اخبار

مقایسه بهترین تبلت های هیبریدی سال ۲۰۱۵

ین روز ها اکثر کمپانی های تولید کننده لپ تاپ و تبلت به ساخت و عرضه تبلت هیبریدی یا ۲در۱ روی آورده اند.محصولاتی که برخی آنها را به چشم یک تبلت نگاه می کنند و برخی دیگر ، لپ تاپ.به هر حال اگر برای ارائه ی تعریفی از این دسته ی جدید تلاش کنید، نتیجه آن کاملا گیج کننده خواهد بود چرا که با دسته ی ترکیبی جدیدی همراه با کاربری متفاوت رو به رو هستیم. با اینکه هنوز توضیح کاملی برای این گجت ها پیدا نکرده ایم،  در اینجا قصد داریم شش مورد از بهترین تبلت های هیبریدی سال ۲۰۱۵ یا به عبارتی دیگر، تبلت/لپتاپ ها را با یکدیگر مقایسه کنیم.

شش دستگاهی که در این مقایسه حظور دارند:

  • مایکروسافت سرفیس بوک (Surface Book)
  • مایکروسافت سرفیس پرو ۴
  • مایکروسافت سرفیس پرو ۳
  • اپل آیپد پرو
  • لنوو یوگا ۹۰۰
  • اچ پی اسپکتر ایکس ۳۶۰ (Spectre x360)

طیف دستگاه های معرفی شده در امسال :

تبلت هایی که از طریق اتصال به صفحه کلید به لپتاپ بدل میشود (مانند سری سرفیس پرو) . لپتاپ هایی که به لطف لولا های موجود به طور کامل قابل برگشتن هستند و به گونه ای عملکردی مثل یک تبلت را ارائه میدهند( یوگا ۹۰۰ و اسپکتر ایکس ۳۶۰) و در آخر کتاب منحصر به فرد سرفیس بوک که یک لپتاپ کامل و فوق العاده سبک (اما با عمر باتری کم) و با قابلیت جدا شدن صفحه نمایش است که به صورت یک تبلت در می‌آید.
با وجود اینکه اپل لوازم جانبی از جمله صفحه کلید خود را برای آیپد پرو ارائه کرده است، اما باز هم قابلیت هایی همانند یک لپتاپ در آیپد پرو دیده نمیشود. حداقل در نسل اول آن، چرا که فقدان یک پد لمسی به شدت در آن احساس میشود. بنابراین، وضعیت آیپد پرو را در نظر داشته باشد که در این بین اجمالی ترین دستگاه هیبریدی به حساب میاید. البته احتمالا در مدل های آینده تغییرات زیادی خواهد کرد.

اندازه

۲in1comparison-65۲in1comparison-66
توجه داشته باشید، سه دستگاه که در وهله ی اول قرار گرفته اند (با ستاره مشخص شده)، این ابعاد بدون ضمیمه های دستگاه ها مثل صفحه کلید ذکر شده اند. در این مقایسه همانطور که انتظار میرفت، آپید پرو عنوان باریک ترین دستگاه را دریافت کرد.

وزن

۲in1comparison-4۲in1comparison-5
باز هم برای مقایسه وزن این شش دستگاه، تبلت های بدون صفحه کلید اندازه گیری شدند. در این بخش نیز شاهد عملکرد خوب دستگاه سرفیس بودیم. اما بار دیگر این آیپد پرو بود که توانست با اختلاف، به عنوان سبک ترین دستگاه در این لیست قرار بگیرد.

 قابلیت جدا شدن تبلت

۲in1comparison-6۲in1comparison-7
سرفیس پرو ۴، سرفیس پرو ۳ و آیپد پرو در درجه ی اول تبلت هستند که میتوانید صفحه کلید آن را جداگانه خریداری کنید. در رابطه با یوگا ۹۰۰ و اسپکتر ایکس ۳۶۰ شما میتوانید با وجود قابلیت تاشو، صفحه نمایش را به پشت صفحه کلید برگردانید و به صورت تبلت استفاده کنید. در حالی که سرفیس بوک میتواند در هر دو نوع، به صورت یک لپتاپ کامل و تبلت عمل کند.

ساخت بدنه

۲in1comparison-8۲in1comparison-9
مایکروسافت و  لنوو در دستگاه خود از منیزیم بهره برده اند. همچنین در تبلت اپل و دستگاه HP از آلومینیوم استفاده شده است.

ترک پد۲in1comparison-10۲in1comparison-11

در این بخش، محدودیت های تبلت اپل برای استفاده به عنوان یک لپتاپ فاش میشود و آن هم عدم وجود ترک پد در این دستگاه است. شما میتوانید به وسیله لمس کردن دستگاه یا اپل پنسل به سرعت از این دستگاه استفاده کنید که البته در استفاده طولانی مدت دسترسی به آن میتواند بسیار خسته کننده شود.

پایه نگهدارنده

۲in1comparison-12۲in1comparison-13
تنها سرفیس پرو ۳ و سرفیس پرو ۴ به پایه نگهدارنه برای تکیه به عقب و تماشای فیلم یا استفاده به عنوان تبلت مجهز هستند. البته سرفیس بوک، یوگا و اسپکتر به این مورد نیازی ندارد، زیرا به شکل سنتی لپتاپ ها قرار میگریند.
برای تماشای فیلم یا شاید نقاشی در فتوشاپ، شما میتوانید صفحه کلید تاشو موجود در یوگا ۹۰۰ و اسپکتر ایکس ۳۶۰ را در حالت ایستاده قرار دهید. همچنین عملکردی مشابه با آن در سرفیس بوک نیز وجود دارد.

رنگ ها۲in1comparison-14۲in1comparison-15

اگر شما به مایکروسافت سرفیس پرو علاقه مند شده اید، پس باید آن را در رنگ نقره ای تهیه کنید. همه ی مدل های این سری با رنگ نقره در دسترس هستند با کنارهای سیاه و سفید (هر چند شما میتوانید صفحه کلید آن را در رنگ های متنوعی خریداری کنید) از طرفی، آیپد پرو و یوگا ۹۰۰ پیشنهاد منتوع تری از نظر رنگ دستگاه دارند.
هرچند همه ی آنها به عنوان رنگ نقره ای توصیف میشوند، اما شما میتوانید اسپکتر را در گزینه هایی مثل نقره ای طبیعی و نقره ای خاکستر پیدا کنید.

قلم استایلوس

۲in1comparison-16۲in1comparison-58
مایکروسافت برای تمامی سرفیس ها قلم سرفیس را ارائه کرده است. اپل آیپد پرو نیز قلم مخصوص خود را دارد که به عنوان لوازم جانبی اختیاری با قیمت ۹۹ دلار آمریکا قابل تهیه است. اسپکتر ایکس ۳۶۰ نیز قلم استایلوس را میپذیرد اما  HP اکیتو پن (Active Pen) با قیمت ۶۰ دلار به خرید جداگانه نیاز دارد.

اندازه ی صفحه نمایش۲in1comparison-18۲in1comparison-19

سرفیس بوک، بزرگترین را صفحه نمایش دارد و همچنین کمترین حاشیه را در بین دستگاه موجود به دست آورده. صفحه نمایش آیپد پرو  در مقام دوم قرار گرفت و اندازه ی آن ۵ درصد از سرفیس بوک کوچک تر است. دستگاه های هیبریدی لنوو و HP در این زمینه برابر هستند.

رزولوشن صفحه نمایش۲in1comparison-20۲in1comparison-67

اینجا طیف وسیعی از  صفحات نمایش با رزولوشن بالا داریم، واضح ترین آنها یوگا ۹۰۰ با ترکم پیکسلی ۲۷۶PPI و پایین ترین رزولوشن را اسپکتر ایکس ۳۶۰ ثبت کرده است. البته در این بخش، سرفیس پرو ۴ و سرفیس بوک هم حظور دارند که با تراکم پیکسلی ۲۶۷ پیسکل بر هر اینچ طراحی شده اند.

باتری۲in1comparison-22۲in1comparison-23

مثل همیشه، رتبه بندی بهترین عملکرد باتری بسیار دشوار است. به همین دلیلی نمیتوان  یکی از این شش دستگاه را به عنوان بهترین انتخاب نمود.
در این بین، منحصر به فرد ترین رویکرد باتری مطعق به سرفیس بوک میباشد. در این دستگاه یک باتری بزرگتر در پایه ی صفحه کلید و یک باتری کوچک تر در پشت صفحه نمایش تعبیه شده. هنگامی که از حالت لپتاپ و موقعیت ایستاده استفاده میکنید، از مزیای هر دو آنها بهره مند خواهید شد. اما در حالت تبلت عمر باتری کمتری دارد. به همین دلیل است که این دستگاه در حالت تبلت بسیار مسخره به نظر میرسد.(یا به گفته ی مایکروسافت حالت “Clipboard “)

دوربین۲in1comparison-24۲in1comparison-25

این دستگاه ها میتوانند به صورت مستقل به عنوان تبلت استفاده شوند. هر کدام از آنها به دوربین هایی مجهز شده اند. دوربین جلو با رزولوشن پایین برای بر قراری تماس ویدئوی قرار گرفته است. اما در آیپد پرو شاهد دوربین پشت هم هستیم که سنسور ۸ مگاپیکسلی دارد.

حافظه داخلی۲in1comparison-26۲in1comparison-27

اینجاست که روند آیپد پرو متوقف میشود و دیگر دستگاه ها پیش میروند. آیپد اپل تنها در دو نسخه ی ۳۲ گیگابایت و ۱۲۸ گیگابایت قابل دسترس است. در صورتی که دیگر دستگاه ها مانند سرفیس پرو ۴ حافظه داخلی تا سقف یک ترابایت دارند.

درگاه کارت حافظه۲in1comparison-28۲in1comparison-29

لپتاپ سرفیس بوک به کارت خوان SD در اندازه ی کامل، مجهز است و سرفیس پروها در کناره خود از درگاه کارت حافظه میکرو SD بهره برده اند. در حالی که دو لپتاپ ویندوزی دیگر، یک درگاه کارت حافظه مالتی فرمت را ارائه می‌دهند.

درگاهUSB

۲in1comparison-30

در تمام این دستگاه ها به جز آیپد پرو، پورت USB به عنوان یک لوازم جانبی استاندارد در دسترس است و همه ی آنها از نوع سرعت بالای USB 3.0 هستند.
یوگا ۹۰۰، در این گروه تنها دستگاهی است که به USB سری C مجهز شده است. این نوع از پورت USB، در آینده برای انتقال داده بین گوشی هوشمند و لپتاپ به کار برده خواهد شد. یوگا ۹۰۰، یک پورت سری C و دو پورت سری A دارد.

ورود از طریق تشخیص چهره۲in1comparison-32۲in1comparison-33

یکی از تازه ترین مواردی که مایکروسافت در دستگاه های خود اضافه کرده، پشتیبانی از تشخیص چهره است و  کاربران از این طریق میتوانند وارد ویندوز ۱۰ شوند.

سنسور اثر انگشت۲in1comparison-34۲in1comparison-35

اپل فناوری کار آمد تاچ آیدی (Touch ID) را در آیپد پرو به کار برده و به شما اجازه می‌دهد تا با لمس سنسور وارد شوید.
یک ویژگی مشابه با آن در سرفیس پرو ۴ و سرفیس پرو ۳ وجود دارد؛ در صورتی که صفحه کلید سرفیس کاور را با قیمت ۱۶۰ دلار خریداری کرده باشید. ( خرید این محصول تنها به صحبان سرفیس پرو ۳ پیشنهاد میشود، چرا که سرفیس پرو ۴ خودش از قابلیت تشخیص چهره بهره میبرد.)

پردازنده۲in1comparison-62۲in1comparison-68

شاید انتخاب پردازنده بر اساس نیاز کمی گیج کننده باشد، اما خوشبختانه آیپد پرو تنها با یک نوع پردازنده عرضه میشود. باقی دستگاه ها در دو مدل با پردازنده ی i5 و i7 در دسترس هستند.
اسپکتر ایکس ۳۶۰ در چهار مدل دسترس است. دو مدل با پردازنده های i7 و i5 نوع Broadwell و دو مدل دیگر با پردازنده های i7 و i5 نوع Skylake . هر دو این پردازنده های در سال ۲۰۱۵ معرفی شده اند. در حالی که مدل Skylake قوی تر و کار آمد تر است.
در سرفیس پرو ۳ از تراشه قدیمی Haswell (نسل قبل از Broadwell) استفاده شده است. اما دستگاه های دیگر سرفیس و یوگا ۹۰۰ با آخرین نسخه ی تراشه اینتل همراه هستند.

گرافیک۲in1comparison-38۲in1comparison-39

نسخه ی گران قیمت سرفیس بوک، به کارت گرافیک نویدیا مجهز شده است و این گرافیک تا کنون بهترین ینچمارک ها را بین دستگاه های موجود به ثبت رسانده است. پس از آن و در مقام دوم، تبلت آپید پرو قرار میگیرد.

گزینه داده های تلفن همراه۲in1comparison-69۲in1comparison-70

آیپد پرو تنها دستگاهی است که به گزینه ی LTE  مجهز است. (هر چند میتوانید با استفاده از عملکرد هات اسپات اینترنت را در اختیار دستگاه خود قرار دهید.) اگر شما به دنبال یک دستگاه ویندوزی هستید که LTE داشته باشد، سرفیس پرو ۳ گرینه ی بدی نیست.

صدا۲in1comparison-40۲in1comparison-41

اپل، تبلت خود را با تعداد زیادی از بلندگو ها ارائه کرده است، اگر چه دستگاه های دیگری مثل HP اسپکتر ایکس ۳۶۰ با عملکرد صوتی بهینه شده و تایید شده توسط  مهندسان  Bang & Olufsen آمده است.

رم۲in1comparison-42۲in1comparison-43

لپتاپ های سنتی، بالاتری مقدا رم را دارند؛ در این میان، سرفیس پرو ۴ برنده ی جایزه ی بیشترین میزان رم شد. این دستگاه در طیف وسیعی از گزینه هایی با ۴ گیگابایت، ۸ گیگابایت و ۱۶ گیگابایت حافظه داخلی در دسترس است.این مورد یکی از بزرگترین تفاوت های سرفیس پرو ۴ و سرفیس بوک است که در این مقایسه مشهود شد.

خروجی ویدئو۲in1comparison-44 ۲in1comparison-45

قابلیت مینی دیس پلی پورت (Mini DisplayPort) محبوب ترین گزینه ی موجود در یوگا ۹۰۰ است که گزینه ی ویدئویی از طریق پورت USB نوع C را ارائه میدهد.
پورت لایتینگ (Lightning) اختصاصی اپل میتواند برای ویدئو نیز استفاده شود. همانطور که دیگر دستگاه های iOS از اپل تی وی پشتبانی میکنند. در این زمینه، دستگاه های مایکروسافت نیز با ایکس باکس سازگار هستند.

نرم افزار۲in1comparison-46 ۲in1comparison-47

بر روی اپل آیپد پرو، به شکل پیش فرض سیستم عامل iOS 9 اجرا میشود. اما دیگر دستگاه ها موجود در این لیست با پشتیبانی از ویندوز ۱۰ آمده اند.
هیچ کس نمیتواند شایستگی فروشگاه اپل استور اپل را برای اپلیکیشن های گوشی هوشمند و تبلت را انکار کند. در این فروشگاه تعداد زیادی از برنامه های قدرتمند وجود دارند اما آنها به اندازه ی فروشگاه ویندوز ۱۰ برای دستگاه های اینچنینی مناسب نیستند.

برنامه های دسکتاپ۲in1comparison-48 ۲in1comparison-49

ویندوز ۱۰ با تعداد زیادی از برنامه ی سنتی دسکتاپ مانند آفیس، فتوشاپ و برنامه های دیگر آمده است.
اگر شما قصد دارید از رایانه خود به برای بازی استفاده کنید، پس آیپد اپل میتواند این کار را به بهترین نحو ممکن برای شما انجام دهد. سرفیس بوک هم یکی از بهترین گزینه های برای اینکار است به راجتی قادر اجرای باری های PC است. در صورتی که اولویت های شما از این سطح بالاتر است، پیشنهاد میکنیم یک لپتاپ گیمینگ تهیه کنید.

تقسیم چند وظیفگی صفحه نمایش۲in1comparison-50 ۲in1comparison-51

به لطف iOS 9، آیپد پرو میتواند برنامه ها را در دو پنچره کنار هم اجرا کند. این عملکرد آیپد پرو دقیقا از همان رابط کاربری استفاده میکند که در ویندوز ۱۰ موجود است و امکان چند وظیفگی را فراهم میاورد.

دستیار مجازی ۲in1comparison-52 ۲in1comparison-53

به لطف ویندوز ۱۰، کورتانا در حال حاضر برای کامپیوتر های رومیزی، لپتاپ ها، تبلت ها و گوشی هوشمند در دسترس است. سیری نیز بخش جدایی ناپذیر iOS است که در آیپد پرو وجود دارد.

زمان عرضه۲in1comparison-54 ۲in1comparison-55

در بین تمامی این محصولات، سرفیس پرو ۳ قدیمی ترین دستگاه عرضه شده در بازار است. لپتاپ اسپکتر ایکس ۳۶۰ Skylake در اکتبر معرفی شده است.

قیمت پایه۲in1comparison-56 ۲in1comparison-57

در بین تمامی این محصولات، سرفیس بوک با لوازم جانبی آن، گران قیمت ترین است. در مجموع، تمامی دستگاه های موجود با لوازم جانبی قیمتی بیشتر از ۱,۰۰۰ دلار دارند.
به نظر شما کدام یک از این دستگاه های هیبریدی بهتر است؟
 
منبع : گجت نیوز

Show More

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button