دستور العمل جدید برای تاکسیهای اینترنتی ابلاغ شد!
مدیریت تاکسیرانی و شهرداری استان تهران و همچنین مدیران تاکسیهای اینترتی به تازگی در شبکههای اجتماعی خبر از ابلاغ دستور العمل جدید برای تاکسیهای آنلاین دادهاند. همراه موبایلستان به ادامه مطلب بپردازید.
مطالب مرتبط:
- اعتصاب بازاریان در بازار علاءالدین تهران به طرح ریجستری سامانه همتا
- اپل موزیک بروزرسانی جدید و بزرگی دریافت کرد!
- پلی استیشن ۵ و پلی استیشن ۵ پرو بهصورت همزمان توسط سونی معرفی میشوند!
مدیریت تاکسیرانی و شهرداری استان تهران و همچنین مدیران تاکسیهای اینترتی به تازگی در شبکههای اجتماعی خبر از ابلاغ دستور العمل جدید برای تاکسیهای آنلاین دادهاند. به نظر میرسد بعد از سالها کشمکش بین نهادهای عمومی نظیر شهرداری و وزارت کشور و مدیریت تاکسی رانی و تاکسیهای اینترنتی تفاهم جدیدی به دست آمده است. این ابلاغیه از طرف وزیر کشور جناب عبدالرضا رحمانی فضلی به استانداران کل کشور ابلاغ شده است. و خواهان دستورالعمل هیات وزیران برای دستور العمل نظارت بر چگونگی فعالیت ارایه دهندگان خدمات هوشمند مسافر مشمول قانون نظام صنفی کشور یا همان تاکسی اینترنتی است. در روش نظارت بر شرکتهای موسوم به تاکسی اینترنتی حفظ جنبههای مثبت در مدل کسبوکار آنها در عین کنترل آسیبها و ابعاد منفی جانبی در حوزههایی نظیر ایمنی سفر، مسایل زیست محیطی و آلودگی هوا، محرمانگی اطلاعات، عدم رشد خودرومحوری در شهر و مواردی از این دست از جمله مهمترین علتها بود. برخی مقامات شهرداری و هم برخی مدیران تاکسیهای اینترنتی طی این ابلاغیه جدید گفتهاند که از این دستورالعمل جدید که قرار است چارچوب نظارت بر تاکسیهای اینترنتی باشد استقبال خواهند کرد. محسن پورسید آقایی معاون حمل ونقل ترافیک شهرداری تهران در ابلاغیهای در سایت ایسنا منتشر کرده است و شایان ذکر شده است که:
«خدا را سپاسگزارم که پس از بالغ بر یک سال گفتوگو و پیگیری، «دستورالعمل نظارت بر چگونگی فعالیت ارائهدهندگان خدمات هوشمند مسافر آماده شد»
در این دستور العمل رانندهها باید ضمن رعایت تعهدات کلی در قبال مسافر مانند داشتن گواهینامه، بیمه و رساندن به مقصد و اعلام قبلی میزان هزینه و غیره اعتیاد و سوء پیشینه نداشته باشند یا استعلام صلاحیت از اداره اماکن را در اختیار داشته باشند. از سوی دیگر هر راننده هم برای حفظ ایمنی مسافران، حداکثر ۱۲ ساعت در شبانهروز مجاز به سرویسدهی است. این دستور العمل، دستاورد مذاکرات طولانی چند ماهه و مفصل بین همه طرفهای مختلف در ارتباط با شرکتهای تاکسی اینترنتی بود. که با حل مشکلات و ضرورت ضابطهمندی این فعالیتها به سرانجام رسید.
به گفته میلاد منشی پور مدیرعامل شرکت تپسی نیز در توییتر خود نوشت:
بعد از ۳ سال مذاکره سخت، معتقدم اولین بار است که بخش خصوصی و دولتی، با درک متقابل یکدیگر به نتیجه مشترک رسیدهاند. هرچند لزوما همه خواستههای طرفین محقق نشده اما این یک توافق برد-برد است که در عین پذیرش خواستههای بنیادی تاکسیهای اینترنتی، دغدغه نهادهای عمومی را نیز رفع میکند.
مدیرعامل تاکسیرانی جناب علیرضا قندان و یکی از مخالفان تاکسیهای اینترنتی هم امروز در توییت خود درباره این ابلاغیه و دستورالعمل جدید برای تاکسیهای اینترنتی جدید موضع گیری کرد. وی در تویتر خود شایان ذکر شد که:
مهمترین چالش در روش نظارت بر شرکتهای موسوم به تاکسی اینترنتی حفظ جنبههای مثبت در مدل کسبوکار آنها در عین کنترل آسیبها و ابعاد منفی جانبی در حوزههایی نظیر ایمنی سفر، مسایل زیست محیطی و آلودگی هوا، محرمانگی اطلاعات، عدم رشد خودرومحوری در شهر و مواردی از این دست بود.
وی همچین در ادامه افزود:
رویکرد ما در شهرداری تهران نسبت به حمایت ازتکنولوژی مثبت است.
علی پیرحسینلو مدیر روابط عمومی معاونت حمل و نقل تنها کسی است که در توییتر جزییاتی را از این ابلاغیه منتشر کرده است. وی در توتیت خود گفت:
در این دستور العمل، فعالیت شرکتهای حمل و نقل مسافر مبتنی بر اینترنت و استقلال آنها به رسمیت شناخته شده و در عین حال ضابطههای قانونی این فعالیت و نحوه نظارت مشخص شده است. این شرکتها زیرمجموعه شهرداری و نهاد دیگری نخواهند بود، اما وزارت کشور و شهرداریها بر آنها نظارت خواهند کرد.
روابط عمومی معاونت حمل و نقل ترافیک شهرداری تهران در ادامه افزود یکی از تعهدات شرکتهای اینترنتی حمل مسافر، حفظ محرمانگی اطلاعات و حریم شخصی کاربران است. مهمترین نکته اینکه دسترسی و رصد تلفن همراه کاربران مسافر و راننده برای جلوگیری از فعالیت کاربران از سایر نرمافزارها ممنوع شده. اطلاعات خودروها و رانندگان در سامانه وزارت کشور ثبت میشود.
براساس توییتهای پیرحسینلو بستن قرار داد شرکتها قبل از ورود به هر شهر، با شهرداری از دیگر قوانینی است که این دستورالعمل تعیین کرده است. این دستور العمل مشخ کرده که شهرداری بدون دخالت در رابطه مالی مسافر، راننده و شرکت، باید ۲ درصد کرایه هر سفر را دریافت و خرج کاهش آلودگی هوا و توسعه حمل و نقل عمومی کند. در مقابل این کار هم شرکتها از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده معاف میشوند. خودروهای مسافربر اینترنتی بعد از این باید معاینه فنی خود را مثل سایر وسایل نقلیه عمومی دریافت کنند؛ یعنی هر شش ماه یک بار میزان پوشش بیمه این خودروها مشابه ضوابط آژانسها خواهد بود. پلاک خودروها هم باید با استان محل فعالیت همخوانی داشته باشد.
پیرلو در ادامه توتیت خود نوشت: اختیار تعیین قیمت و هزینه سفر با شرکتها است. اما اگر هزینه سفر بالاتر از تعرفه تاکسیهای تلفنی باشد، باید قبل از سفر از طریق اپلیکیشن به مسافر اعلام شود. شرکتها درباره قیمت و سایر الزامات خود، موظف به پاسخگویی، رفع اشکال و در صورت لزوم جبران خسارت شدهاند. همچنین بر مبنای این دستور العمل خودروهای شخصی که به عنوان تاکسی اینترنتی فعالیت میکنند، باید با نصب علامتهای مشخصکننده پشت شیشه جلو، متمایز شوند و در هنگام تردد از خودروهای شخصی قابل تشخیص باشند. تاکسیهای هر شهر هم در صورت موافقت شهرداریها میتوانند در تاکسیرانی اینترنتی فعالیت کنند.
همانطور که این مقاله از موبایلستان را مطالعه کردید، دستور العمل تاکسیهای اینترنتی نوشته شده است و یک ساختار مناسبی دارد و بسیاری از مدیران نیز از آن راضی هستند. نظر شما در این خصوص چیست؟ نظرات خود را از طریق بخش دیدگاهها با ما و کاربران موبایلستان در میان بگذارید.