شناسایی یک بیماری همهگیر به کمک تلفنهای همراه هوشمند
شناسایی یک بیماری همهگیر به کمک تلفنهای همراه هوشمند
بهتازگی بیماری مخفی جدیدی در جهان گریبان گیر بسیاری از افراد شده است. این بیماری بههیچعنوان عفونی و مسری نیست و گاهی نیز هیچ نشانه خارجیای ندارد. این بیماری درواقع همان از دست دادن شنوایی است که هنوز هم میتواند پیامهای بسیار زیادی برای فرد داشته باشد.
پروفسور دی وت سوانپئول از دانشگاه پرتوریا واقع در جنوب آفریقا در این باره بیان کرد که: «از دست دادن شنوایی را میتوان بهعنوان یک اپیدمی نهان دانست زیرا مردم قادر به دیدن و درک زودهنگام آن نیستند. حتی ممکن است پدر و مادرها نیز قبل از دورههای پیشرفته این بیماری متوجه از دست رفتن شنوایی کودک خود نشوند.»
تاخیر در تشخیص این بیماری میتواند بر پیشرفت درسی افراد تاثیر گذاشته و در کل زندگی کودکان را با تغییری شگرف روبرو سازد. بر اساس آمارهای بهدستآمده از هر ۱۰ کودک در سراسر دنیا ۱ نفر از دست دادن شنوایی رنج میبرد. البته مشکل اصلی اینجاست که بسیاری از متخصصان شنواییسنجی آموزش دیده قادر به ورود به مناطق دور افتاده و آزمایش کودکان برای تشخیص بیماری یاد شده در این مناطق نیستند.
در اینجاست که تلفن همراه هوشمند بسیار به کار افراد میآید. نرمافزاری با نام HearScreen، نتیجه پروژه تحقیقاتی توسط پروفسور سوانپئولو دکتر هرمان میبرگ، قادر است تا تنها به کمک یک تلفن همراه هوشمند ارزان قیمت و یک جفت هدفون بیماری از دست رفتن شنوایی را شناسایی کند. این نرمافزار میکروفون تلفن همراه هوشمند را به یکصدا سنج کالیبره شده تبدیل میکند و بهصورت همزمان به دریافت صداهای اطراف میپردازد.
بهاینترتیب کاربر هدفون تلفن همراه را در گوش خود قرار میدهد و آزمایش گیرندهای که در پشت سر وی نشسته است از تلفن همراه یاد شده برای ارسال صداهایی بیپ مانند در درجات مختلف به گوش کاربر استفاده میکند. در ادامه نرمافزار یاد شده میزان شنوایی هر دو گوش را در کمتر از ۶۰ ثانیه میسنجد و دیتاهای بهدستآمده را در سامانه ابریای برای دسترسی و بررسی دانشمندان از راه دور ذخیره میکند.
این سیستم طراحی شده به میزان ۶ برابر از ابزار سنج شنوایی معمول ارزانتر بوده و میزان دقت آن نیز بهصورت کلینیکی و پزشکی تایید شده است.