آموزش و ترفند

۱۰ دلیل برای روت کردن گوشی اندرویدی

دلایل مختلفی وجود دارد که افراد را مجاب به روت کردن گوشی هوشمند می‌کند. تفاوتی ندارد که شما دارای یک دستگاه گوشی هوشمند Galaxy S5 or Nexus 5, LG G3  یا Note 3 هستید. بدون شک شما این توانایی را دارید که برنامه‌های پیش فرض سازنده گوشی را حذف کرده و پشتیبان گیری از داده‌های خود داشته باشید.

ما در این مطلب قصد داریم شما را با ۱۰ دلیل برای روت کردن گوشی اندرویدی آشنا کنیم. این نکته قابل توجه است که روت کردن خطراتی را برای اسمارتفون شما به دنبال دارد، بنابراین پیش از روت کردن دقت بالایی به خرج دهید.

۱- خلق دنیای جدید برای برنامه ها

۲- سفارشی سازی متفاوت نسبت به قبل

یکی از ویژگی بارز سیستم عامل اندروید، سفارشی سازی گسترده رابط کاربری آن است که موجب شده تا توسعه دهندگان شخص ثالث برای دیوایس‌های اندرویدی لانچر، پک آیکون، پک آهنگ تماس، پک تصویر پس زمینه و برخی دیگر در نظر گیرند. با این حال این سفارشی سازی بیشتر به طراحی ظاهری رابط کاربری گوشی اندرویدی می‌شود. با روت کردن افراد قادرند که به نرم افزار اصلی دستگاه دست برده و به تغییر انیمیشن بوت، آهنگ سیستم و برخی دیگر بپردازند.

سطح سفارشی سازی با روت کردن گوشی هوشمند اندرویدی به نوعی عمیق و بی حد و مرز خواهد شد. هنگامی که اولین قدم را در این راه برمی‌دارید، متوجه عمق بالا سفارشی سازی خواهید شد.

۳-عملکرد فراتر از انتظار

در حال حاضر برنامه‌‌های بسیاری وجود دارند که اجازه می‌دهند دستگاه اندرویدی بهینه سازی شود. این یعنی حافظه رم را پاک سازی کرده و سرعت سخت افزاری گوشی اندرویدی را بالا ببرید. با روش‌های معمولی نمی‌توان چندان موجب بهینه سازی سخت افزار گوشی اندرویدی شد. در واقع با روت کردن دستگاه شما این امکان را خواهید داشت تا پردازنده گوشی را اورکلاک کرده و قدرت بیشتری به سیستم خود ببخشید. برای اورکلاک چند ترفند لازم است که چندان پیچیده نیست، حتی آسان‌تر از اپ Kernel Manager.

۴-مشکلی برای باتری به وجود نخواهد آمد

اگرچه گوشی‌های هوشمند هر سال پیشرفته‌تر از قبل می‌شوند اما در بحث باتری چندان تحولی پیدا نکردند. تعداد کمی از تلفن‌های هوشمند هستند که می‌توانند عمر باتری یک روزه ارائه دهند اما درصد بالایی کمتر از ۲۴ ساعت دوام می‌آورند. اگر نمی‌خواهید هزینه اضافی داشته باشید با روت کردن گوشی عمر باتری افزایش پیدا می‌کند. از آنجایی که روت کردن به شما اجازه می‌دهد قدرت پردازنده را کنترل کنید، این امر روی باتری موثر است. به طور کلی با کمک روت می‌توانید باتری با طول عمر بیشتر داشته باشید.

۵-همه چیز خودکار می‌شود

یکی از برنامه‌های بسیار مطرحی که اکثر افراد آن را می‌شناسند، Tasker نام دارد. با کمک این اپ افراد می‌توانند همه موارد گوشی هوشمند خود را خودکار کنند. برای کسانی که آشنایی ندارند باید بیان داشت که با کمک Tasker می‌توان اپ‌های پرکاربرد و موردنظر خود را در یک بخش قرار دهید و یا اینکه برای مثال با قرار دادن کابل هدفون درون جک ۳.۵ میلی‌متری هدفون، شاهد فعال شدن پلیر موسیقی خواهیم بود. با کمک روت کردن نیز این قابلیت فعال شده و بسیاری از ویژگی‌ها را می‌توان به یک عمل خودکار تبدیل کرد. از فعال سازی اینترنت و جی پی اس گرفته تا کنترل صفحه نمایش و مدیریت سرعت پردازنده.

۶-فلش کردن رام های سفارشی

یکی از دلیل اصلی اینکه افراد به روت کردن گوشی هوشمند اندروید  روی می‌آورند، فلش کردن است. علاوه بر سفارشی سازی دقیق و هوشمندانه تلفن هوشمند ، رام های اصلی سفارشی که ما دوست داریم بیشتر از همه از لحاظ عملکرد، کارایی و روان بودن، ROM استوک را خالی نکنیم. از جمله آنها باید به اپ OmniROM اشاره کرد که برای دستورات صوتی کاملاً یکپارچه مبتنی بر ROM عمل کرده و به شما امکان می‌دهد عملکردهای تلفن هوشمند خود را از طریق دستورات صوتی کنترل کنید. یکی دیگر از ویژگی‌های مهم، امکان به روزرسانی تلفن‌های هوشمند قدیمی با آخرین نسخه‌های اندروید ممکن می‌شود. البته برای کسب جزئیات بیشتر بهتر است در فضای اینترنت بررسی و جستجویی داشته باشید.

۷-مسدودسازی تبلیغات

شاید تبلیغات برای توسعه دهندگان ابزار کسب درآمد است و به آنها اجازه می‌دهد تا به تولید نرم افزار رایگان بپردازند، اما برای کاربران یک مزاحمت است و ناراحتی به وجود می‌آورد. یک برنامه اگر دارای تبلیغات بداهه باشد، نه تنها داده بسیاری مصرف می‌کند، بلکه موجب اشتراک‌های بدون اجازه می‌شود که گاهی ویروسی را دربرگرفته و اختلالی در عملکرد گوشی هوشمند به وجود خواهد آورد. این مسئله چند بار با واتس آپ آشکار شده است.

با کمک برنامه AdBlock Plus  می‌توان به کنترل و مدیریت تبلیغات پرداخت اما روت کردن یکی از روش‌هایی بوده که کمک شایانی به مسدودسازی تبلیغات می‌کند.

۸-تهیه نسخه پشتیبان کامل

هر دستگاه اندرویدی قابلیت تهیه نسخه پشتیبان را دارد و این عمل گاهی با کمک برنامه‌های شخص ثالث انجام می‌گیرد که از جمله باید به Kies سامسونگ اشاره کرد. اما با کمک روت کردن گوشی می‌توان به خوبی نسخه پشتیبان کامل تهیه کرد. برای مثال از طریق روت کردن می‌توانید با کمک Titanium Backup یک نسخه پشتیبان کامل تهیه کنید. کل داده را به کارت اس دی منتقل کرده تا هیچ داده باقی نماند.

۹-دسترسی به ویژگی دیگر گوشی های هوشمند

همانطور که می دانید سیستم عامل اندروید یکی از بهترین و محبوب‌ترین سیستم عامل‌های موبایل است که شرکت‌های بزرگ و مختلفی سعی کردند آن را برای محصولات خود در نظر گیرد. از این رو در بازار شاهد تنوع دستگاه‌های اندرویدی هستیم که هر یک شامل مشخصات خاص خود می‌شوند.

این ویژگی به ما اجازه می‌دهد تا همیشه دستگاه اندرویدی متفاوت و جذابی داشته باشیم. همانطور که می‌دانید با روت کردن می‌توان به قابلیت دستگاه‌های اندرویدی مختلفی دست پیدا کرد. اگر سری به انجمن XDA Developers بزنید، می‌توانید به قابلیت‌های مختلف در دستگاه اندرویدی خود دسترسی پیدا کنید.

همچنین می‌توانیم به قابلیت‌های خاصی که محدود به برخی شرکت‌ها بوده و از جمله باید به Knock On ال جی اشاره کرد، دسترسی پیدا کنیم. این قابلیت اتصال از طریق اینترنت، وای فای و بلوتوث را فراهم می‌کند که می‌توانید به دیوایس‌های دیگر نیز متصل شوید. به طور کلی روت کردن ویژگی‌های متنوعی را دردسترس افراد قرار می‌دهد که البته کمی پیچیده هم است.

۱۰- استاد دنیای اندروید شوید

با روت کردن در حقیقت قفل دربی برای شما باز می‌شود که در دسترس هر شخصی نیست. روت به شما اجازه خواهد داد تا هر تغییری که می‌خواهید در سیستم عامل اندروید دستگاه خود ایجاد کنید. این سیستم عامل که کاربران و طرفداران بسیاری دارد، توانسته مورد توجه قرار گرفته و شرکت‌های بسیاری نیز تصمیم به استفاده از آن پرداخت. اگر شما توانایی روت کردن گوشی هوشمند اندرویدی خود را داشته باشید، روت به شما اجازه می‌دهد تا همچون یک حرفه‌ای و استاد در دنیا اندروید باشید. به هر حال روش‌های فوق دلایلی هستند که روت کردن را مفید نشان می‌دهند و بنابراین باید به سراغ آن رفت. البته پیشنهاد نمی‌کنیم هر فرد غیرمتخصصی دست به کار شده و روت کردن گوشی هوشمند اندرویدی خود را انجام دهد.

زیرا باید مهارت خاصی داشت و یک فرد معمولی توانایی روت کردن را به سادگی نخواهد داشت.


مطالب مرتبط:
نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا