کمپانی ژاپنی سونی به عنوان یکی از قطب های اصلی صنعت بازی های ویدیویی، سال ۲۰۱۳ چهارمین نسل از کنسول پلی استیشن را روانه بازار کرد و حالا چندی است نسخه میان نسلی آن را تحت عنوان پلی استیشن ۴ پرو در اختیار داریم.
گروه iFixit که در سال های گذشته وظیفه کالبدشکافی و بررسی تعمیرپذیری سخت افزارهای مختلف تکنولوژیک را بر عهده گرفته، حالا به سراغ جدیدترین دستاورد صنعت گیم رفته و نشان می دهد داخل کنسول پلی استیشن ۴ پرو چه خبر است.
بر خلاف اغلب تلفن های هوشمند و لپ تاپ های جدید، این کنسول از کمترین میزان ممکن چسب استفاده کرده و اغلب اجزا به وسیله پیچ به بدنه و سایر قسمت های سخت افزار متصل شده اند؛ این مسئله که باعث خرسندی گروه iFixit گردیده، تعمیرپذیری پلی استیشن ۴ پرو را نسبتاً آسان ساخته است.
البته ناگفته نماند که برخی از پیچ های اصلی دستگاه نسخه های ویژه و کمیابی هستند که پیچ گوشتی مورد نظر آنها به راحتی یافت نمی شود؛ به این منظور سونی قصد داشته کار را برای مصرف کننده تا حدی دشوار کند تا مردم به راحتی آن را باز نکنند.
علاوه بر این نوشته های متعددی پشت و لبه های بدنه قرار دارد که در مورد حذف گارانتی کنسول در صورت باز شدن هشدار می دهند.
تنها قسمتی که باز کردن و تعویض آن لطمه ای به گارانتی دستگاه وارد نمی کند، هارد درایو آن بوده که به سادگی و به صورت کشویی از پشت بدنه قابل جداسازی است.
گروه iFixit مدعی است هارد ۲٫۵ اینچی پیش فرض به کار رفته در این کنسول از نوع SATA II بوده و تنها از سرعت ۳ گیگابیت بر ثانیه پشتیبانی می کند؛ منتها کاربر می تواند به راحتی آن را با یک حافظه SSD با سرعت ۶ گیگابیت بر ثانیه تعویض نماید.
گفتنی است در کنار چیپ پردازشی جگوار AMD که توسط سونی شخصی سازی گردیده، شرکت تولیدکننده هارد داخلی این کنسول، HGST (هیتاچی سابق؛ زیرمجموعه وسترن دیجیتال) بوده و حافظه رم GDDR5 به کار رفته توسط سامسونگ ساخته شده است.
iFixit بعد از کالبدشکافی کامل کنسول پلی استیشن ۴ پرو و اشاره به عدم استفاده از چسب، تعویض آسان هارد داخلی، از بین رفتن گارانتی با باز شدن دستگاه و بهره مندی از پیچ های خاص و نایاب، باز و بست کردن آن را همچون یک پی سی ساده دانسته و نمره مناسب ۸ از ۱۰ را به تعمیرپذیری این سخت افزار اعطا کرده است.
در ادامه سایر تصاویر کالبدشکافی پلی استیشن ۴ پرو توسط iFixit را مشاهده می کنید.