تکنولوژی جدیدی که میتواند طول عمر باتری را تا ۴۰۰ برابر افزایش دهد
محققان موفق به دستیابی به تکنولوژی جدیدی در ساخت باتری ها شدند که می تواند طول عمر این منبع انرژی را تا ۴۰۰ برابر باتری های کنونی افزایش دهد.
به گفته محققان، در این تکنولوژی از ماده ای از جنس سیم های نانو برای ذخیره سازی جریان الکتریسیته استفاده شده که از قابلیت نگهداری شارژ بیشتری در مقایسه با باتری های لیتیوم یونی برخوردارند و می توانند تا هزاران بار شارژ شوند.
در واقع، سیم های نانو نوعی رسانا کوچک هستند که به دلیل ساختار بسیار نازک، رسانایی بالا و مساحت سطح نسبتاً بزرگ خود برای انتقال و ذخیره سازی الکترون ها، به عنوان یکی از بهترین گزینه ها برای ساخت نسل جدید باتری ها محسوب می شوند و می توانند در آینده ای نزدیک، رویای انسان ها را برای بی نیاز شدن از تعویض و یا شارژ باتری ها به واقعیت تبدیل کنند.
اصلی ترین مانع بر سر راه ساخت باتری های مبتنی بر سیم های نانو، شکنندگی و عدم توانایی آن ها در تاب آوردن در برابر شارژهای دوباره ی تناوبی، تخلیه شارژ و چرخه شارژ است به طوری که وقتی در باتری های لیتیومی کنونی قرار می گیرند، گسترش یافته و ضعیف می شوند و در نهایت، شکننده می شوند.
از این رو، محققان دانشگاه کالیفرنیا برای رفع این مشکل سیم های نانوی طلا را در پوششی از اکسید منگنز قرار داده و آن را درون یک الکترولیت متشکل از ژلی که شبیه به پلکسی گلاس عمل می کند، جای داده اند.
آن ها برای تست این راهکار، باتری جدید را برای ۲۰۰ هزار بار در طی سه ماه شارژ کردند و هیچگونه شکنندگی و نقصی در قدرت نگهداری شارژ در هیچ کدام از این سیم های نانو مشاهده نشد.
اگرچه در این پژوهش، دانش و تخصص محققان این دانشگاه به جهانیان ثابت شد، اما شانس هم به آن ها رو کرده بود. یکی از محققان این گروه در این خصوص عنوان می کند آقای Thai مشغول آزمایشات خود بود و در حالی که همه چیز را با ژلی نازک می پوشاند، متوجه شد که استفاده از ژل تعداد شارژ مفید را تا هزاران مرتبه و بدون کاهش ظرفیت افزایش داد.
به گفته Thai، این دستاورد نشان می دهد که الکترودهای مبتنی بر سیم های نانو می توانند برای مدت زمان طولانی کار کنند و آن ها را می توان در باتری های نسل بعد مورد استفاده در گوشی های هوشمند، کامپیوترها، اتومبیل ها و غیره به کار گرفت.