علی بهادریجهرمی سخنگوی دولت ساعاتی قبل در یک نشست خبری به بررسی و اظهار نظر در رابطه با رویکرد اینستاگرام و واتساپ پرداخت. به گفته وی این پلتفرمها رویکرد دوگانه دارند و دولت تنها از پلتفرمی که قواعد خودش و کشور را رعایت میکند، حمایت خواهد کرد.
علی بهادریجهرمی سخنگوی دولت در نشست خبری امروز ضمن تبریک هفته وحدت و میلاد پیامبر گرامی اسلام حضرت محمد(ص)، اظهار داشت که دولت برای افزایش پایداری کسب و کارها در فضای مجازی تدابیری در نظر دارد تا خسارات وارد شده به فعالیتهای اینترنتی کمتر شود.
وی در پاسخ به سؤالی درباره واردآمدن خسارت به کسب و کارهای حقیقی و دیجیتالی پس از ایجاد محدودیت در اینترنت اظهار داشت:
متأسفانه، بسیاری از کسبوکارهای حقیقی و دیجیتال با خسارت مواجه شدند و بسیاری از واحدهای اقتصادی مجبور شدند ساعت کاری کمتری مشغول کار باشند و این خسارت ایجاد شد. کسانی که مشوق و آمر به این آشوبها بودند، باید به سهم خودشان جبران خسارت کنند و دستگاه قضایی هم اعلام کرده که باید برای جبران خسارتها حکم اعلام شود و دولت هم گزارش خسارات را تدوین میکند تا خسارت گرفته شود. در این ایام مثلاً به ۹۰ آمبولانس که مشغول خدمترسانی به مردم بودند، خسارت وارد شد. کسبوکارهایی که در این ایام خسارت دیدند، اعلام خسارت کنند و دولت حمایت میکند.
سخنگوی دولت به فیلتر اینستاگرام و واتساپ واکنش نشان داد
علی بهادری جهرمی در ادامه توضیح داد که دولت برای بهروزرسانی سازوکارها چندین پیشنهاد مطرح کرده است و این مأموریت برعهده وزارت کشور قرار گرفته است.
سخنگوی دولت در ادامه به نقش پلتفرمهای خارجی در اغتشاشات اخیر پرداخت و اظهار داشت که برخی رسانهها ابزاری برای شکلگیری اغتشاش و آموزشهای خرابکاری به نوجوانان تبدیل شدهاند. او در ادامه تأکید کرد که این رسانهها در حال حمایت از کشورهایی است که در زمینه آزادی بیان و دموکراسی عقبافتادهاند و توانایی دفاع از شهروندان خود در برابر پلیس را ندارند.
بهادری جهرمی در بخشهای پایانی صحبتهای خود و در پاسخ به سؤالی درباره سرانجام فعالیت برخی شبکههای اجتماعی مانند اینستاگرام، تصریح کرد:
در برخی پلتفرمها اگر تصویر شهید سلیمانی که نماد مبارزه با خشونت و تروریسم است منتشر شود، به بهانهٔ نشر خشونت حذف شده و یا آن صفحه هم حذف میشود. اما در این ایام آموزش خشونت، اقدامات تروریستی و تصاویر بریده شدن گلوی نیروی مدافع امنیت مردم بهراحتی در آن پلتفرمها منتشر میشد. نه فقط قوانین جهانی و قوانین کشور ما، بلکه قوانین اعلامی این پلتفرمها هم رعایت نمیشود. دولت استفاده از هر پلتفرمی که به قواعد جهانی و قواعد ما ملزم باشد را حمایت میکند و در فراهمکردن شرایط فعالیت کسبوکارها گام برمیدارد.
جهرمی در نهایت اعلام کرد که دولت با جدیت مسیر ایجاد شرایط مناسب برای کسب و کارهای اینترنتی به شیوهای که امکان فعالیت پایدار را داشته باشند و آشوب دیگران در کسب و کار آنها اختلالی ایجاد نکند را در پیش خواهد گرفت.
مواردی که میتوانید مطالعه کنید: