اخبار

چرا اپل و مایکروسافت از پردازنده های قدیمی در محصولات جدیدشان استفاده کردند؟

همان طور که اطلاع یافتید پس از نزدیک به ۵۲۷ روز، اپل بالاخره از نسل جدید مک بوک پرو رونمایی کرد. این دستگاه به تاچ بار جذاب، نمایشگر با کیفیت و امکانات فوق العاده ای مجهز شده، ضمن اینکه قیمت آن نیز سر به فلک کشیده.
اما با وجود اینکه علاقه مندان نزدیک به یک سال و نیم برای به روز رسانی پرفروش ترین لپ تاپ اپل صبر کردند، نهایتاً دیدند پردازنده های به کار رفته در این محصولات به نسل قبلی CPU های اینتل یعنی اسکای لیک تعلق دارد، در حالی که CPUهای سری کیبی لیک چند وقتیست که معرفی شده و به بازار راه یافته اند.
این اقدام اپل کمی عجیب به نظر می رسد، اما جالب اینکه مایکروسافت نیز دقیقاً چند روز قبل همین موضوع را تکرار کرد و در محصول استثنایی اش یعنی سرفس استودیو، پردازنده های قدیمی را به کار برد. اما دلیل این کار چیست؟

 
 

surfacestudio
حتماً اطلاع دارید که چند ماه قبل اینتل از معماری جدید پردازنده هایش با نام کیبی لیک پرده برداشت. این نسل در مقایسه با سری اسکای لیک، سریع تر بوده و مصرف انرژی کمتری خواهد داشت، اما از سوکت مشابهی استفاده می کند.
در حالت کلی می توان گفت کیبی لیک از هر جهت ارتقاء یافته، و بسیاری از رقبای مایکروسافت و اپل از جمله دل، ریزر، لنوو و ام اس آی نیز از آنها در لپ تاپ هایشان بهره گرفته اند، اما هر سه مدل مک بوک پرو، نسخه جدید سرفس بوک و محصول انقلابی سرفس استودیو از این CPU ها استفاده نکرده اند.
طبق اظهارات اپل، پاسخ به سؤال فوق برای مک بوک ۱۵ اینچی بسیار ساده است: هنوز پردازنده قدرتمندی برای این دستگاه از سری کیبی لیک ارائه نشده.

 

mackbookpro1

در واقع محصولات کیبی لیک اینتل با سرعت کمی وارد بازار می شوند، و فعلاً سازندگان لپ تاپ با محدودیت زیادی مواجه هستند. مک بوک پرو ۱۵ اینچی از پردازنده ای ۴ هسته ای استفاده می کند که هنوز مشابه آن از نسل جدید ارائه نشده، یعنی اپل برای ساخت این لپ تاپ از قوی ترین CPU موجود در بازار استفاده کرده.
همین موضوع برای نسخه به روز شده سرفس بوک و همچنین سرفس استودیو نیز صادق است، زیرا آنها هم از قوی ترین پردازنده اینتل سود می برند که فعلاً معادلی از سری کیبی لیک ندارد.
حال سؤالی مشابه در مورد مدل های دیگر مک بوک پرو و پردازنده های گرافیکی این دستگاه ها مطرح می شود. محصولات جدید مایکروسافت از سری ۹۰۰ انویدیا استفاده می کنند، در حالی که سری ۱۰۰۰ با معماری پاسکال چند وقتیست رونمایی شده و عملکرد بسیار بهتری را نیز ارائه می دهد
هر دو کمپانی در این رابطه اظهار داشتند مدت ها پیش از معرفی پردازنده ها و کارت گرافیک های جدید، مراحل طراحی و توسعه محصولاتشان را آغاز کرده بودند و بنابراین تغییر این روند به منظور تعبیه نسل جدید سخت افزارها، به تأخیر در عرضه نهایی محصول منجر می شد.

 
 

macbookpro9
همان طور که می دانید استفاده از سخت افزار جدید در طراحی محصول، به تست های گسترده و طولانی نیاز دارد و اگر مراحل طراحی و کنترل کیفی با دقت صورت نگیرد، حتی یک باگ یا نقص جزئی در این روند می تواند به فاجعه ای منجر شود که آینده کمپانی ها را با خطر مواجه سازد. نمونه این وضعیت را به تازگی در یکی از کمپانی های معروف صنعت موبایل مشاهده کردید.
بنابراین مایکروسافت و اپل تصمیم گرفتند زمان بیشتری را به توسعه محصول با استفاده از سخت افزارهای تأیید شده و تضمینی اختصاص دهند، ضمن اینکه طبق اظهارات آنها، کانفیگ سخت افزاری محصولات جدید آنها به راحتی از عهده تمام پردازش های سنگین و فعالیت های گرافیکی بر خواهد آمد.
با این حال، اگرچه خریداران این محصولات به احتمال زیاد در استفاده روزمره و حرفه ای از نسل جدید مک بوک پرو یا سرفس استودیو به مشکلی بر نخواهند خورد، اما اینکه بدانند سخت افزاری قوی تر نیز در بازار وجود دارد، همواره در گوشه ای از ذهن آنها باقی ماند.
Show More

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button