توانمندی های مشترک گوشی های سری HUAWEI Mate 10 در مقابل رقبا
هواوی دوشنبه گذشته در مونیخ از گوشی های پرچمدار جدید خود در سری ۱۰ Mate رونمایی کرد. در این سری در برنامه روز دوشنبه سه گوشی Mate 10، Mate Pro و PORSCHE DESIGN Mate 10 معرفی شد. در این بررسی قصد داریم به نقاط مشترک بین این گوشی ها بپردازیم تا فارغ از تفاوت های این گوشی ها با هم، از قابلیت های مشترک تعریف شده در آنها که کل سری Mate 10 را از سایر رقبا در بازار متمایز کرده آگاهی یابیم.
هوآوی از زبان طراحی مشترکی در این گوشی ها بهره گرفته است و با طراحی آنها با شیشه سه بعدی یکپارچه شده با حاشیه های کناری فلزی همراه انحناهای حساب شده، تمام این مدل ها را بسیار زیبا و خوش دست طراحی کرده است.
فصل مشترک بعدی این گوشی ها پردازنده قدرتمند آنها یعنی Kirin 970 است که برای اولین بار هوش مصنوعی را به دنیای تلفن همراه وارد کرده است. این پردازنده با ۵٫۵ میلیارد ترانزیستور و معماری ساخت ۱۰ نانومتری، از یک واحد پردازش عصبی یعنی NPU یا Neural Processing Unit برای پردازش هوش مصنوعی خود بهره می برد. هوش مصنوعی یا AI سطح جدیدی از هوشمندی را در بخش های مختلفی چون دوربین، رابط کاربری، مدیریت مصرف انرژی و . . . در سری Mate 10 وارد کرده که نمونه آن در گوشی های رقیب تاکنون دیده نشده است.
نکته مشترک دیگر در گوشی های پرچم دار عرضه در این سری صفحه نمایش Full View آنهاست. هوآوی در هر سه مدل Mate 10 که در مونیخ معرفی کرد از صفحه نمایش FullView با کیفیتی بهره گرفته است که علاوه بر زیبایی گوشی ها، موجب سادگی و لذت بیشتر کار کردن با آنها شدن شده است چراکه در دو طرف صفحه نمایش تقریباً هیچ حاشیه ای دیده نمی شود و کل پهنای این گوشی ها به صورت مفید به مانیتور آنها تخصیص پیدا کرده ولبه های صفحه نمایش آنها تقریباً با لبه کناری گوشی یکی شده است. صفحه نمایش مدل این سری ۵٫۹ و ۶ اینچی می باشند.
همچنین اندازه حاشیه های بالا و پایین صفحه نمایش هم در سری Mate 10 به خوبی کم شده است به شکلی که گوشی قبلی سری Mate یعنی Mate 9 با مانیتور۵٫۹ اینچی، ۱۵۶٫۹ میلی متر ارتفاع داشت ولی ارتفاع Mate 10 با همان اندازه صفحه نمایش به ۱۵۰٫۵ میلی متر کاهش پیدا کرده است.
هر سه گوشی Mate 10 معرفی شده توسط هوآوی به آخرین نسخه سیستم عامل آندورید یعنی نسخه ۸٫۰ مجهز شده اند که این امر یکی دیگر از نکاتی است که این سری را از رقبای آندورییدی دیگر خود متمایز کرده است. همچنین رابط کاربری کارآمد اختصاصی هواوی یعنی EMUI 8.0 هم در Mate 10 در اختیار کاربران قرار گرفته است که با ارتقای عملکرد آندروید و افزودن بسیاری بخش های مفید به رابط کاربری این سیستم عامل، تجربه کاربری Mate 10 به سطح متمایزی از رقبای آندرویدی ارتقا داده است.
گوشی های سری Mate 10 از باتری پرظرفیت ۴۰۰۰ mAh بهره می برند که با این وجود میزان زمان شارژ دهی این سری نسبت به سایر گوشی های پرچم دار بازار بیشتر خواهد بود. همچنین کل مکانیزم شارژ و تمام اجزای دخیل در شارژ گوشی های Mate 10 توسط شرکت صاحب TÜV Rheinlan از گواهینامه ایمنی معتبری برای مبنای آزمایش های مختلف برخوردار هستند.
دوربین تمام گوشی های Mate 10 با همکاری شرکت Leica طراحی و ساخته شده اند. علاقمندان به حوزه عکاسی حرفه ای قطعاً با شرکت لایکا که از رهبران بازار در حوزه طراحی و تولید لنزهای حرفه ای هستند آشنایی دارند. دوربین اصلی گوشی های Mate 10 از لنز دوگانه بهره می برند که یکی از این لنزها ۲۰ مگاپیکسلی و تک رنگ و لنز دیگر ۱۲ مگاپیکسلی و RGB می باشد. امکان فیلم برداری با کیفیت ۴K و همچنین شاخص دیافراگم بسیار قابل توجه و بی رقیب f/1.6 در این دوربین ها در کنار بسیاری ویژگی های دیگر، بخش ثبت فیلم و عکس با این گوشی ها را از رقبای خود متمایز نموده است.
هوآوی همه گوشی های سری Mate 10 را مجهز به دو جای سیم کارت نموده است و برای اولین بار این گوشی ها این امکان را دارند که قابلیت ارتباطی ۴G در هر دو سیم کار همزمان فعال باشد و این ویژگی در هیچ یک از گوشی های رقیب این سری وجود ندارد.
با توجه به ویژگی های قدرتمندی که در همه گوشی های Mate 10 وجود دارد به خوبی ملاحظه می شود که اصلی ترین نقطه مشترک کلی در گوشی های این سری ارتقای توانمندی های آنها به سطح جدیدی است که نمونه آنها در رقبای پرچم دار این سری مشاهده نمی شود.