وارن بافت حدود ۱۰ میلیون واحد از سهام اپل را خریداری کرد !
حدود دو هفتهی پیش و در روز بیست و ششم ماه فوریه، اپل گزارش مالی سهماههی دوم سال مالی خود را منتشر کرد و در این گزارش مشخص شد که برای اولین بار در تاریخ آیفون، فروش این اسمارت فون محبوب نسبت به بازهی زمانی مشابه در سال گذشته با کاهش مواجه شده است. همین امر باعث شد که ارزش سهام اپل بلافاصله پایین بیاید و برای اولین بار در مدتی طولانی، این سهام با رقمی زیر ۱۰۰ دلار معامله شوند.
خیلی از سهامداران که نگران افت بیشتر اپل در این شرایط بودند، سهام خود را فروختند تا بیش از این با ضرر مالی مواجه نشوند. اما خب در چنین موقعیتهایی هستند افراد فرصتطلبی که با بازار سهام، آشنایی کاملی دارند و از روند کاری آیندهی اپل هم خبر دارند؛ افرادی مانند پیشگوی اوماها! بله وارن بافت دقیقا در همین زمان بود که تصمیم به سرمایهگذاری بر روی سهام اپل گرفت و این تصمیم، صبح امروز و بهصورت رسمی توسط کمیسیون بورس و اوراق بهادار کشور آمریکا (SEC) تایید شد.
در این سرمایهگذاری وارن بافت تعداد ۹ میلیون و ۸۰۰ هزار واحد از سهام اپل را خریداری کرده است که برای خرید این تعداد، به میزان ۱ میلیارد و ۷۰ میلیون دلار هزینه کرده است. جالب است بدانید که در همان اولین لحظات خرید سهام، این سرمایهگذاری به دلیل اینکه ارزش سهام اپل به زیر ۹۰ دلار رسید، ضرر موقتی کوچکی را نصیب وارن بافت کرد.
اما از آنجایی که دیگر حاضران در بازار بورس، به سرمایهگذاریها و اصطلاحا پیشگوییهایی این تاجر زبردست اعتماد دارند، تقاضا برای خرید سهام اپل بالا رفت و با رسیدن ارزش سهام در معاملات بازار به رقم ۹۳.۳۹ دلار، ارزش کلی سهام متعلق به او ۳.۲ درصد افزایش یافت!
وارن بافت یک شکارچی «سهام رو به نزول» است
البته این اولین باری نیست که وارن بافت چنین سرمایه گذاریهایی را انجام میدهد و بهطورکلی سبک تجارت او به این صورت است که منتظر چنین فرصتهایی برای کاهش ارزش سهام مورد نظر خود میماند و بعد از رخ دادن این اتفاق، سریعا وارد عمل شده و سهام برندهایی که احتمال میدهد در آینده رشد خواهند کرد را خریداری میکند.
درست برعکس سرمایهگذارانی مانند کارل آیکان (Carl Icahn) که اگر شرایط را مناسب نبینند، بسیار محافظهکار عمل کرده و سریعا سهام خود را میفروشند. آقای آیکان بعد از اینکه حس کرد که ممکن است دولت چین برای اپل محدودیتهایی را در فروش به وجود بیاورد و مانع از سودآوری گستردهی آنها در چین بشود، تمام سهام خود در اپل را که معادل ۲ میلیارد دلار ارزش داشت، بلافاصله به فروش رساند تا ضررهای احتمالی آیندهی اپل در چین گریبان او را هم نگیرد!
گفتنی است که وارن بافت با اینکه چندان اهل سرمایهگذاری در شرکتهای تکنولوژی محور و تولیدکنندهی گجتهای الکترونیکی نیست، اما به برندهای آمریکایی علاقهی خاصی دارد و قبل از اپل، در کمپانیهای صنایع غذایی کوکا کولا و شرکت چند ملیتی مالی و اعتباری امریکن اکسپرس (American Express) نیز سرمایهگذاری کرده بود.