بررسی‌ تخصصی

بررسی تلفن هوشمند Galaxy A60/M40 سامسونگ

شرکت سامسونگ در سال ۲۰۱۹ نسل جدید خانواده گلکسی A را معرفی کرد که از مشخصات کلیدی برجسته و کیفیت ساخت بالایی بهره می برند. تاکنون سامسونگ ده ها مدل گوشی هوشمند این سری معرفی کرده و همچنان نیز به دنبال رونمایی مدل های دیگر است. همراه موبایلستان باشید تا اطلاعات بیشتری در این خصوص به دست آوریم.

معرفی تلفن هوشمند Galaxy A60/M40

تاکنون بیش از ۱۳ مدل گوشی هوشمند سری گلکسی A وجود دارد و در این مطلب می خواهیم به بررسی گوشی هوشمند Galaxy A60/M40 بپردازیم. گلکسی A60 و M40 شباهت نزدیکی به یکدیگر دارند اگرچه دو مدل از خانواده متفاوت هستند. در حالی که گلکسی A60 با حافظه رم ۶ گیگابایتی و حافظه داخلی ۱۲۸ گیگابایتی مجهز است، اما گلکسی M40 دارای حافظه رم ۴ گیگابایتی و حافظه داخلی ۶۴ گیگابایتی است.

گلکسی A60 ابتدا در چین عرضه شد و تاکنون عرضه جهانی آن با تعویق هایی مواجه شده است. گلکسی A60 با شماره مدل SM-6060 عرضه می شود اما مدل M40 شماره مدل دیگری دارد. از آنجایی که شباهت نزدیکی بین دو مدل ای ۶۰ و ام ۴۰ وجود دارد، بدیهی است که A60 مدلی رده بالاتر از A50 نیست.

مشخصات کلیدی گلکسی A60 سامسونگ

  • ابعاد ۱۵۵*۷۳*۷.۹ میلیمتری  با وزن ۱۶۸ گرمی/ بدنه پلاستیکی و شیشه گوریلاگلس ۳
  • صفحه نمایش ۶.۳ اینچی PLS TFT LCD با وضوح ۲۳۴۰*۱۰۸۰ پیکسلی با نسبت تصویر ۱۹.۵:۹ و تراکم ۴۰۹
  • دوربین عقب سه گانه ۳۲/۸/۵ مگاپیکسلی
  • دوربین سلفی ۱۶ مگاپیکسلی
  • سیستم عامل اندروید ۹.۰ پای با رابط کاربری One UI
  • پردازنده هشت هسته ای اسنپدراگون ۶۷۵ با فرکانس ۲.۰ گیگاهرتزی و تراشه گرافیکی آدرنو ۶۱۲
  • حافظه رم ۶ گیگابایتی
  • حافظه داخلی ۱۲۸ گیگابایتی با قابلیت ارتقا
  • باتری ۳۵۰۰ میلی آمپری و فناوری شارژ سریع ۱۵ واتی
  • پشتیبانی شبکه ۴G LTE، وای فای ، پورت USB-C، بلوتوث ۵.۰
  • با NFC، اسپیکر و سنسور اثرانگشت در عقب

آن‌باکسینگ گلکسی A60 سامسونگ

همانند سایر گوشی های هوشمند سری گلکسی A، این گوشی هوشمند نیز با جعبه سفید و طراحی براق همراست. در داخل باکس برخی محتویات نظیر شارژر، تلفن هوشمند، کابل، هدفون، قاب ژله‌ای و دفترچه راهنما به همراه پین سیم کارت قرار داده شده است. اگرچه جک ۳.۵ میلی‌متری هدفون از گلکسی A60 حذف شده، انتظار داشتیم سامسونگ تبدیل USB-C به جک ۳.۵ میلیمتری را در جعبه قرار دهد اما خبری نبود و گویی باید افراد آن را جداگانه تهیه کنند.

طراحی و ساختار گلکسی A60 سامسونگ

شرکت سامسونگ گوشی هوشمند گلکسی A60 را با بدنه پریمیومی و باکیفیت همراه کرده که تصور می کنید با تلفن هوشمند پرچمدار رو به رو هستید. البته اگر به دنبال میان رده ای هستید که از کیفیت ساخت بالایی برخوردار باشد، می توانید روی این مدل حساب بزرگی داشته باشید. طراحی و ساختار بدنه به گونه ای است که شبیه به مدلی با بدنه شیشه و فلز است.

تعداد محدودی از محصولات سامسونگ به صفحه نمایش Infinity-O مجهز هستند و A60 نیز یکی از آنهاست که روی طراحی زیبا آن تاثیر بسزایی داشته است. سامسونگ تاکنون تعداد محدودی از محصولاتش را به این نوع صفحه نمایش مجهز کرده که همگی محبوبیت خوبی پیدا کردند.

گلکسی A60 یک مدل برای بازار چین توسعه یافت و پیش بینی نمی‌شد که کمپانی سامسونگ آن را برای برخی بازارهای دیگر هم در نظر گیرد. اما به نظر رسیده که هدفش همین بوده است. این گوشی هوشمند دوربین سلفی کوچکی دارد که مانند آنر ۲۰ یا گلکسی نوت ۱۰ پلاس نیست. طراحی بخش مهمی در هر گوشی هوشمند است و خوشبختانه سامسونگ با گلکسی A60 می تواند جذاب به نظر رسد و مدل معمولی نیست.

طراحی این دیوایس شبیه به دیگر گوشی های هوشمند میان رده خانواده گلکسی A سامسونگ بوده و تجربه کاربری خوبی می توان با طراحی برجسته و جذاب آن داشت. در بحث ابعاد جمع و جور است و چندان کوچک یا بزرگ نیست. همچنین وزن کم یا زیادی ندارد، بنابراین گوشی هوشمند ایده آل شرکت کره ای محسوب می شود. با طراحی خیره کننده گلکسی A60 در نگاه اول می تواند نظر مخاطب خود را جلب کند. یکی از نقاط عطف این دیوایس عرضه در رنگ بندی بسیار زیبا بوده و یکی از این نمونه ها آبی آسمانی است. حاشیه صفحه نمایش بزرگ نیست و بسیار باریک به نظر می رسد. لنز دوربین سلفی کوچک بوده و چندان نمایشگر را در بر نمی‌گیرد.

یکی از ویژگی‌های جذاب گلکسی A60 وجود فناوری Sound on Display است که بدان معناست سیستم صوتی در زیر نمایشگر تعبیه شده و یکی از فناوری های نوآورانه در زمینه تولید تلفن هوشمند به حساب می آید. با چرخش دستگاه و تماشا رنگ Seawater Blue می توان حیرت زده شد و لذت بسیاری کسب کرد. البته سامسونگ این دیوایس را در گزینه رنگی Cocktail Orange, Daybreak Black و Peach Mist عرضه می کند. به نظر می رسد سامسونگ در قیاس با رقبا چینی بهتر عمل کرده است.

اگرچه طراحی این گوشی هوشمند حرفه ای و جذاب است اما سامسونگ تمایلی نداشت تا از مواد اولیه پریمیومی بهره گیرد. از این رو قسمت عقب و حاشیه آن را مواد پلاستیکی تشکیل داده تا به عنوان یک میان رده مطلوب به نظر رسد. تنها قسمت جلو دستگاه پوشش شیشه ای از جنس گوریلاگلس ۳ بوده که مقاومت مطلوبی دارد اما یک نمونه قدیمی از شیشه های گوریلاگلس با دوام است. شاید بدنه حس پلاستیکی دارد اما در بحث ظاهری شباهت نزدیکی به شیشه دارد و یک تقلید زیبا از جنس بدنه شیشه ای محسوب می شود.

انحنای دو طرف بدنه گلکسی A60 زیبایی بسیاری به آن بخشیده و باید این گوشی هوشمند را ارزنده دانست. در قسمت جلو یک سنسور سلفی کوچک به صورت نقطه ای در گوشه نمایشگر تعبیه شده که زیبا جلوه می کند. از سوی دیگر یک اسکنر اثرانگشت سنتی در عقب جای گرفته و انتظار می رفت شاهد سنسور زیر صفحه نمایش باشیم. در قسمت های جانبی شاهد سینی سیم کارت، کلید افزایش یا کاهش حجم صدا، کلید پاور، پورت USB-C ، سوراخ میکروفون و خروجی اسپیکر هستیم.

به طور کلی طراحی گلکسی A60 جذاب بوده و مناسب افرادی است که به دنبال گوشی هوشمندی با طراحی معمولی هستند. البته در مقایسه با برخی میان رده کیفیت بهتری دارد و در مجموع مطلوب است.

صفحه نمایش IPS LCD Infinity-O

برخلاف سایر خانواده Galaxy A، گوشی هوشمند A60 دارای پنل IPS LCD بوده و خبری از سوپرامولد نیست. همین امر موجب می شود تا رنگ سیاه عمیق نباشد و معمولی به نظر برسد. براساس آزمایش‌های صورت گرفته، صفحه نمایش گلکسی A60 از کیفیت تصویر مطلوبی برخوردار است و وضوح آن ۲۳۴۰*۱۰۸۰پیکسل است که با نسبت تصویر ۱۹.۵:۹ حتی روشنایی بالایی دارد تجربه کاربری خوبی هم می‌توان داشت.

در بحث تست روشنایی نیز این صفحه نمایش روشنایی ۴۸۵ سی دی / متر مربعی دارد که کافی است. هنگامی که صفحه نمایش گلکسی A60 را در زیر نور مستقیم خورشید قرار دادیم، عملکرد رضایت بخش و روشنایی خوبی را مشاهده کردیم. از آنجایی که قسمت فوقانی پنل صفحه نمایش Galaxy A60 دارای فضای کافی برای افزودن سنسور نوری محیطی نبود، این گوشی هوشمند هم فاقد چنین سنسوری است.

این گوشی هوشمند مدل میان رده‌ای بوده که می‌تواند تجربه کاربری خوبی برای کاربر رقم زند. تست‌های مختلفی روی نمایشگر گلکسی A60 صورت گرفته و ما هم از نتایج آن راضی بودیم. از نظر دقت رنگ شاید چندان انتظارات را برآورده نکند، باید این دیوایس را در نوع خود برجسته دانست. میانگین dE2000 این اسمارتفون ۷.۳ است و در تست dE2000 میانگین به ۱۲.۹ می‌رسد. رنگ سفید و خاکستری عمق مناسبی داشته و رنگ‌ها زیبا جلوه می‌کند.

البته برخی رنگ‌ها جذابیت قابل توجهی داشته و نباید آن را صفحه نمایش ضعیف یا نامطلوب خواند. در جدول زیر می‌توانید عملکرد گوشی‌های هوشمند را مشاهده کنید:

تست صفحه نمایش ۱۰۰% روشنایی
مشکی, cd/m۲ سفید, cd/m۲ نسبت کنتراست
Samsung Galaxy A60 ۰.۳۶۹ ۴۸۵ ۱۳۱۴
Samsung Galaxy A60 (Max Auto) ۰.۴۹۸ ۶۶۱
Samsung Galaxy A50 ۰ ۴۲۴
Samsung Galaxy A50 (Max Auto) ۰ ۵۵۱
Motorola Moto G7 Plus ۰.۳۳۲ ۴۷۳ ۱۴۲۵
Motorola Moto G7 Plus (Max Auto) ۰.۴۶۹ ۵۹۰ ۱۲۵۸
Xiaomi Mi 9T ۰ ۴۴۹
Xiaomi Mi 9T (Max Auto) ۰ ۶۴۶
Realme X ۰ ۴۴۸
Realme 5 Pro ۰.۲۷۳ ۵۱۲ ۱۸۷۵
Xiaomi Mi A3 ۰ ۳۶۳

همانطور که می‌دانید صفحه نمایش LCD نسبت به OLED رنگ‌ها را زنده نمایش نداده و کمی بی روح است. اما در تست صورت گرفته متوجه شدیم که گوشی هوشمند Galaxy A60 مدلی مناسب است و می‌تواند تجربه کاربری مطلوبی را به دنبال داشته باشد. سطح کیفیت رنگ و روشنایی چندان مناسب نبوده تا نظر ما را به خود جلب کند. اما در مجموع می‌توان امتیاز مناسبی به بخش صفحه نمایش این میان رده شرکت سامسونگ داد.

عمر باتری

سامسونگ گوشی هوشمند Galaxy A60 را با باتری ۳۵۰۰ میلی آمپر همراه کرده که ظرفیت چندان بالایی محسوب نشده و باتوجه به سخت افزار این گوشی هوشمند تدارک دیده شد. براساس تست انجام گرفته این مدل با رقبا متوجه موضوعی شدیم. در تست ما چند رقیب با ظرفیت باتری بیشتر، عمر باتری بیشتر هم داشتند و این در حالی است که Galaxy A60 مطابق با ظرفیت باتری خود یک مدل معمولی و ایده آل محسوب می‌شود.

مدت زمان مکالمه ۳G به ۲۵ ساعت، مدت زمان سرچ اینترنت به ۱۱ ساعت و پخش فیلم به ۱۱ ساعت و ۴۷ دقیقه رسید. امتیاز استقامت کلی ۸۶ ساعت است و می‌توان امتیاز قابل قبولی به Galaxy A60 میان رده داد. تست‌ها نشان می‌دهند که محصول سامسونگ از نظر عمر باتری می‌تواند رضایت مخاطب را جلب کند و چندان ضعیف نیست.

البته A60 را نباید رکوردشکن دانست و عملکرد باتری معمولی به نظر می‌رسد. با استفاده از شارژر ۱۵ واتی که فناوری شارژ سریع هم شامل آن نمی‌شود، نباید انتظارات بزرگ هم داشت. این گوشی هوشمند در مدت ۳۰ دقیقه از ۰ به شارژ ۴۰ درصد رسید.

اسپیکر

اسپیکرهای Galaxy A60 در قسمت زیرین و کنار پورت USB-C تعبیه شد. طبق آزمایش ما کیفیت صدا متوسط بوده و چندان نباید انتظار وضوح بالایی داشت. البته در مقایسه با M30 و M20 رضایت بخش است اما در مقایسه با برخی مدل‌های هم سطح ممکن بوده نتواند عملکرد خوبی نشان دهد.

به عنوان یک گوشی هوشمند میان رده نباید انتظار داشت سامسونگ اسپیکر استریو با پشتیبانی دالبی اتمز را مورد استفاده قرار دهد. در مجموع می‌توان کیفیت صدا معمولی شنید و خبری از کیفیت پروضوح و رسا نیست.

در ادامه می‌توانید سطح عملکرد اسپیکر گلکسی A60 را با سایر رقبا مشاهده کنید:

Speakerphone test صدا, dB نویز/ موسیقی, dB زنگ موبایل, dB امتیاز کلی
Samsung Galaxy A60 ۶۶.۸ ۶۸.۰ ۶۹.۷ میانگین
Samsung Galaxy A70 ۶۸.۵ ۶۹.۵ ۸۱.۷ خیلی خوب
Realme X ۶۷.۹ ۷۳.۵ ۸۰.۴ خیلی خوب
Moto G7 Plus (Music) ۷۰.۵ ۷۳.۶ ۷۸.۴ خیلی خوب
Samsung Galaxy A50 ۶۸.۹ ۷۱.۳ ۸۲.۷ خیلی خوب
Realme 5 Pro ۶۶.۳ ۷۲.۹ ۸۵.۸ خیلی خوب
Xiaomi Mi 9T ۷۰.۶ ۷۴.۸ ۸۱.۲ خیلی خوب
Moto G7 Plus (Smart Audio) ۷۰.۸ ۷۲.۴ ۸۴.۹ فوق العاده
Xiaomi Mi A3 ۷۴.۱ ۷۴.۳ ۸۱.۹ فوق العاده
Realme XT ۶۸.۹ ۷۴.۳ ۸۹.۸ فوق العاده
Moto G7 Plus (Movie) ۷۶.۵ ۷۶.۷ ۸۶.۴

 

کیفیت صدا

گوشی هوشمند Galaxy A60 سامسونگ در تست کیفیت صدا عملکرد عالی توانسته از خود نشان دهد. عملکردی که نظر هر فردی را به خود جلب کرده و فراتر از یک مدل میان رده عمل می‌کند. هنگامی که آن را به یک آمپلی فایر فعال متصل کردیم، نتایج قابل توجهی را به دست آورده که بسیار نمرات خوبی کسب کرده است.

حجم صدا در شنیدن با هدفون چندان متفاوت نیست و کیفیت صدا مطلوبی را شاهد بودیم. به طور کلی گلکسی A60 گوشی هوشمند برجسته‌ای بوده و می‌تواند رضایت مخاطب را به خوبی جلب کند. این همان چیزی است که در تجربه کاربری با گلکسی A60 میان رده کسب کردیم و نباید به سادگی از کنارش عبور کرد. شاید اسپیکر این تلفن همراه استریو نیست اما قادر است کیفیت بالایی را به کاربر ارائه دهد.

در تست زیر به عملکرد گلکسی A60 همراه با سایر رقبا می‌پردازیم:

تست پاسخ گویی فرکانس سطح نویز Dynamic range THD IMD + نویز کیفیت استریو
Samsung Galaxy A60 +۰.۰۴, -۰.۱۶ -۹۳.۶ ۹۳.۳ ۰.۰۰۱۱ ۰.۰۱۰ -۹۴.۱
Samsung Galaxy A60 (headphones) +۰.۰۵, -۰.۱۶ -۹۳.۵ ۹۳.۰ ۰.۰۰۳۱ ۰.۰۲۰ -۶۹.۹
Samsung Galaxy M20 +۰.۰۲, -۰.۰۲ -۹۰.۵ ۹۰.۴ ۰.۰۰۵۰ ۰.۰۱۵ -۹۱.۷
Samsung Galaxy M20 (headphones) +۰.۱۷, -۰.۲۵ -۹۰.۸ ۹۱.۰ ۰.۰۸۷ ۰.۲۵۶ -۵۸.۹
Realme XT +۰.۰۸, -۰.۰۸ -۹۲.۲ ۹۲.۱ ۰.۰۰۱۲ ۰.۰۰۸۱ -۹۱.۴
Realme XT (headphones) +۰.۵۰, -۰.۱۶ -۹۲.۱ ۹۱.۹ ۰.۰۰۷ ۰.۳۶۳ -۴۸.۹
Xiaomi Mi A3 +۰.۰۲, -۰.۰۱ -۹۳.۷ ۹۰.۷ ۰.۰۰۱۵ ۰.۰۰۹۸ -۹۳.۰
Xiaomi Mi A3 (headphones) +۰.۵۳, -۰.۲۲ -۹۰.۶ ۸۸.۸ ۰.۰۰۴۸ ۰.۳۰۲ -۵۰.۸
Motorola Moto G7 Play +۰.۰۷, -۰.۰۱ -۹۰.۰ ۹۰.۱ ۰.۰۰۱۹ ۰.۰۱۵ -۹۲.۹
Motorola Moto G7 Play (headphones) +۰.۱۶, -۰.۱۰ -۹۲.۳ ۹۲.۵ ۰.۰۰۶۹ ۰.۱۶۴ -۶۴.۸

 

رابط کاربری سامسونگ One UI و سیستم عامل اندروید ۹.۰ پای

شرکت سامسونگ به طور معمول رابط کاربری One UI را برای تمامی گوشی‌های هوشمند مجهز به سیستم عامل اندروید ۹.۰ پای خود دردسترس قرار داد. تلفن هوشمند گلکسی A60 یک مدل معمولی نیست و می‌توان تجربه کاربری خوبی با آن داشت.

گلکسی A60 یک میان رده است و نباید این دیوایس را در بحث نرم افزاری دست کم گرفت. در مدت زمان کاربری که با گلکسی A60 داشتیم متوجه نرم افزار سریع و بی نقص آن شدیم. نرم افزاری که بدون شک برای کاربران تجربه خوبی رقم می‌زند. این گوشی هوشمند با اندروید ۹.۰ پای و رابط کاربری One UI انیمیشن‌های زیبایی داشته و در طول کاربری هیچ گاه نظر ما را از خود دور نکرده است.

تجربه کاربری در رابط کاربری One UI بسیار لذت بخش است زیرا هنگامی که روی صفحه نمایش منو را حرکت می‌دهید، شاهد عملکرد سریع هستید. One UI یک رابط کاربری مبتنی بر ژست حرکتی هم محسوب می‌شود. همانند دیگر گوشی‌های هوشمند سامسونگ، رابط کاربری روان است و نقص خاصی را مشاهده نکردیم. حرکت دادن منو از سمت راست و چپ بسیار سریع صورت می‌گیرد و کند نیست.

همچنین می توانید موقعیت حرکات قبل و عقب را تغییر دهید یا با کلید‌های نرم افزاری به طور کلی از همان روش اول استفاده کنید. در باقی ویژگی‌ها هیچ تفاوتی با نسخه قبلی رابط کاربری سامسونگ ندارد. افراد می‌توانند با کشیدن صفحه نمایش به سمت بالا شاهد ظاهر شدن منو برنامه‌ها باشند. با کشیدن به سمت پایین روی صفحه نمایش نیز به قسمت قبل بازخواهید گشت. در بخش برنامه‌ها افراد می‌توانند جایگاه هر برنامه را تغییر داده و تنظیماتی داشته باشند.

با حالت Night یا همان تم تاریک، پس زمینه تاریک شده تا در شرایط نوری کم بتوان مانع از آسیب رسیدن به چشم شد. حتی با چنین حالتی می‌توان کاربری بهتر هم داشت. البته با عدم استفاده از پنل OLED، رنگ سیاه چندان عمیق نیست و ممکن است به چشم نیاید. اما همچنان صفحه LCD به صورت استاندارد کیفیت مطلوبی ارائه می‌دهد که نقصی را نمی‌توان در آن مشاهده کرد. البته یکی از ویژگی‌های خوب این پنل مصرف باتری کمتر است.

هنگامی که در صفحه قفل هستید با کشیدن کلید دوربین آن را فعال می‌کنید. فورا با باز شدن بخش دوربین در حالت سلفی قرار می‌گیرد تا بتوانید سریع یک تصویر سلفی به ثبت برسانید. درباره صفحه قفل هم باید بیان داشت که می‌توان آن را با سنسور تشخیص چهره یا اسکنراثرانگشت باز کنید. متاسفانه همچون گلکسی A50، سنسور اثرانگشت در بخش عقب تعبیه شده و در زیر نمایشگر نیست. بنابراین جایگاه نامناسب موجب خواهد شد تا افراد به همان سنسور تشخیص چهره بسنده کنند.

در سایر ویژگی‌ها اختلاف چندانی با رابط کاربری قبل سامسونگ ندارد. این شرکت همانطور که می‌دانید در مدل‌های اقتصادی سنسور اثرانگشت را در عقب قرار می‌دهد اما در کمال تعجب برای گلکسی A60 به عنوان یک میان رده با مشخصات مطلوب سنسور در عقب قرار گرفته و انتظار داشتیم آن را در زیر صفحه نمایش مشاهده کنیم. یک قابلیت به نام Quick tip وجود دارد که افراد با لمس حاشیه صفحه نمایش می‌توانند تماس برقرار کنند. به این ترتیب با قابلیت جالبی می‌توان تماس برقرار کرد، ویژگی که کمتر کسی فکرش به آن خواهد رسید.

در بحث اسکنر اثرانگشت همانطور که عمده گوشی‌های هوشمند میان رده کند هستند، گلکسی A60 هم چنین بوده و نباید چندان انتظار سرعت بالایی داشت. در سوی دیگر باز کردن صفحه نمایش با سنسور تشخیص چهره هم چندان راحت نیست تا به سرعت از آن استفاده کرد. همچنین می‌توانید از قابلیت روشن شدن صفحه نمایش با بلند کردن گوشی هم بهره گیرید. تشخیص چهره دوربین برای باز کردن صفحه نمایش دو تا سه ثانیه زمان تلف می‌کند تا نمایشگر را باز کند. همچنین هیچ علامتی برای نشان دادن عملکرد تشخیص چهره وجود ندارد.

گذشته از موارد مورد اشاره، گلکسی A60 شامل قابلیت تنظیماتی برای بیکسبی هم می‌شود. دستیار هوشمندی که به شما اجازه خواهد داد تا به صورت فرامین صوتی تلفن هوشمند خود را کنترل کنید. همچنین در بخش تنظیمات می‌توانید به کنترل سرعت پیمایش پرداخته و مقدار انیمیشن را هم مشخص کنید. با Galaxy A60 می‌توان از طریق Smart stay حرکات سریع را کنترل کرد. همچنین می‌توانید با حسگر اثرانگشت یا تشخیص چهره صفحه نمایش را باز کرده یا همان بیدار کنید. در حالت دوم شما می‌توانید با بالا کشیدن صفحه نمایش به پنل اعلان دسترسی پیدا کنید.

متاسفانه تنظیمات باتری دیگر در بخش مراقبت عمومی نیست و این قسمت به صورت مستقل قابل پیگیری است. این در حالی بوده که بیشتر گوشی‌های هوشمند سامسونگ در این زمینه از همان قسمت مراقبت عمومی می‌توان تنظیمات باتری را کنترل کرد. به طور کلی برای افزایش عمر باتری دستگاه بهتر است به این بخش توجه بسیاری داشته باشید تا مبادا عمر باتری نامطلوبی را در گوشی هوشمند خود مشاهده کنید.

البته تنظیمات بیشتر را می‌توانید از طریق گزینه سه نقطه بالا در سمت راست پیگیری کنید که به باتری مربوط می‌شود. این قسمت به شما کمک می‌کند تا برنامه‌های در حال انجام را بسته و مانع از هدر رفتن انرژی باتری شوید. اگرچه شارژ ۱۵واتی گلکسی A60 خیلی سریع نیست اما می‌توان با کنترل باتری سرعت شارژ را افزایش داد. رابط کاربری One UI عملکرد سریع و روان دارد که بدون شک مورد نظر هر فردی قرار می‌گیرد.

کندی خاصی مشاهده نشده و به لطف سخت افزار نسبتا قدرتمند در این بخش می‌توان عملکرد مطلوبی مشاهده کرد.

بنچمارک ها و عملکرد سخت افزاری گلکسی A60

شرکت سامسونگ و گوشی هوشمند Galaxy A60 اولین‌هایی نیستند که از پردازنده اسنپدراگون ۶۷۵ بهره‌ می‌برند. این چیپ هشت هسته‌ای تحت لیتوگرافی ۱۱ نانومتری توسعه یافته که عمدتا روی گوشی‌های هوشمند مقرون به صرفه تعبیه می‌شود. اما در عین حال می‌تواند عملکرد خوبی از خود نشان دهد. بنابراین عجیب نیست که سامسونگ در سه مدل گوشی هوشمند خود اسنپدراگون ۶۷۵ را به کار گرفت. این چیپ ترکیبی از فرآیند ۱۰ و ۱۴ نانومتری بوده که نه تنها مصرف انرژی کمی دارد، بلکه نسبت به پردازنده ۱۴ نانومتری اگزینوس سامسونگ بهره وری انرژی بیشتری رقم می‌زند.

این چیپ به هشت هسته مجهز است که دو هسته آن Kryo 460 Gold با فرکانس ۲.۰ گیگاهرتزی بوده و شش هسته Kryo 480 Silver با فرکانس ۱.۷ گیگاهرتزی. تراشه گرافیکی آن نیز آدرنو ۶۱۲ بوده و این گوشی هوشمند با پردازنده مورد اشاره از حافظه رم ۶ گیگابایتی و حافظه داخلی ۶۴ یا ۱۲۸ گیگابایتی هم بهره می‌برد. با این حساب باید محصول شرکت سامسونگ را در بحث سخت افزار یک گزینه قدرتمند اما میان رده به حساب آورد.

البته در طول تست‌های مختلف انجام گرفته گلکسی A60، به نتایج جالب هم دست یافتیم.  عملکرد سخت افزاری گلکسی A60 رضایت بخش است و به عنوان یک میان رده نباید انتظارات بزرگی داشت. در تست پردازنده به امتیازات مطلوبی دست یافت و در تست گرافیک نیز پردازنده اسنپدراگون ۶۷۵ در مقایسه با گرافیک مالی اگزینوس ۹۶۱۰ سامسونگ ۱۵ درصد عملکرد ضعیف‌تری ارائه داده است. به طور کلی کوالکام اسنپدراگون ۶۷۵ را برای گوشی‌های هوشمندی توسعه داد که برای کاربری عمومی و روزانه مورد استفاده قرار می‌گیرند.

از این رو نباید انتظار داشت که کیفیت عملکرد فوق العاده را مشاهده کرد و تجربه کاربری بی‌نظیر داشت.

دوربین عقب سه گانه از جمله یک لنز ۳۲ مگاپیکسلی

اگرچه در سال‌های اخیر دوربین چندان نقش پر رنگی ایفا نمی‌کرد و در جهت برآورده شدن نیازهای سطحی به کار گرفته می‌شد. اما در سال‌های جدید شاهد پیشرفت خیره کننده آنها بودیم و حتی شرکت‌های تولیدکننده به یک لنز قانع نشده و چندین دوربین را در عقب تعبیه کردند. گوشی هوشمند گلکسی A60 در عقب خود به سه لنز عمودی مجهز است که لنز اصلی آن یک حسگر ۳۲ مگاپیکسلی محسوب می‌شود.

در واقع سامسونگ از همان لنزهای Galaxy A70 در Galaxy A60 بهره گرفته و تغییر خاصی اعمال نکرده است. دوربین اصلی ۳۲ مگاپیکسلی دیافراگم لنز f/1.7 عریض دارد و این دوربین همچنین از PDAF هم پشتیبانی به عمل می‌آورد. همچنین یک سنسور فوق العاده به شمار رفته که با تکیه بر فناوری پیکسلی توسعه یافته است. بنابراین در شرایط نوری نامطلوب می‌توان عکاسی باکیفیت داشت و HDR هم در عکاسی شبانه قابلیت خوبی برای تجربه عکاسی بهبودیافته محسوب می‌شود.

با این حساب می‌توان شاهد ثبت تصاویر پویا و باکیفیت در Galaxy A60 بود. این گوشی هوشمند در دوربین دوم به جای حسگر ۱۲ مگاپیکسلی گلکسی A70 از حسگر ۸ مگاپیکسلی برخوردار است که می‌تواند تصویربرداری باکیفیت داشته باشد. شاید گلکسی A60 در برخی حسگرها متفاوت از نسخه A70 باشد، اما یک میان رده قابل توجه در بخش دوربین است. به هر حال لنز دوم یک سنسور ۸ مگاپیکسلی با دیافراگم لنز f/2.2 فوق العاده عریض بوده که زاویه دید ۱۲۳ درجه‌ای ایجاد می‌کند. به گفته EXIF، فاصله کانونی دوربین ۸ مگاپیکسلی دوم معادل ۱۲ میلی‌متر است. در نهایت باید به یک سنسور ۵ مگاپیکسلی اشاره کرد که برای سنجش عمق مورد استفاده قرار می‌گیرد.

نرم افزار دوربین

هنگامی که برنامه دوربین Galaxy A60 را باز می‌کنیم شاهد رابط کاربری شبیه به دیگر اعضای خانواده گلکسی هستیم. آیکون‌ها شبیه به مدل‌های دیگر هستند و تفاوت چندانی قابل مشاهده نیست. اگر تجربه کاربری با دیگر گوشی هوشمند سامسونگ را داشته باشید، بدون شک تجربه کار با گوشی هوشمند گلکسی A60 چندان دشوار نیست. با تنظیمات اضافی که دارد باید یک عکاس حرفه‌ای باشید تا به درستی تصاویر مطلوبی را ثبت کنید.

به هر حال برای انتخاب هر حالت عکاسی باید آن را در موقعیت موردنظر قرار دهید. آیکون درخت‌ها بدان معناست که می‌توان زوم چند برابری داشت و سوژه موردنظر را زیر نظر داشت. البته آیکون درخت برای زومینگ بوده که به لطف دوربین اصلی می‌توان زوم بزرگی را مشاهده کرد.

برای تنظیمات اضافی هم باید روی نماد تنظیمات ضربه زد که در گوشه سمت چپ بالا قرار دارد. تنظیمات حالت تصویربرداری مختلفی را در اختیار کاربر قرار می‌دهد تا به خوبی بتواند تصاویر باکیفیت و جذاب ثبت نماید. HDR، انتخاب وضوح تصویر و حالت دوربین از ویژگی‌هایی بوده که در بخش تنظیمات شاهد آن خواهید بود.

به خاطر داشته باشید که تصویربرداری استاندارد نسبت تصویر ۳:۴ داشته و هنگامی که در کیفیت ۱۲ مگاپیکسلی قرار می‌گیرد، نسبت تصویر به ۳:۴H می‌رسد.

نمونه تصاویر روز

دوربین ۱۲ مگاپیکسلی گلکسی A60 دامنه داینامیک بالایی دارد و همین امر موجب می‌شود تا شاهد تصاویر باکیفیت با روشنایی مطلوب باشیم. رنگ‌های تصاویر نیز دقیق هستند و می‎توانند رضایت مخاطب را جلب کنند. اما متاسفانه جزئیات چندان باکیفیت نیست و نمی‌توان آن را رضایت بخش دانست. اگر این تصاویر با دوربین گوشی‌های پیکسل مقایسه کنیم متوجه خواهید شد که سطح جزئیات به مراتب بیشتر است.

برای بهینه سازی سامسونگ تحولی ایجاد نکرد و باید به همین کیفیت بسنده کرد. عکس‌ها با سوژه‌های دور در بحث جزئیات جالب نیستند و در سوژه‌های جدید نتایج مقبول‌تر است. هنگامی که به دوربین ۳۲ مگاپیکسلی سوییچ می‌کنیم، وضعیت بهتر می‌شود. علاوه بر این جزئیات نسبت به دوربین ۱۲ مگاپیکسل هم بهتر است. به طور کلی ساختار همانند قبل است و تغییر چندان بزرگ نیست تا به تعریف آن پرداخت. دامنه HDR مطلوب است و می‌تواند رضایت بخش باشد.

باتوجه به تست صورت گرفته ما توصیه نمی‌کنیم که عکسبرداری را با دوربین ۱۲ مگاپیکسلی انجام دهید. بهتر است از نمونه تصاویر ۳۲ مگاپیکسلی بهره گیرید تا کییت مطلوبی را شاهد باشید. دوربین زاویه عریض رنگ‌ها را به خوبی نشان می‌دهد و مورد قبول است. دامنه پویایی دوربین اصلی نیز مطلوب است. این محصول سامسونگ در تست تصویربرداری که داشتیم، نتایج مطلوبی داشته و چندان دور از انتظار نیست.

البته هر گوشی هوشمند با توجه به سطح سخت افزاری خود عملکرد منحصربفردی دارد. گلکسی A60 به عنوان یک میان رده گزینه‌ای در خور توجه است و می‌تواند رضایت مخاطب را جلب کند. تصویربرداری روز دوربین گلکسی A60 نه چندان چشمگیر است اما می‌تواند تصاویر مطلوبی را به ثبت برساند. بنابراین نباید انتظار و توقع بالایی از دوربین گلکسی A60 در شرایط نور روز داشته باشید. بازتاب نور در لنز موجب می‌شود تا سطح روشنایی افزایش پیدا کند. همین امر تصاویر را بسیار روشن نشان داده اما به طور کلی قابل قبول است.

در شرایط نوری شب نیز این گوشی هوشمند عملکردی مشابه نمونه روز دارد. بنابراین در هر دو وجه شاهد نمونه تصاویر مشابه هستیم. کیفیت تصاویر گلکسی A60 چه در شب یا روز یکسان نباید بیان داشت که تصاویر روز بهتر از شب هستند.

درباره بخش پرتره هم بیشتر محصولات سامسونگ برای این زمینه دوربین مطلوبی دارند اگرچه نباید به عنوان یک میان رده انتظارات را بالا برد. درباره سلفی نیز موضوع همانند سایر بخش ها بوده و سطح کیفیت فوق العاده نیست بلکه متوسط است. اما همچنان نسبت به پرتره نمونه تصاویر بهتری را می توان ثبت کرد.

گلکسی A60 درباره ضبط ویدئو قادر است با کیفیت ۲۱۶۰پیکسل/۳۰fps تصویربرداری کند اما با وضوح ۱۰۸۰پیکسل/۶۰fps هم توانایی لازم را دارد. بنابراین باید آن را در زمینه تصویربرداری ویدئویی یک مدل ایده آل تلقی کرد. اگرچه بیشتر پرچمداران در زمینه ضبط ویدئو از کیفیت ۴K پشتیبانی می کنند، گلکسی A60 تقریبا نزدیک به آنهاست با این تفاوت که سطح فریم ریت زیر ۶۰fps بوده و ممکن است در وضوح بالا نتوان حرکت سریعی را مشاهده کرد.

با این حساب باید در بحث ضبط ویدئو گلکسی A60 را با وضوح ۱۰۸۰ پیکسل مدل مناسبی دانست.

رقابت

در حقیقت گوشی هوشمند Galaxy A60 چندان مدل رقابتی محسوب نمی‌شود، بخصوص با وجود گزینه مناسبی چون گلکسی M40، کمتر باید گلکسی A60 را پیشنهاد داد. این روزها بازار گوشی‌های هوشمند میان رده در هند بسیار رقابتی شده زیرا برندهای مختلفی آشکار شدند. گلکسی A60 حتی در چین و اروپا چندان نمی‌تواند موفق باشد اما به طور کلی می‌تواند نیاز مخاطب خود را برآورده سازد. ما این گوشی هوشمند را به عنوان یک مدل میان رده باکیفیت و قابل قبول توصیه می‌کنیم، اما سخت است که بگوییم نسبت به کدام مدل گوشی هوشمند برتر است.

سامسونگ در سطحی که با Galaxy A50 توانست به موفقیت بزرگ در فروش دست یابد، با Galaxy A60 نخواهد توانست به فروش قابل توجه دست پیدا کند. یکی از نکته‌های جالب این است که Galaxy A50 در اروپا قیمت بیشتری نسبت به Galaxy A60 دارد. زیرا این مدل از ویژگی‌های برجسته و بهتری بهره می‌برد که موجب ارزشمندتر شدن آن گشته است. گلکسی A50 دارای سنسور اثرانگشت زیر نمایشگر، صفحه نمایش سوپرامولد و دوربین باکیفیت است، همین موارد موجب شده تا سامسونگ آن را با قیمت بیشتری عرضه دارد.

اگرچه در نام گذاری گلکسی A60 مدل رده بالاتری نسبت به گلکسی A50 محسوب می‌شود، اما در واقع یک میان رده سطح پایین‌تر از گلکسی A50 است که نباید چندان آن را شایسته خرید دانست. به طور کلی اگر بخواهیم میان این مدل و گلکسی A50 یک مدل را انتخاب کنیم، A60 می‌تواند ارزش کمتری داشته باشد و مغلوب مدل A50 خواهد شد.

یکی از گوشی‌های هوشمند اندرویدی که از نسخه خالص اندروید بهره می‌برد و نتوانست به محبوبیت دست پیدا کند موتورولا Moto G7 Plus است. این دستگاه در ابتدا نتوانست فروش خوبی را کسب کند و در حال حاضر نیز قیمت کمتری نسبت به Galaxy A60 دارد.

از مزایا G7 Plus نسبت به A60 وجود جک هدفون، دوربین بهتر، اسپیکر استریو، شارژ سریع و صفحه نمایش پروضوح است. اما در سوی دیگر گلکسی A60 از عمر باتری بیشتر و پردازنده قوی‌تر بهره می‌برد. شیائومی Mi A3 دیگر رقبا A60 است که از اردوگاه چینی‌ها باید آن را انتخاب کرد.

این گوشی هوشمند به صفحه نمایش OLED مجهز بوده و با سیستم عامل اندروید خالص عرضه می‌شود. این دیوایس دارای باتری بهتر و دوربین باکیفیت‌تر نسبت به گلکسی A60/M40 سامسونگ است. به طور کلی Mi A3 شیائومی یک مدل بهتر از گلکسی A60 محسوب می‌شود. با این حال گلکسی M40 قیمت مشابهی با گلکسی A60 در بازار هند ندارد. M40 در بحث قیمت نزدیک به Redmi K20 و Realme است. البته نسبت به Realme 5 Pro یک مدل ارزان‌تر به حساب می‌آید. البته نمی‌توان M40 را با قیمت فضایی چندان پیشنهاد کرد.

نتیجه گیری

همانطور که اشاره شد، گوشی هوشمند گلکسی A60 در مقایسه با Realme X, Mi A3 و Redmi K20/Mi 9T قرار می‎گیرد که هر یک از این مدل‌ها حرف‌های بسیاری برای گفتن دارند. اگرچه Galaxy A60 را نباید کنار گذاشت زیرا ویژگی‌های برجسته‌ای چون موارد مورد اشاره ندارد، اما نباید به سادگی از کنار آن عبور کرد. مدلی با عمر باتری مناسب، قابلیت ضدآب، طراحی مطلوب و برخی دیگر. البته معایبی چون صفحه نمایش LCD و حذف جک ۳.۵ میلی‌متری هدفون را نباید از یاد برد.

در مجموع اگر به دنبال یک گوشی هوشمند جذاب هستید که در کاربری روزانه شما خللی وارد نکند، باید گلکسی A60 را در صدر لیست خود قرار دهید، اما به دنبال نوآوری و عملکرد بالا هستید، ممکن است این محصول نتواند چندان حرفه‌ای عمل کند.

مزایا:

  • روشنایی بالا صفحه نمایش در تنظیمات بالا
  • عمر باتری مناسب
  • حفره کوچک در صفحه نمایش بزرگ

معایب:

  • بدون جک ۳.۵ میلیمتری هدفون
  • دوربین نامطلوب
  • صفحه نمایش با پنل LCD
  • سنسور اثرانگشت در عقب

مطالب مرتبط:
نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا