یکپارچگی داشتن با سیستم عامل مادر یکی از مسایلی است که ویر او اس هنوز نتوانسته است که حرف زیادی برای گفتن داشته باشد و این درحالی است که در میان دیگر میدان اپل واچ به خوبی از این یکپارچگی سود می برد. تا امروز نیز تولیدکنندگان زیادی اقدام به ساخت محصولات مبتنی بر Wear OS کرده اند ولی بخش تغییر دادن آن امکانات چندانی را در مقابل خود مشاده نمی کنند.
امروز، تولیدکنندگان گوشی های اندرویدی می توانند انواع قابلیت های سخت افزاری و نرم افزاری و طراحی ها را بر روی اندروید خالص پیاده کنند. گوگل نیز تا آنجایی با این مسیله مشکلی ندارد که تولیدکنندگاه قوانین کلی این شرکت را نقض نکنند. البته برخی از کاربران معتقدند که اندروید نیازی به رابط های کاربری و چنین ویژگی هایی ندارد، ولی باید بگوییم که چنین نگرشی اشتباه است. اگر کمی به اندروید خالص نگاه کنید متوجه نوآوری های انجام شده توسط شرکت های خواهید شد. برای مثال سامسونگ و ال جی مدا ها قبل از اندروید خالص قابلیت تقسیم کردن صفحه نمایش را ارائه کردند. یا شرکت های هواوی، سامسونگ و رویول Royole، مدت ها پیش از اضافه شدن امکان پشتیبانی کردن از گوشی های تاشدنی به این موضوع روی آورده اند. گوشی های موتورولا، HTC، ال جی و بسیاری از دیگر شرکت ها قبل از پشتیبانی اندروید اوریو از تکنولوژی بلوتوث aptX و aptX-HD پشتیبانی می کردند.
حتی متعصب ترین طرفداران اندروید خالص نیز نمی توانند تاثیر رابط های کاربری دیگر را که توسط شرکت های دیگر ارائه شده است را نادیده بگیرند. هم اکنون اندروید خالص دارای بهترین ویزگی های رابط های کاربری مختلف است که به دلیل تلاش های این شرکت ها همچون، سامسونگ، هواوی، سونی و غیره برای بهبود دادن تجربه کاربری مرتبا با ارائه نسخه های جدید اندروید شاهد جذاب تر شدن این سیستم عامل محبوب می شویم. این اتفاق دقیقا در نقطه مقابل از وضعیت Wear OS به وقوع می پیوندد که چنین مزایایی را ندارد. چرا که تولیدکننده های مختلف در برابر ایجاد تغییراتی این چنینی در این سیستم عامل دارای محدودیت هایی هستند.
بسیاری از نوآوری هایی که در بخش سخت افزایش شاهد به وقوع پیوستن آن ها هستیم به دلیل همراهی گسترده بخش نرم افزاری می باشد. به دنبال همین امر غول تکنولوژِی چین اخیرا جدید پرچمدار خود را با نام پی ۳۰ پرو معرفی کرده است که دارای دوربینی مبتنی بر تکنولوژی پریسکوپی است. برای مثال دیگر می توان گفت که سامسونگ سالها قبل دسترسی به حسگر اثر انگشت را برای توسعه دهندگان امکان پذیر کرد. پشتیبانی از دوربینهای چندگانه نیز رسما در اندروید پای عملی شد ولی از مدتها قبل از آن شرکت ها ارائه این قابلیت را آغاز کردند. اما در قسمت Wear OS همانطور که گفته شد وضعیت کاملا متفاوت بوده و تغییرات اعمالی توسط شرکت ها تنها معطوف به قسمت سخت افزار است. امروزه، کاربران این ساعت ها باید به امکاناتی مانند وجود یا نبود اسپیکر، میکروفون و تعبیه حافظه داخلی کافی بسنده کنند. زیبایی و داشتن حالت ارگونومی یک ساعت هرچقدر هم که جذاب باشد تا زمانی که از یک امکانات نرم افزاری مناسب استفاده نکند چندان نمی تواند کاربران را برای خرید کردن راقب سازند.
اگر بخواهیم درباره وضعیت فعلی تحلیلی را ارائه کنیم، می توان گفت که فعلا اندروید و Wear OS دو دنیای بسیار متفاوت هستند که زیاد همگام سازی جالبی را نمی توانند تجربه کنند. گوگل به صورت ویژه ای برای اندروید تلاش می کند که پشتیبانی کردن از ویژگی های حیاتی را به دنبال خواهد داشت. اما وظیفه مهم تر بر عهده شرکت های تولیدکننده تلفن های همراه هوشمند قرار دارد که با داشتن اختیارات گسترده در زمینه اندروید می توانند ایده های جدید خودشان را بر روی این سیستم عامل پیاده کرده و کاربران را راضی نه دارند. این همکاری متقابل گوگل و شرکت ها باعث شده است که روز به روز به کاربران استفاده کننده از سیستم عامل اندروید افزوده شود. این رقابت و همکاری بین شرکت ها در بیشتر مواقع نتایج قابل توجهی را به بار می آورد. ولی برای پلتفرم ویر او اس از گوگل چنین جوی وجود ندارد! خبرهایی که حاوی اطلاعات مروبط به اضافه شدن قابلیت های جدید توسط این سیستم عامل است حدود سالی یک یا دو مرتبه مخابره می شود.
چیزی که به صورت مشخص قابل مشاهده است، این بوده که گوگل و شرکت های مختلف هنوز پتانسیل زیادی را برای این سیستم عامل در نظر دارند که هنوز هم هر ساله تعداد زیادی ساعت هوشمند که از این سیستم عامل استفاده می کند، روانه بازار می شود. اگرچه تولیدکنندگان گوشی های اندرویدی مرتبا با عرضه آپدیتها و نسخه های جدید رابط کاربری، ویژگیهای جذاب، جدید را به گوشی های خود اضافه می کنند، ولی چنین چیزی را در Wear OS نمی بینیم. با نگاه کردن به سری تکامل اندروید متوجه می شویم که اندرویدی که در سال ۲۰۰۸ منتشر شد با نسخه کیت کت آن که حدود ۵ بعد ارائه شد.
بیشتر بخوانید
- Huawei CloudLink Board برنده دو جایزه مراسم iF DESIGN AWARDS ۲۰۱۹ شد
- سامسونگ از پوشش زنده مراسم MWC روی شبکه ۵G خود خبر داد
- شیائومی می ۹ شفاف در چین رونمایی شد
- هوآوی نسخه جدیدی از Huawei MateBook X Pro معرفی کرد