پتنت جدید اپل نشان میدهد زوم اپتیکال در آیفون ۷ پرو چگونه کار خواهد کرد
طبق اطلاعات جدیدی که از ادارهی ثبت پتنت و علائم تجاری منتشر شده است، اپل پتنت جدیدی را ثبت کرده است که نشان میدهد زوم اپتیکال در نسلهای بعدی آیفون (احتمالا در آیفون ۷ پرو) چگونه عمل خواهد کرد. برای این که مفهوم زوم اپتیکال برایتان بهتر روشن شود، باید این توضیح کوتاه را ارائه کنم تا متوجه شوید چرا چنین قابلیتی میتواند تجربهی عکاسی با آیفون را بسیار بالاتر ببرد.
در دوربینهای عکاسی و کلا هر نوع دوربینی، دو نوع زوم (بزرگنمایی) وجود دارد: زوم اپتیکال و زوم دیجیتال. نمیخواهیم خیلی تخصصی بحث کنیم اما مفهوم زوم در دوربین، یعنی که فاصلهی کانونی دوربین را نسبت به سوژهی مورد نظر تغییر دهیم؛ این فاصلهی کانونی اگر بیشتر شود، تصویر کوچکتر میشود و هرچه فاصلهی کانونی کمتر شود، تصویر سوژه بزرگتر میشود و اصطلاحا بر روی تصویر زوم میشود. حالا تفاوت زوم اپتیکال با زوم دیجیتال در این است که شما در زوم اپتیکال، با تغییر فاصلهی کانونی از طریق چرخاندن لنز و به طور واقعی، عملیات بزرگنمایی را انجام میدهید اما در زوم دیجیتال این اتفاق توسط نرم افزار رخ میدهد و تنها بر روی قسمتی از تصویر به صورت مجازی بزرگنمایی انجام میگیرد.
درواقع زوم دیجیتالی همان کاری است که شما در نرم افزارهای ویرایش تصاویر نظیر فتوشاپ انجام میدهید و بر روی تصاویر زوم میکنید. تفاوت بزرگ زوم دیجیتال و زوم اپتیکال در این است که در هنگام زوم دیجیتال، تصویر بزرگنمایی شده با افت کیفیت مواجه میشود و در نهایت به صورت پیکسل-پیکسل در میآید. اما در زوم اپتیکال اینطور نیست و اگر شما بر روی سوژهای بزرگنمایی کنید و به طور مثال کیفیت دوربینتان ۱۵ مگاپیکسل باشد، کیفیت تصویر بزرگنمایی شده نیز به همین مقدار خواهد بود و هیچ افت محسوسی در کیفیت تصویر ایجاد نمیشود.
بنابراین به طور کامل متوجه شدیم که زوم اپتیکال به مراتب قدرتمندتر و کاربردیتر از زوم دیجیتال است و اینکه بشنویم قرار است این قابلیت در آیفون ۷ پرو یا هر مدل دیگری وجود داشته باشد، خبر بسیار خوشحالکنندهای است.
زوم اپتیکال در آیفون ۷ پرو چگونه عمل خواهد کرد؟
طبق اطلاعاتی که در پتنت جدید اپل منتشر شده، لنز دوربین مورد نیاز برای این نوع زوم در پشت دیوایس نصب خواهد شد. سپس نور از طریق این لنز وارد میشود و با برخورد به لنز دومی که داخل آیفون قرار گرفته است، این پرتو میشکند. حالا با بالا و پایین بردن لنز دوم، کاربر میتواند فاصلهی کانونی را تغییر داده و بر روی سوژهی مورد نظر زوم اپتیکال انجام دهد؛ تقریبا مشابه همان کاری که در دوربینهای عکاسی حرفهای با چرخاندن لنزهای لیوانی در قسمت جلویی دوربین انجام میشود.
جالب است بدانید که در سال ۲۰۰۵، یک دوربین کامپکت به نام Konica Minolta DiMAGE Xg وجود داشت که تقریبا از همین سیستم برای ایجاد قابلیت زوم اپتیکال استفاده کرده بود و با ایجاد یک سیستم دوگانه از لنزها در قسمت داخلی دوربین، زوم اپتیکال تا سه برابر را در اختیار کاربران قرار میداد. امروزه مدل جدیدی از این دوربین وجود ندارد و مدلهای کارکرده با قیمت ۱۰ دلار در خرده فروشیهای آنلاین نظر eBay به فروش میرسد!
اپل در ادامه توضیح میدهد که کاربران میتوانند از این روش برای زوم اپتیکال استفاده کنند و یا از لنز عریض دوربین معمولی بهره ببرند. این جمله شما را یاد قابلیت خاصی نمیاندازد؟ بله درست است! اپل در اینجا به طور غیر مستقیم به قابلیت دوربین دوگانه در آیفون ۷ پرو اشاره کرده است. در واقع یکی از دوربینها با قابلیت زوم اپتیکال و یکی از آنها به صورت معمولی (و با زوم دیجیتال) عمل خواهد کرد.
بنابراین به نظر میرسد دو قابلیت زوم اپتیکال و لنزهای دوگانه به طور همزمان در دوربین نسل بعدی آیفون وجود خواهند داشت و بعد ازگزارشها و پیشبینیهای مختلف توسط کارشناسان و سایتهای خبرگزاری، این بار خود اپل هم وجود آنها را تایید کرده است. اگر این اتفاق در آیفون ۷ یا ۷ پلاس یا ۷ پرو رخ دهد، پرچمداران بعدی اپل به یک رقیب بسیار خطرناک برای تمام تلفنهای همراه هوشمند در بخش عکاسی تبدیل خواهند شد.