اخبار

FBI به دنبال یک سیستم هوش مصنوعی برای تشخیص هویت مجرمان بر اساس خالکوبی‌هایشان است

سیستم هوش مصنوعی یا آنطور که در رسانه‌ها به آن اشاره می‌شود، AI، مقوله‌ای است که به اعتقاد خیلی از کارشناسان و حتی کاربران معمولی، آینده‌ی دنیای انسان‌ها را تشکیل خواهد داد و شاید هم روزی همه‌ی وظایف مدیریتی و کنترل قوانین کره‌ی زمین به دست این فناوری ترسناک و هیجان‌انگیز بیافتد!
یکی از زمینه‌هایی که هوش مصنوعی می‌تواند کمک بسیاری به انسان‌ها بکند، دستگیری، شناسایی و دسته‌بندی مجرمان است. در واقع پلیس و نهادهای انتظامی قادر هستند که با استفاده از نرم افزارها و سیستم‌های مبتنی بر هوش مصنوعی، تحلیل‌ها و تحقیق‌های زمان‌بر و تکراری را در کسری از ثانیه انجام دهند و این زمان طلایی را که می‌تواند در دستگیری یک مجرم در حال خروج از کشور، حیاتی باشد، حفظ کنند.
به‌تازگی نیز مشخص شده است که پلیس فدرال آمریکا (FBI) به دنبال سیستمی مبتنی بر هوش مصنوعی است که بتواند در دسته‌بندی و هویت‌گذاری مجرمان از آن استفاده کند. بنیاد مرزهای فناوری (EFF) چند روز پیش گزارشی را منتشر کرده است که نشان می‌دهد انستیتوی ملی استانداردها و تکنولوژی کشور آمریکا (NIST) از سال ۲۰۱۴ در حال همکاری با اف بی آی است تا بتوانند این سیستم هوشمند نرم افزاری و سخت افزاری را توسعه دهند.
اما این سیستم چه کاری را انجام می‌دهد؟ همان‌طور که احتمالا می‌دانید، خیلی از مجرمان و باند‌های مافیایی برای شناسایی خود و اعضایشان، از خالکوبی‌های مشخص و معینی استفاده می‌کنند. این خالکوبی‌ها حتی در مواردی مانند اعضای مافیای روسی، نشان‌دهنده‌ی رتبه‌ی آن فرد در سلسله‌ مراتب سازمانی و نقش او (مانند قاتل، معاون رئیس و راننده) در گروه جنایت‌کاران است.
حالا پلیس فدرال آمریکا قصد دارد که این سیستم هوش مصنوعی را برای سازمان‌دهی و دسته‌بندی این دسته از مجرمان به کار بگیرد. این سیستم قرار است که مجرمان را بر اساس طرح خالکوبی‌هایشان دسته‌بندی کند و آنها را بر اساس نوع فعالیتشان و باندی که به آن وابسته هستند، مرتب کند. چنین پلتفرمی قادر است خالکوبی افراد را در میان طرح‌های شناخته‌شده‌ی قبلی جستجو کند و هرگونه مشابهتی را پیدا کند و درست مانند سیستم چهره‌یابی، این پلتفرم هم می‌تواند سرعت روند هویت‌یابی مظنونین تحت تعقیب و مجرمان دستگیر شده را بسیار بالاتر ببرد و به جریان تحقیقات کمک کند.

سیستم هوش مصنوعی FBI ناقض حریم شخصی افراد است

تا به اینجای کار، نقاط قوت و کارکردهای مثبت این سیستم را بررسی کردیم، اما مانند اکثر موارد این کره‌ی خاکی، سیستم هوش مصنوعی اف بی آی هم می‌تواند در موارد مختلف، نقاط ضعفی داشته باشد. مهم‌ترین و اولین موردی که نهادهای حامی حقوق بشر به آن معترض هستند، عدم رعایت حریم خصوص افراد در این طرح است. شاید با خود فکر کنید که چه لزومی به حفظ حریم خصوص چنین افراد پست و جنایتکاری است؟ احتمالا این حرف شما درست باشد، اما نکته‌ اینجاست که این خالکوبی‌ها تنها مربوط به خود مجرم نمی‌شوند.
در اکثر موارد خالکوبی‌های روی بدن این افراد، شامل نام‌ها، تاریخ تولد، شماره‌ها و حتی تصاویر افرادی می‌شود که به‌نوعی با آنها رابطه داشته‌اند. خیلی از این افراد به‌عنوان خانواده و یا همسر آن مجرم محسوب می‌شوند و خودشان مرتکب جرمی نشده‌اند؛ بنابراین هوش مصنوعی پلیس فدرال آمریکا می‌تواند باعث از بین بردن حریم خصوصی آن افراد و یا انتشار اطلاعات شخصی آنها برای افراد غیر مرتبط بشود.
اف بی آ در فاز آزمایشی اول این طرح که Tatt-C نامیده شده است، ۱۵ هزار تصویر از بدن خالکوبی‌شده‌ی مجرمان زندانی را مورد آزمایش قرار داده است و در فاز بعدی یعنی Tatt-E نیز قرار است که ۱۰۰ هزار تصویر از زندانی‌های مراکز اصلاح و تربیت و بازداشتگاه‌های قانونی فلوریدا، تنسی و میشیگان را وارد این طرح کند. به گفته‌ی EFF، اف بی آی و NIST طی یک عمل ناجوان‌مردانه و غیر انسانی، گروه‌های زندانی دارای مذاهب مختلف را هم وارد این طرح کرده‌اند و طرح‌هایی نظیر صلیب و مسیح با تاجی از خار را هم که بیشتر بر روی بدن زندانی‌های کاتولیک دیده می‌شود، مورد بررسی قرار داده‌اند.

سیستم هوش مصنوعی می‌تواند خالکوبی شما را به مافیا پیوند دهد!

یکی دیگر از مواردی که باعث نگرانی مردم شده، این موضوع است که شاید خیلی از این افراد که دارای خالکوبی هستند، از اینکه آن خالکوبی توسط باند مجرمانه‌ای به کار می‌رود و یا معنی و مفهوم خاصی دارد، مطلع نباشند. حالا تصور کنید که این گونه افراد که ممکن است بر اثر اشتباه و در حالتی غیر عادی این خالکوبی‌ها را بر روی بدن خود دریافت کرده باشند، توسط این سیستم هوش مصنوعی اسکن شوند و … بله! ورود آنها را به یک باند مافیایی خطرناک تبریک می‌گوییم!
بنابراین مشاهده می‌کنید که این‌ها تنها دو مورد از ده‌ها مشکلی هستند که استفاده از این هوش مصنوعی ممکن است به وجود بیاورد و از آنجا که مدیران ارشد اف بی آی تصمیمشان را برای استفاده از این سیستم گرفته‌اند، بهتر است که تلاش بیشتری برای رفع این مشکلات بسیار مهم داشته باشند.

Show More

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button