بررسی تلفن هوشمند Galaxy A31 سامسونگ
شرکت سامسونگ در سال جاری به دنبال بروزرسانی خانواده گوشیهای هوشمند Galaxy A بود. در نتیجه شاهد رونمایی چندین مدل جدید از جمله Galaxy A31 بودیم که در واقع نسل بعدی گلکسی A30 به حساب میآید.
این اسمارتفون برای مشتریانی توسعه یافته که میخواهند مدلی نسبتا در سطح گلکسی A51 داشته باشند اما هزینه خرید آن را ندارند. سامسونگ در Galaxy A31 مشخصات مناسبی نظیر صفحه نمایش ۶.۴ اینچی Super AMOLED با سنسور اثرانگشت زیر نمایشگر، حافظه ذخیره سازی ۱۲۸ گیگابایتی، دوربین عقب چهارگانه، باتری ۵۰۰۰ میلی آمپرساعتی، پردازنده چهار هسته Helio P65 مدیاتک و سیستم عامل اندروید ۱۰ کیو.
چنین مشخصاتی برای مدلی چون Galaxy A31 ایده آل است و میتوان تجربه کاربری خوبی را شاهد بود. شرکت داریا همراه پایتخت، این گوشی را در اختیار ما قرارداد تا به بررسی Galaxy A31 بپردازیم و با آن آشنایی بیشتری پیدا کنیم. شرکت داریا همراه پایتخت وارد کننده رسمی محصولات اپل ، سامسونگ و نوکیا در ایران است. با موبایلستان همراه باشید.
طراحی Galaxy A31
Galaxy A31 از نظر ابعاد و متریال ساخت تغییری نسبت به Galaxy A30s یا Galaxy A30 نداشته به شکلی که بدنه در عقب پلاستیکی بوده و قسمت جلو نیز بیشتر نمایشگر است. این صفحه نمایش با سایز ۶.۴ اینچی پنل Infinity-U Super AMOLED را دربرگرفته که حسگر دوربین آن در مرکز صفحه نمایش قرار گرفته و چهره جالبی به Galaxy A31 بخشید. در طراحی عقب و جلو دو مدل Galaxy A31 و Galaxy A51 بسیار به هم شبیه هستند.
بدنه از جنس گلاستیک است که نسبت به پلاستیک مقاومت و دوام بهتری دارد. سامسونگ به هیچ وجه بدنه پریمیومی را در این مدل به کار نگرفته و سعی داشته محصولی مقرون به صرفه و ایده آل عرضه کند. با وجود اینکه باتری ۵۰۰۰ میلی آمپری تدارک دیده شد، اما وزن گلکسی A31 بالا نیست. بنابراین باید آن را گوشی سبک وزنی تلقی کرد. طراحی ماژول دوربین عقب L شکل بوده که بیشتر اعضای خانواده گلکسی A جدید دارای چنین ماژولی هستند.
البته برخی از مدلهای سری گلکسی M هم با چنین سبک طراحی همراه شدند.
صفحه نمایش Galaxy A31
این محصول سامسونگ به صفحه نمایش ۶.۴ اینچی Infinity-U مجهز شده که میتواند نظر مخاطب را جلب کند. نمایشگر مورد اشاره طراحی شبیه گلکسی A51 داشته و حسگر اثرانگشتی هم زیر نمایشگر این گوشی تعبیه شد. برخلاف نسل پیشین که حسگر اثرانگشت در عقب قرار داشت، در گلکسی A31 جایگاه سنسور به زیر صفحه نمایش منتقل شد تا با یک مدل حرفهای و برتر رو به رو شویم.
گلکسی A31 در بسیاری از موارد شبیه به گلکسی A51 است و باید آن را نوعی ای ۵۱ بدانیم با این تفاوت که در بحث مشخصات سخت افزاری رده پایینتر به حساب میآید. گذشته از آن این دیوایس از وضوح ۲۴۰۰*۱۰۸۰ پیکسل هم برخوردار بوده و کیفیت FHD+ محسوب میشود.
وضوحی که نباید آن را دست کم گرفت و عمده تلفنهای هوشمند چنین کیفیت تصویری دارند البته اگر میان رده تلقی شوند. در غیر این صورت شرکت سازنده به وضوح HD+ بسنده خواهد کرد. بنابراین در زمینه نمایشگر A31 مدلی معمولی نیست و میتوان انتظارات بسیاری داشت. زیرا حقیقتا با مدلی ارزنده رو به رو هستیم که صفحه نمایش با رنگ زنده و پروضوح دارد.
این نوع نمایشگر را کمتر میتوان در گوشیهای هوشمند هم رده گلکسی A31 مشاهده کرد. اما سامسونگ با استفاده از چنین طراحی سعی کرده نظر مخاطبان گوشیهای میان رده را حسابی جلب کند. حاشیه به حداقل رسیده و میتوان این اسمارتفون را تقریبا کم حاشیه دانست. همچنین باتوجه به تغییر نوع جایگاه دوربین از ناچ به حفرهای، طراحی زیبایی را در این مدل یا همان محصول سامسونگ میتوان مشاهده کرد.
سامسونگ از همان حسگر اثرانگشت نوری زیر نمایشگر گلکسی A51 در این گزینه استفاده کرد. اگرچه این حسگر چندان جدید نیست اما گزینه مناسبی برای اسمارتفونهای میان رده است. در طول سال گذشته سری گوشیهای گلکسی A سامسونگ پیشرفت بسزایی پیدا کردند و سامسونگ هم سعی داشت با ارتقا آنها نظر مخاطبان را جلب کند. از این رو گلکسی A31 در مقایسه با گلکسی A30 پیشرفت قابل قبولی داشته و تغییرات قابل توجهی روی آن به دست آمده است.
این همان چیزی است که کاربران گوشیهای هوشمند میان رده از جمله همین مدل A31 به دنبال آن هستند. وضوح تصویر این نمایشگر FHD+ بوده که عمده میان ردهها هم چنین مشخصهای در بخش صفحه نمایش دارند. بنابراین نمیتوان ایرادی گرفت و بیان داشت که سامسونگ نتوانسته محصولی مناسب در بخش نمایشگر ارائه دهد.
دوربین Galaxy A31
یکی از بخشهای مهم هر تلفن هوشمندی، قسمت دوربین آن است و گلکسی A31 سامسونگ نیز در مقایسه با نسل پیشین ارتقا قابل توجهی در این زمینه پیدا کرده و به جای دو حسگر دوربین از ۴ حسگر دوربین برجسته بهره گرفته شد. هر یک از لنزها دارای قابلیت خاصی بوده برای مثال باید به حسگر ماکرو، حسگر سنجش عمق، حسگر اصلی یا حسگر اولتراواید اشاره کرد.
بنابراین افراد میتوانند مطابق با نظر خود یکی از حسگرها را به کار گیرند و مورد استفاده قرار دهند. بنابراین برای آشنایی با پیکربندی دوربین گلکسی A31 باید به چند مورد اشاره کرد. مواردی که کمک خواهد کرد کاربر تصویربرداری حرفهای داشته باشد و از گزینهای معمولی برخوردار نشود.
دوربین اصلی این دیوایس از نوع ۴۸ مگاپیکسلی بوده و سه حسگر ۸/۵/۵ مگاپیکسلی هم در نظر گرفته شد. دوربین اصلی کیفیت خوبی را برای تلفن هوشمند میان رده سامسونگ به ارمغان میآورد. حفظ جزئیات عکاسی ویژگی بزرگ در این دوربین است.
متاسفانه در شب گوشی Galaxy A31 شاید خیلی نتواند عملکردی مطابق میل شما داشته باشد. زیرا نورپردازی مصنوعی به نظر رسیده و نمیتوان چندان به آن اکتفا کرد. برای بدتر شدن اوضاع ، اینجا حالت شب اختصاصی وجود ندارد که به شما در رسیدن به نتایج بهتر در شرایط سختتر روشن کمک کند. گلکسی A30 نیز فاقد چنین ویژگی بود، اما سال ۲۰۲۰ است و انتظار میرود حالت شب در همه به جز گوشیهای ارزان وجود داشته باشد.
عدم استفاده از حالت اختصاصی Night هنگام استفاده از دوربین اولتراواید به شدت حس میشود که به دلیل دیافراگم کوچک، نمیتواند به عنوان دوربین اصلی در شرایط کم نور کند. اما گرفتن تصاویر عریض به خوبی صورت گرفته و دو حسگر ۵ مگاپیکسلی ماکرو و عمق سنج نیز عملکرد خوبی دارند.
بنابراین میتوانند رضایت مخاطب را جلب کنند. کیفیت فیلمبرداری FHD بوده و فریم 30fps رضایت بخش است. در بخش جلو دوربین سلفی ۲۰ مگاپیکسلی قرار میگیرد که رضایت مخاطب را جلب کرده و چندان نامطلوب نیست اما نباید انتظار بزرگی داشت.
عملکرد Galaxy A31
سامسونگ در تلفن هوشمند A31 از پردازنده هشت هستهای Helio P65 بهره گرفته که یک چیپ ۱۲ نانومتری محسوب میشود. این پردازنده دو هسته Cortex-A75 و شش هسته Cortex-A55 دارد. چیپ گرافیکی آن از نوع Mali-G52 MC2 است و با وجود هسته جدیدتر نسبت به Exynos 7904 گلکسی A30، نسبت به مدل قبلی عملکرد گیمینگ بهتری دارد.
Galaxy A31 عملکرد خوبی داشته و با ۶ گیگابایت رم و ۱۲۸ گیگابایت حافظه داخلی یک گوشی هوشمند برجسته است. هنگام مالتی تسکینگ ضعف خاصی نشان نداده و از این رو میتوان رضایت داشت. البته در این زمینه هم سطح Galaxy A51 نیست. دو بازی Temple Run یا Clash of Clans به خوبی اجرا شدند اما انجام بازیهایی چون PUBG و Call of Duty ممکن است چندان جالب نباشد.
شاید Galaxy A31 نتواند عملکرد بزرگی داشته باشد، اما مدلی معمولی نیست. اگرچه اجرا بازیهای سنگین موبایلی امر اشتباهی بوده اما سایر عناوین به خوبی قابل انجام است و باید گلکسی A31 را گزینه برجسته برای تجربه کاربری روزانه دانست.
عمرباتری Galaxy A31
این گوشی میان رده از باتری ۵۰۰۰ میلی آمپرساعتی برخوردار است که عمر باتری مطلوبی ارائه میدهد. به طور کلی این گوشی هوشمند سامسونگ با وجود آن که یک میان رده است، از ظرفیت باتری بالایی برخوردار بوده و به افراد اجازه میدهد تا تجربه کاربری خوب و طولانی مدتی داشته باشند.
A31 میتواند بیش از ۱۳ تا ۱۴ ساعت طول عمر داشته و عملکرد پایداری از خود نشان دهد. بنابراین این محصول سامسونگ گزینه معمولی نیست و تجربه کاربری کم نظیری به مخاطب خود ارائه خواهد داد.
A31 از فناوری شارژ سریع ۱۵ واتی برخوردار بوده که این فناوری چندان سریع نیست اما به عنوان یک میان رده میتواند A31 را در مدت زمان نسبتا کوتاهی به شارژ کامل رساند.
کیفیت صدا Galaxy A31
Galaxy A31 مانند هر گوشی هوشمند گلکسی A، پرچمدار نیست تا برای آن اسپیکر استریویی به کار گرفته شود. از این رو با تلفن هوشمندی رو به رو هستیم که کیفیت صدا معمولی دارد و چندان نمیتوان انتظار وضوح صوتی فوق العاده داشت.
آنچه در این مدل نظر هر فردی را جلب میکند، خروجی صدا با شفافیت مناسب است. یعنی کمتر در یک میان رده سطح پایه چنین ویژگی را میتوان مشاهده کرد. همانطور که گفته شد نباید انتظار وضوح صدا بی نظیر از گلکسی A31 داشت اما سامسونگ سعی داشته محصولی را به مخاطب خود ارائه دهد که با کیفیت صدا خوبی همراست و میتواند رضایت مخاطب را جلب کند.
به طور کلی مسئلهای وجود ندارد و میتوان Galaxy A31 را مدلی کارآمد دانست که تجربه کاربری خوبی در بخش صدا رقم میزند. هنگام برقراری تماس با A31 مشکلی نداشتیم. در هنگام کار با هدفون کیفیت صدا قابل قبول بوده و نباید این محصول سامسونگ را نامطلوب به حساب آورد.
در هر صورت بخش صدا گلکسی A31 رضایت بخش است.
نتیجه گیری
گلکسی A31 به معنای واقعی کلمه همان گلکسی A51 است اما در برخی موارد شاید کاستی داشته باشد. البته با توجه به دسته کاربری، بدیهی بوده که با چنین تلفن هوشمندی رو به رو باشیم.
طراحی به روز و مشخصات ایده آل، جوانب مثبت A31 را تشکیل داده و میتوانند به خوبی نظر مخاطب را جلب کنند. اما موارد منفی هم وجود دارد و به طور کلی با یک گزینه اقتصادی کارآمد رو به رو هستیم.
مطالب مرتبط: