اخبارمجله‌های تخصصی

مرگ پرچمداران؛ چرا می‌توان گفت دیگر هیچ گوشی هوشمند پرچمداری وجود ندارد؟

تا همین پنج سال پیش، تنها گزینه‌های محدودی در بازار پرچمداران برندهای مختلف تولید گوشی‌های همراه وجود داشتند. آیفون، پالم‌پری، نوکیا N8 و اکسپریا X10 هر یک، تنها پرچمدار برند مربوطه به شمار می‌آمدند اما در سال ۲۰۱۱ و با افزایش به‌کارگیری سیستم‌عامل اندروید، نهایتا تردیدهایی در خصوص پرچمدار اصلی هر برند به وجود آمد تا قانون پیشین، زیرپا گذاشته شود.
به‌عنوان مثال در حال حاضر به‌سختی می‌توان گفت کدام‌یک از گوشی‌های هوشمند جی ۴ و یا V10، بهترین گوشی برند ال‌جی به‌شمار می‌آیند؟ آیا پرچمدار سامسونگ، گلکسی اس ۶ است یا نوت ۵؟ و نهایتا کدام یک از آیفون‌های تولیدی اپل از اهمیت بیشتری برخوردار هستند؟
در دنیای کنونی گوشی‌های هوشمند، تمامی شرکت‌های سازنده گوشی‌های همراه به این نتیجه رسیده‌اند که عرضه محصول در یک سایز مشخص، نمی‌تواند در تامین نظرات کاربران، موثر باشد. به‌عنوان مثال، گوگل با عرضه نکسوس ۵X و نکسوس ۶P در واقع معادل‌هایی برای لومیا ۹۵۰ و ۹۵۰XL با ابعاد صفحه‌نمایش ۵٫۲ و ۵٫۷ اینچ، به بازار عرضه کرده است.
علاوه بر اپل و سامسونگ، سونی نیز پرچمدار خود را در دو سایز متفاوت به بازار عرضه کرده است و موتورولا نیز اندازه صفحه‌نمایش را به عنوان گزینه‌ای در قالب خدمات شخصی‌سازی Moto Maker، لحاظ کرده است.
با به بلوغ رسیدن گوشی‌های هوشمند، دو فاکتور مهم باعث شده ایده ارائه یک گوشی هوشمند ایده‌آل و محصولی که در واقع بهترین گوشی هوشمند یک برند باشد، از میان برود. اولین فاکتوری که باید مدنظر قرارگیرد آن است که گستردگی سیستم‌عامل‌های مختلف، از بین رفته است. زمانی انتخاب‌های متعددی در خصوص بهترین سیستم‌عامل گوشی‌های هوشمند جدید، پیش روی کاربران بود اما امروز، خبری از شکوه و عظمت پالم، ویندوز موبایل و یا بلک‌بری نیست و تنها iOS و اندروید باقی‌مانده‌اند که این دو نیز بیش از هر زمان دیگری به هم نزدیک شده و شباهت دارند. این شباهت، در بعد سخت‌افزاری نیز مشاهده می‌شود. تقریبا تمامی گوشی‌های هوشمند از صفحه‌نمایشی عالی، لمس خوب و کیفیت قابل قبول ساخت بهره می‌برند. تعداد زیادی از گزینه‌های موجود نیز از سنسورهای تشخیص اثرانگشت، دوربین‌های با سرعت بالا و دیگر قابلیت‌های مشابه، بهره‌مند شده‌اند و قیمت‌ها نیز تا حد زیادی به هم نزدیک شده‌اند.
همین تصویر، رقابت برای فروش گوشی‌های هوشمند در بازاری توسعه‌یافته و تا این حد رقابتی را سخت خواهد کرد اما شرکت‌های مختلف، تلاش‌های زیادی در خصوص حضور قدرتمند در بازار دارند و ارائه قابلیت‌های متمایز (مانند بهره‌مندی Vibe P1 لنوو از باتری ۵۰۰۰ میلی‌آمپر ساعتی) باعث خواهد شد بهترین ترکیب از مشخصه‌های یک گوشی هوشمند را شناسایی کنیم. اگرچه این رقابت برای شرکت‌های سازنده، سخت و نفس‌گیر خواهد بود اما بازاری ایده‌آل را پیش روی مشتریان قرار خواهد داد.
با توجه به اینکه ادامه حیات در قالب بهره‌گیری از تنها یک مسیر محدود، بسیار سخت است، شرکت‌های سازنده مجبور به افزایش گزینه‌های موجود و ارائه تنوع در جهت تامین سلیقه‌های مختلف کاربران هستند. این در حالی است که بعضا این رقابت‌ها (مانند جنگ کاهش قیمت بین برندهای مختلف چینی) می‌توانند ضررهایی را نیز به این شرکت‌ها وارد کند.
این در حالی است که برای مدت زمانی طولانی، هر گوشی هوشمند جدیدی که به بازار عرضه می‌شد، تامدت‌ها لقب قاتل آیفون را به خود اختصاص می‌داد اما نهایتا توانایی مبارزه با آیفون را نداشت. با این وجود حالا دیگر آیفونی برای کشته‌شدن وجود ندارد بلکه آیفون‌هایی از انواع بزرگ و گران‌قیمت تا کوچک و ارزان‌تر در کنار رقبایی متفاوت قرارگرفته‌اند و قابلیت‌های شاخص در پرچمداران برندهای مختلف را می‌توان در هر اندازه و قیمتی، مشاهده کرد.
خرید یک گوشی هوشمند در سال ۲۰۱۵، به مراتب پیچیده‌تر از این امر در سال ۲۰۱۰ است. انتخاب سیستم‌عامل مورد نظر، تنها شروع راه خواهد بود و پس از آن نیاز به انتخاب اندازه، مواد سازنده، رنگ، حافظه، میزان فضای ذخیره‌سازی و البته قیمت خواهد بود. با این اوصاف یک روش کاملا ساده هم وجود دارد و آن، انتخاب گوشی هوشمندی است که به نظر شما جذاب و متمایز است. با توجه به اینکه حالا تقریبا می‌توان گفت دیگر خبری از گوشی‌های هوشمند با کارایی پایین در بازار نیست، می‌توانید با روش یادشده، به ندای درونی خود گوش فرادهید و محصول مورد نظر خود را انتخاب کنید.
به عنوان سخن آخر باید بار دیگر تاکید کنیم که پیشرفت گوشی‌های هوشمند به نحوی چشم‌گیر بوده که حالا نمی‌توان از تک پرچمدار عرضه شده از سوی یک برند سخن گفت.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا