آموزش و ترفنداخبار

چگونه بدافزارها را در سیستم بیابیم؟

شاید کامپیوتر شما مملو از بدافزار باشد ولی متوجه آن نشده باشید تا روزی که به سیستم شما آسیب جدی بزند، برای فهمیدن این موضوع ۱۰ نشانه وجود دارد تا بدان پی ببرید.
شاید شما فکر کنید سیستم درست کار می کند در حالی که مملو از ویروس و بدافزار است، سیستم  های کامپیوتری به گونه ای طراحی شده اند که تا دقیقه آخر شما را همراهی کنند ولی در جایی اگر متوقف شدند دیگر مصیبت شروع می شود شما حتی اگر تمام قوانین مهم امنیتی را برای سیستم خود رعایت کنید، باز هم ممکن است سیستم شما به بدافزارها آلوده شده باشد.
معمولا همه ی اشخاص از راههای معمول برای به روزرسانی و امنیت سیستم خود بهره می برند راههایی مانندآپدیت منظم سیستم‌عامل و برنامه‌های خود، جلوگیری از اسپم‌های آزاردهنده، کلیک نکردن بر روی لیک‌های مشکوک و البته استفاده از یک آنتی‌ویروس مناسب  که جایگاه ویژه ای در کامیپوتر دارد اما باز هم ممکن است سیستم شما به بدافزارها آلوده شده باشد. اما چگونه از وجود آن باخبر خواهید شد؟ ۱۰ نشانه‌ برای دانستن این موضوع وجود دارد اما زیاد هم به این ۱۰ نشانه اتکا نکنید چون در رابطه با بدافزارها هیچ اطمینانی وجود ندارد.
 
۱-کرش های غیرمنتظره: کِرَش در واقع همان پیام معروف صفحه آبی رنگ مرگ است که به شما در مورد از کار افتادن سیستم هشدار ‌می‌دهد.اگر تا به حال وجود کِرَش را در سیستم خود تجربه کرده‌اید، باید بدانید که کِرَش شدن سیستم اتفاقی تاسف‌بار است . اگر در حال حاضر با این مشکل روبه رو شده‌اید سریعا سیستم خود را به منظور جلوگیری از آلودگی‌ها اسکن کنید.
۲- سرعت کند سیستم: اگر هر برنامه سنگینی بر روی سیستم شما قابل اجرا نیست و کلا برنامه‌ها به کندی اجرا ‌می‌شوند بدانید که ممکن است سیستم شما با یک ویروس آلوده شده باشد.
۳-فعالیت بیش از حد‌ هارد‌دیسک: اگر شما متوجه فعالیت بیش از حد‌هارد دیسک، حتی زمانی که کامپیوتر شما غیر فعال است، شده‌اید، این ‌می‌تواند علامتی هشداردهنده از آلودگی پنهانی باشد.
۴- رفتار عجیب و غریب ویندوز: اگر پنجره‌های عجیب و غریب پاپ‌آپ در طی فرآیند بوت شدن ویندوز نمایان شدند این هشداری برای شماست که بیانگر محدود شدن دسترسی شما به درایوهای مختلف بر روی سیستم است و قطعا در اینجا یک مشکلی وجود دارد.
۵-پیام‌های عجیب : اگر مسیج‌های مزاحمت باری هنگا‌می‌که سیستم شما در حال اجرا است موجب آزار شما شد، به شما هشدار ‌می‌دهد که برنامه‌های مختلف و یا فایل‌ها باز نخواهند شد، که این نشانه خوبی نیست.
۶-فعالیت برنامه‌های بد: اگر برنامه‌های شما از بین ‌می‌روند، خراب ‌می‌شوند و یا خودبه‌خود بدون اینکه شما این کار را انجام دهید، باز ‌می‌شوند و یا این‌که نوتیفیکیشن‌هایی دریافت ‌می‌کنید که یک برنامه بدون فرمان شما تلاش برای دسترسی به اینترنت ‌می‌کند، این نشانه جدی است که شما قربانی یا در معرض بدافزارها قرار گرفته اید.
۷-فعالیت شبکه به صورت تصادفی: این در مورد زمان استفاده شما از شبکه است اگر زمانی که شما در حال اجرای هیچ برنامه‌ای نیستید و یا به مقادیر بالایی از اطلاعات در اینترنت دسترسی ندارید، اگردر این هنگام روتر شما به طور مداوم در حال چشمک زدن باشد نشان‌دهنده سطح بالای فعالیت شبکه است که این امری غیر عادی است و یک جای کار در اینجا ‌می‌لنگد.
۸-ایمیل‌های نامنظم: اگر ایمیل‌های شما فرستاده نمی‌شوند و یا از مخاطبین خود ‌می‌شنوید که ایمیل‌هایی عجیب‌وغریب از جانب شما دریافت کرده‌اند در صورتی که شما آن‌ها را ارسال نکرده اید، این نشانه‌ای قوی است برای اینکه سیستم شما به خطر افتاده است (یا شاید هم پسورد ایمیل شما دزدیده شده است).
۹-لیست سیاه آدرس آی.پی: اگر شما نوتیفیکیشن‌هایی دریافت ‌می‌کنید که آدرس آی.پی شما به بلک‌لیست اضافه شده است این را لحاظ کنید که کامپییوتر شما در وضعیت خوبی به سر نمی‌برد و به این معنا است که سیستم شما در معرض خطر قرار گرفته و به عنوان یک بات‌نت برای ارسال هرزنامه‌ها مورد استفاده قرار ‌می‌گیرد.
۱۰-از کار انداختن غیرمنتظره آنتی‌ویروس‌ها: بسیاری از بدافزار‌ها به گونه‌ای طراحی شده‌اند که آنتی‌ویروس‌های را غیر فعال کنند در غیر این صورت خود آن‌ها هستند که نابود ‌می‌شوند. بنابراین اگر سیستم آنتی‌ویروس شما به طور ناگهانی غیر فعال شد، نشانه‌ای دیگر از وجود یک مشکل بزرگ است.
مطمئن‌ترین راه برای اینکه مطمئن شوید سیستم شما آلوده شده است انجام اسکن توسط یک آنتی‌ویروس قوی و قابل اعتماد است. اگر شما آنتی‌ویروسی به این منظور نداشته باشید، احتمال آلودگی سیستمتان زیاد ‌می‌شود، باید یکی دانلود کنید و سریع سیستم خود را بررسی کنید.

 
منبع : کلیک

Show More

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button