کاربر درخواست کرده و سپس با تطبیق آنها با معیارهای جدید، حدود یک هفته بعد پاسخ نهایی را اعلام خواهد کرد.
البته فیسبوک به تازگی تیم پشتیبانی اختصاصی برای این کار بسیج کرده که پس از ارائه مستندات کاربران قادر هستند حقیقی بودن هویت آنها را مورد بررسی قرار دهند. البته به یاد داشته باشید که سیستم جدید سیاست اجبار کاربران به استفاده از نام واقعی را به کلی تغییر نمیدهد و افراد کماکان بایستی از نامی که در زندگی روزمره با آن مورد خطاب قرار میگیرند در پروفایل خود استفاده کنند.
فیسبوک میگوید در سال ۲۰۱۴ پس از اعلام شکایت یک کاربر از چند اکانت دیگر که چرا این افراد علیرغم مقررات شفاف این شبکه اجتماعی، با نام واقعی خود در فیسبوک حضور ندارند به صاحبان این حسابها برای اصلاح نام پروفایل هشدار داده است. در پی این اقدام و مسدود سازی برخی اکانت ها ، این شبکه اجتماعی با انتقاد شدید برخی از سوی گروههای drag kings، فرا جنسیتیها، drag queens و به طور کلی جامعه دگرباشان جنسی LGBT در چند کمپین حقوق بشر و GLAAD مواجه گردید.
در هر حال بر مبنای تغییرات جدید کاربران میتوانند در زمان تائید هویت حسابشان، توضیحات اضافه در مورد نامی که از آن استفاده میکنند، ارائه دهند و با دخیل شدن نظارت انسانی این شرکت امیدوار است مشکل به وجود آمده حل شود. البته این سیاست کماکان میتواند انتقاداتی را در پی داشته به طوری ممکن است برخی اطلاعات ثبت شده در راستای برخی اهداف سیاسی مورد استفاده قرار گیرید از این رو برخی افراد به دنبال ترس از به خطر افتادن حریم خصوصیشان مجاب به ارائه مدارک جعلی میشوند که خود کارایی اصلی این سیستم را زیر سؤال خواهد برد.
منبع : theverge