بحث ترابردپذیری، یا همان انتقال به اپراتور جدید بدون تغییر شماره خط، چند وقتی است که آغاز شده است و در خصوص آن نیز مطالب متعددی را خوانده اید. اما با وجودیکه مسئولان تالیا وعده داده بودند مشترکان این اپراتور نیز بتوانند از امکانات ترابردپذیری استفاده کنند، وزارت ارتباطات مانع اتصال تالیایی ها به MNP شده است.
جهت برقراری امکان ترابرد و پیش از اجرای طرح ملی ترابردپذیری، رومینگ اولین اپراتور اعتباری ایران با شبکه همراه اول برقرار شد تا مشترکان تالیا بتوانند مانند سایر مشترکان، از امکان رومینگ برخوردار شوند.
رومینگ این اپراتور اعتباری از استانهای تهران و البرز آغاز شد و نهایتا به کل کشور رسید بطوریکه در حال حاضر مشترکان تالیا هر کجای ایران باشند، میتوانند با جستجوی دستی شبکه و انتخاب یکی از نامهای (Taliya – TCI) یا (Taliya – MCI) یا (۴۳۲۱۱) وارد پوشش رومینگ شوند.
در همان زمان احتمال پیوستن تالیا به طرح ترابردپذیری شمارههای موبایل نیز مطرح شد و محمد کریم ناصر صراف –مدیر عامل این اپراتور- هم در پاسخ به این پرسش که تکلیف مشترکان تالیا با اجرای MNP چه میشود و آیا امکان انتقال بین اپراتوری با همان شمارهشان را دارندیا خیر اعلام کرد که تالیا مشغول کار روی این موضوع است.
ناصر صراف عنوان کرد:
البته تعداد کمی از مشترکان این اپراتور در انتظار اجرای ترابردپذیری برای تحقق این وعده بودند، اما با گذشت نزدیک به یک ماه از اجرای پایلوت این طرح ملی که امکان مهاجرت از یک اپراتور به اپراتور دیگر با حفظ شماره را میدهد، هنوز اتفاق خاصی برای مشترکان تالیا نیفتاده است و همان تعداد اندک هنوز در انتظارند.
از طرفی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی به عنوان متولی اجرای MNP درباره اینکه “آیا دارندگان سیمکارت تالیا هم میتوانند از سرویس ترابرد شماره استفاده کنند؟” گفته است:
ترابردپذیری شماره تلفن همراه ۲۰ سال است که در دنیا اجرا می شود و اکنون در ۷۰ کشور دنیا با هدف ایجاد رقابت بین اپراتورها و در نهایت خدمترسانی بهتر به مشترکان پیادهسازی شده است.