مقایسه تخصصی دوربین گوشیهای سامسونگ گلکسی نوت ۱۰ پلاس و هواوی پی ۳۰ پرو و پیکسل ۳ و آیفون ایکس اس مکس. همراه موبایلستان باشید به مطالعه این مقایسه تخصصی بپردازید.
مطالب مرتبط:
- اسکن سه بعدی سامسونگ گلکسی نوت ۱۰پلاس!
- تایید یکی از مهمترین ویژگیهای خانواده هواوی میت ۳۰
- مقایسه باتری گوشیهای سامسونگ، هواوی، آیفون!(ویدیو)
- لیست تلفنهای هوشمندی که سیستم عامل اندروید ۱۰ را خواهند گرفت!
در مسابقه دوربین گوشیهای هوشمند رقیب جدیدی وجود دارد: سامسونگ گلکسی نوت ۱۰ پلاس اولین گوشی پرچمدار سامسونگ است که همراه با Night Mode عرضه شده در برنامه دوربین است و برخی از پیشرفتها را نسبت به سامسونگ گلکسی اس ۱۰ پلاس برای تجربه بهتر دوربین ارائه میدهد. اما چگونه میتوان اینها را در چالش برانگیزترین شرایط برای هر دوربین گوشی هوشمند با یکدیگر مقایسه کرد؟ در شرایط نوری ضعیف! برای درک توانایی دوربین گوشی هوشمند Galaxy Note 10 plus در نور کم ما آنها را مستقیماً با دوربین تلفنهای موجود مقایسه میکنیم. گوشیهای هوشمند موجود در این رقابت در کنار نماینده سامسونگ: Google Pixel 3 ، Huawei P30 Pro و تلفن محبوب iPhone XS Max.
جالب است که به غیر از گوشی قدیمی آیفون، تمام تلفنهای موجود در این مقایسه فقط یک حالت جداگانه حالت شب (Night) را در نظر گرفتهاند. بعلاوه برخی از تلفنها از فناوری جدید استفاده میکنند تا نور بیشتری را از یک عکس تقریباً سیاه و سفید بکشند. تمام این تفاوتها را با هم مقایسه کنید و بدانید که کدام گوشی هوشمند بهترین کارایی را از نظر دوربین در حالت شب دارد.
عکس ۱: تاریکی مطلق
تمام تلفنهای دیگر سایههای مختلف تاریکی را عکسبرداری میکردند (دقیقاً شبیه آنچه که چشمان ما میدیدند). این یک آزمایش بسیار جالب بود. ما باید یک بار دیگر بگوییم که ما حتی تصور نمیکنیم در چنین محیط تاریکی عکس بگیرید. بنابراین برای ما غیر قابل باور بود که گوشی هواوی پی ۳۰ پرو در محیطی تاریک عکسی با وضوح بالا به نمایش بگذارد.
عکس ۲: حالت خودکار در شب
-
عکسبرداری با گوشی سامسونگ گلکسی نوت ۱۰ پلاس
-
عکسبراری با گوشی هواوی پی ۳۰ پرو
-
عکسبرداری با گوشی گوگل پیکسل ۳
-
عکسبرداری با گوشی آیفون ایکس اس ماکس
در مرحله بعد، زمان آن بود که حالت شب را امتحان کنیم و ببینیم در تلفنهای مختلف چه نتیجهای کسب میکنیم.
موضوعی که باید در مورد گوشی سامسونگ گلکسی نوت ۱۰ پلاس بدانید این است که استفاده از حالت Night روی آن یک تمرین صبر و تحمل است زیرا یک شات تنها برای گرفتن عکس مدت زمان زیادی طول میکشد. در مقایسه، Nightsight on Pixel برای پردازش یک شات فقط یک ثانیه طول میکشد ، در حالی که در گلکسی نوت ۱۰ پلاس و در هواوی پی ۳۰ پرو این موضوع زمان زیادی را میگیرد. گوشی آیفون فاقد حالت Night است. بنابراین نمیتوانیم از دوربین گوشی آیفون در این رقابت قضاوت کنیم. در تمام تلفنها حالت شب تصویری با نور و رنگ بیشتر را به تصویر میکشد که به نظر میرسد بهتر است. اما در عین حال این پیشرفت با هزینه جزییاتی به دست میآید که به طور مصنوعی بیش از حد شفاف شده و کاملاً خوشایند نیست. سخت است بگوییم کدام تلفن بهترین تصویر را در این حالت به دست میآورد، اما نکته قابل توجه این است که رنگهای هواوی بسیار سردتر از سایرین به نظر میرسند.
عکس ۳: چراغهای نئون
عکس ۴: ساحل مهتابی
-
عکسبرداری با گوشی سامسونگ گلکسی نوت ۱۰ پلاس
-
تصویر برداری با گوشی هواوی پی ۳۰ پرو
-
تصویر برداری با گوشی گوگل پیکسل ۳
-
تصویر برداری با وشی آیفون ایکس اس ماکس
عکس ۵: در جاده
-
عکسبرداری با گوشی سامسونگ گلکسی نوت ۱۰ پلاس
-
عکسبرداری با گوشی هواوی پی ۳۰ پرو
-
عکسبرداری با گوشی گوگل پیکسل ۳
-
عکسبرداری با گوشی آیفون ایکس اس ماکس
نتیجهگیری
حال با بررسی تکتک این تلفنهای هوشمند و مقایسه عملکرد دوربین آنها در شرایط مختلف، وقت آن رسیده که این محصولات را دوباره و با نگاهی کلی با یکدیگر مقایسه کنیم. بدون شک برنده اصلی این رقابت نمایندگی کمپانی سامسونگ با نام گلکسی نوت ۱۰ بود که صدر نشین این لیست است و توانسته امتیازات بالاتری نسبت به رقبای خود به دست آورد. اما باید توجه داشت که دو محصول دیگر با نامهای هواوی P30 پرو و گوگل پیکسل ۳ نیز در فاصله بسیار کمی با این محصول قرار دارند و هر دو با امتیاز ۳۵ تنها دو امتیاز از پرچمدار سامسونگ عقبتر هستند. اما جالب است که نماینده پر ادعای اپل با نام آیفون XS Max فاصله بسیاری با سایر محصولات دارد و با نمره ۲۵ خود در واقع عملکرد بسیار ضعیفی را به خصوص در شرایط نوری ضعیف از خود نشان داده است.
Galaxy Note 10 به لطف دوربینهای قدرتمندش عملکرد بسیار خوبی را از خود در زمینه عکاسی نشان میدهد که از این جمله میتوان به بالانس نوری عالی (حتی در شرایط نوری ضعیف) رنگهای خوب و واقعی، حالت عکاسی در شب و بسیاری از موارد دیگر اشاره کرد. البته این محصول نیز بدون ایراد نیست. زیرا پردازش تصاویری که در حالت عکس برداری شب گرفته میشوند بسیار طول میکشد و برای افرادی که تصاویر مختلف و زیادی را در شب میگیرند، این موضوع میتواند آزار دهنده باشد.
Huawei P30 Pro با وجود اینکه رتبه دوم را در این رقابت به دست آورد، اما بدون شک در برخی زمینهها بیهمتا بود. مثال ساده این ادعا، اولین آزمایش این مقاله است که دستگاه توانست در مکانی تاریک بدون استفاده از حالت عکاسی شب تصویر بسیار خوبی را ثبت کند. فرقی نمیکند در چه شرایط نوری باشید. تنها کافی است که دوربین هواوی پی ۳۰ پرو را اجرا کنید و دکمه شاتر را فشار دهید. این دستگاه تصویری را ثبت خواهد کرد که در برابر هر محصول دیگری پادشاهی میکند. البته بدون شک کاربران عادی تنها در چند درصد از موارد در مکانهای تاریک عکاسی میکنند، اما خب هر چه باشد این تصاویر نیز باید عالی ثبت شوند و دستگاه مذکور میتواند سربلندتان کند. حتی بین افرادی که پز سیب گاز خورده موبایلشان را میدهند اما تصویری نامناسب ثبت کردهاند!
Google Pixel 3 توانست رتبه سوم این رقابت را از آن خود کند. البته باید توجه داشت که نمره این محصول با نماینده هواوی یکی بود. پیکسل جدید گوگل نیز همانند محصولاتی که در بالا ذکر شد عملکرد بسیار خوبی در شرایط نوری ضعیف دارد و میتواند تصاویری با کیفیت و جزییات مناسب ثبت کند. اما خب به نظر میرسد که گوگل همچنان میتواند در این بخش بهتر عمل کند و نتایج عالیتر را در هر رقابتی به رخ رقبای قدرتمندش بکشد. از جمله بخشهایی که انتاظ رداریم گوگل در محصولات آینده خود بهبود دهد، موضوع عدم اشباع رنگ تصاویر است. این اشباع نامناسب رنگ باعث میشود که تصاویر در شب تاحدودی کارتونی دیده شوند. اما در سایر زمینهها این دستگاه عملکرد بسیار خوبی را از خود نشان داد و البته قابلیت Nightscape یک ویژگی بسیار خوب بود و نسبت به سایر دستگاهها بسیار سریع عمل میکرد.
Apple iPhone XS Max محصولی است که شاید به جرپت بتوان گفت شایسته رتبه آخر در این رقابت بود. اپل با تمام سوت و کرنایی که سر میدهد، محصول جدیدش را بدون قابلیتهای جمع آوری نور در محیطهای تاریک ارایه داده و حتی حالتی نظیر Night Mode را نیز در دستگاهش قرار نداده است. امیدواریم که در محصولات آینده این کمپانی موارد فوق مورد توجه جدی اپل قرار گیرند.
با نگاهی به قیمت این محصول متوجه میشویم که نماینده سامسونگ بهایی در حدود ۱۱۹۹ دلار دارد و نماینده هواوی ۷۷۳ دلار قیمت خورده است. از سوی دیگر اپل قیمتی ۱۰۹۹ دلاری را برای محصولش انتخاب کرده است. بررسی این قیمتها نتایج جالبی را در اختیارمان قرار میدهند. هواوی پی ۳۰ پرو با بهایی ۷۷۳ دلاری که ۴۲۶ دلار از نماینده سامسونگ و ۳۲۶ دلار از نماینده اپل ارزانتر است، در مقام دوم این لیست قرار گرفته و دوربین محصول تنها ۲ امتیار با رتبه اول رقابت فاصله دارد. از سوی دیگر نماینده اپل با بهایی چهار رقمی خود رتبه آخر این لیست را به خود اختصاص داده است.
مقوله دوربین در دنیای فعلی تلفنهای هوشمند یکی از فاکتورهای اصلی به حساب میآید و کمپانیها در تلاشند تا محصولاتشان را با دوربین عالی روانه بازار کنند. از این روز هر روز بر تعداد سنسورهای دوربین در بخش پشتی تلفنهای هوشمند افزوده میشود و قابلیتهای جدیدی را در این خصوص شاهد هستیم. همانطور که در این مقاله از موبایلستان نیز مطالعه کردید، چهار پرچمدار حاظر در این رقابت توانستند عملکردهای خوبی را از خود نشان دهند و واقعا چنین تصاویری تا چند سال پیش از یک تلفن هوشمند انتظار نمیرفت و اغلب کاربران برای ثبت این گونه عکسها مجبور به استافده از دوربینهای DSLR بودند. نظر شما در خصوص عملکرد دوربین این محصولات در شرایط نوری ضعیف چیست و شما کدام یک را برنده و بازنده رقابت میدانید؟ برای اشتراک گذاری نظراتتان با ما و سایر کاربران موبایلستان از طریق بخش دیدگاهها اقدام کنید.