تست دوربین شیائومی می ۵ بوسیله ی DxOMark
گوشی شیائومی می ۵ (Xiaomi Mi 5) در کنگرهی جهانی موبایل سال ۲۰۱۶ (MWC) در شهر بارسلونا معرفی شد. بعد از رونمایی این دیوایس در ماه فوریه و عرضهی آن به بازار عمومی، مسئولان این برند مانور زیادی بر روی قابلیتهای دوربین شیائومی می ۵ دادند و آن را بهعنوان یکی از برگهای برندهی محصول جدیدشان معرفی کردند.
انتشار چندین عکس و مقایسهی آنها با گوشیهای همردهی این مدل نشان میداد که آنها خیلی هم بیراه نمیگویند و دوربین شیائومی می ۵ از قابلیتهای مناسبی در این زمینه برخوردار است. اما تا قبل از منتشر شدن نتایج یک تست رسمی و جامع، نمیتوانستیم دربارهی دوربین می ۵ اظهار نظر مطمئنی داشته باشیم؛ که خب البته این اتفاق ساعاتی پیش رخ داد و نتایج آزمایش دوربین این محصول در سایت DxOMark منتشر شد.
سایت DxOMark یک پایگاه جامع در بحث آزمایش و آنالیز قابلیتهای دوربین اسمارت فونها و دیگر گجتهای الکترونیکی است و تقریبا دوربین تمام تلفنهای همراه هوشمند پرچمدار و نسبتا قدرتمند، از زیر تیغ این آزمایش عبور کردهاند. بهتازگی نیز دوربین شیائومی می ۵ وارد این آزمون همه جانبه شده و موفق به کسب نمرهی نسبتا مناسب ۷۹ از ۱۰۰ امتیاز شده است.
شیائومی Mi 5 از یک دوربین ۱۶ مگاپیکسلی بهعنوان دوربین اصلی در پنل پشتی خود برخوردار است که این دوربین از یک فناوری پایدارسازی اپتیکال ۴ محوره برخوردار است. دریچهی نوردهی با مقدار f/2.0 و فناوری فوکوس خودکار با قابلیت تشخیص نوع صحنه (PDAF) هم دیگر مشخصات مهم دوربین شیائومی می ۵ را تشکیل میدهند.
شیائومی برای ساخت این دوربین از لنز مدل IMX298 Exmor RS کمپانی سونی استفاده کرده است؛ درست مانند همان لنزی که در فبلت هواوی میت ۸ (Mate 8) به کار رفته است. دوربین می ۵ با این لنز و مشخصات در تست DxOMark توانسته است عملکرد نسبتا مناسبی داشته باشد و در بخش عکاسی، امتیاز ۸۰ از ۱۰۰ را به خود اختصاص دهد.
هرچند که این دوربین در بخش فیلمبرداری و تصویربرداری از سوژههای متحرک، ضعیفتر ظاهر شده است و متخصصان این سایت، امتیاز ۷۶ از ۱۰۰ را برای قابلیتهای فیلمبرداری آن در نظر گرفتهاند. به گفتهی سایت DxOMark، دوربین شیائومی می ۵ در برخی از سناریوهای خاص در فضای بیرون از خانه، نوردهی بیش از حدی را بر روی تصاویر انجام میدهد و در عین حال، در زمینهی بالانس نور سفید هم میتوانست بهتر از این عمل کند.
مشکل دیگر بخش عکاسی این است که عکسهای داخل فضای خانه در نور کم، چندان جالب به نظر نمیرسند. به غیر از این سه مورد، مشکل مهم دیگری وجود ندارد و عملکرد این دوربین در بخش عکاسی قابل قبول است.
فیلمبرداری؛ نقطهی ضعف دوربین شیائومی می ۵
دوربین این اسمارت فون در زمینهی فیلمبرداری دچار چند نقص جدی است که پایدارسازی تصویر و خنثی کردن تکانها در هنگام فیلمبرداری در فضای باز، اولین ایراد آن است و به نظر میرسد که این قابلیت هیچ تلاش قابل توجهی برای بالا بردن کیفیت فیلمبرداری انجام نمیدهد. ایراد مهم بعدی این است که دوربین دیوایس دارای یک رنج داینامیک محدود در فضاهای خارج از خانه است و این موضوع باعث لطمه زدن به وسعت دید ویدیوها میشود. بجز این دو مورد و چند ایراد جزئی که نیازی به ذکر آنها نیست، بخش فیلمبرداری این دوربین، با اینکه عالی نیست اما نسبتا قابل قبول است.
در نهایت نیز با کسب امتیاز ۷۹ از صد امتیاز کامل، دوربین شیائومی می ۵ در ردهی بیست و سوم اسمارت فونهای برتر جهان در سایت DxOMark از نظر قابلیتهای تصویربرداری قرار میگیرد و با دیوایسهایی نظیر گلکسی اس ۵ سامسونگ و مدلهای اکسپریا ام ۵، زد ۲ و زد ۳ سونی همرده میشود. جالب است بدانید که رتبهی اول این سایت در اختیار دو اسمارت فون برتر بازار یعنی گلکسی اس ۷ و اچ تی سی ۱۰ است.