بررسی‌ تخصصی

هر آنچه که باید درباره قابلیت HDR دوربین گوشی خود بدانید

ابتدا باید به این سوال پاسخ دهیم که اصلا منظور از قابلیت HDR چیست؟ احتمالا پیش از این، کلمه HDR به چشمتان خورده و یا حتی شاید از آن بارها استفاده کرده اید اما به صورت دقیق نمی دانستید که آن چیست و برای چه چیزی استفاده می شود.

HDR همان High Dynamic Range (محدوده دینامیکی گسترده) است که امروزه در اکثر گوشی‌های هوشمند اندروید و iOS می‌توان یافت. این قابلیت برای گرفتن عکس‌های زیبا بسیار به درد بخور و کاربردی است البته فراموش نکنید که تنها در صورتی که بدانید چیست و چگونه و در کجا باید از آن استفاده کنید می‌توانید به بهترین شکل ممکن از آن استفاده کنید و عکس‌های جذاب و حرفه‌ای بگیرید. در نتیجه اگر جز افرادی هستید که به عکاسی علاقه دارید و می‌خواهید از قابلیت HDR دوربین گوشی خود به درستی استفاده کنید ما به شما مطالعه این مقاله را توصیه می‌کنیم.

تمام سوالاتی که در این مقاله به آن‌ها پاسخ داده خواهد شد:

 

  • منظور از Highlight، Shadow و Midtone چیست؟
  • دقیقا منظور از HDR چیست؟
  • چرا به قابلیت HDR نیاز داریم؟
  • چه زمانی باید از قابلیت HDR استفاده کنیم؟
  • چه زمانی نباید از قابلیت HDR استفاده کنیم؟
  • مزایا و معایب حالت HDR چیست؟
  • چطور در حالت HDR عکس بگیریم؟

 

برای گرفتن پاسخ تمام این سوالات و هر آنچه که باید درباره قابلیت HDR اپلیکیشن دوربین گوشی خود بدانید، با ما در ادامه این مقاله همراه باشد.

 

منظور از Highlight، Shadow و Midtone چیست؟

در واقع Highlight، Shadow و Midtone ارزش رنگمایه بخش‌های مختلف یک عکس را توصیف می‌کنند. اگر بخواهیم دقیق‌تر بگوییم بخش‌های روشن در یک عکس را Highlight، بخش‌های تیره‌تر را Shadow و بخش‌هایی که بین این دو هستند را Midtone می‌نامند.

هر ۳ این ها با هم ادغام پیدا می‌کنند تا یک تصویر با نور متعادل ایجاد شود. یک عکس نمی‌تواند تنها یکی از آن ها را داشته باشد بلکه برای گرفتن یک عکس خوب باید در میان Highlight، Shadow و Midtone یک تعادل وجود داشته باشد.

ما می‌توانیم این ۳ ناحیه را در عکس ها تنظیم کنیم تا تضاد، نوردهی را افزایش یا کاهش دهیم و یا حتی افکت‌های دراماتیک و… ایجاد کنیم.

قابلیت HDR

دقیقا منظور از HDR چیست؟

در اصل HDR یک روش برای اضافه کردن محدوده دینامیکی بیشتر به عکس‌ها است. اگر بخواهیم دقیق‌تر توضیح بدهیم محدود دینامیکی همان نسبت بخش‌های روشن به بخش های تیره در یک عکس است. پس در این حالت به جای اینکه همانند بقیه دوربین‌ها تنها یک عکس گرفته شود، ۳ عکس با نوردهی متفاوت گرفته می‌شود و سپس این ۳ عکس با هم ادغام پیدا می‌کنند و بهترین بخش‌های هر عکس در تصویر نهایی جا می‌گیرد.

در صورتی که یک عکس معمولی را با یک عکس که در حالت اچ دی آر گرفته شده است با هم مقایسه کنید می‌توانید متوجه تفاوت میان آن دو بشوید. عکس هایی که در حالت HDR گرفته می شوند به طور غیر قابل انکار حرفه‌ای تر و جذاب‌تر به نظر می‌آیند. استفاده از این حالت بسیار می‌تواند در بهتر شدن عکس‌های شما کمک بکند. در واقع عکس هایی که در این حالت گرفته می‌شوند، طوری به نظر می‌آیند که انگار یک عکاس حرفه ای با دوربین حرفه‌ای آن ها را گرفته است.

 

 چرا به قابلیت HDR نیاز داریم؟

همانطور که می‌دانید زمانی که می‌خواهیم از یک محیط روشن عکس بگیریم، عکس هایمان تار می‌شوند. به گونه‌ای که بعضی بخش‌های عکس خیلی روشن و برخی خیلی تیره می‌شوند تا حدی که دیگر جزئیات عکس در این نواحی تقریبا غیر قابل نشخیص می‌شوند. زمانی که تضاد میان نواحی تیره و روشن عکس خیلی زیاد باشد، برای دوربین گرفتن عکس‌های متعادل بسیار سخت می‌شود.

در چنین مواقعی HDR به کارمان می‌آید. این قابلیت طوری طراحی شده است که به وسیله آن می‌توان در چنین مکان‌هایی عکس های بهتری گرفت.

این حالت به شما با گرفتن ۳ عکس متفاوت از آن محیط و قرار دادن بهترین بخش هر تصویر در عکس نهایی، به شما در گرفتن یک عکس خوب و جذاب حتی در محیط هایی با نور نا مناسب کمک خواهد کرد. در واقع می‌توان گفت تصویر نهایی یک عکس با نور متعادل خواهد بود که به چیزی که عکاس در واقعیت می بیند بسیار نزدیک خواهد بود.

در نتیجه در چنین مواقعی و یا زمانی که تضاد میان بخش‌های تیره و روشن تصویر زیاد است این قابلیت بسیار به کارتان خواهد آمد.

 

چه زمانی باید از قابلیت HDR استفاده کنیم؟

در اصل HDR در مکان های متفاوتی کاربرد دارد که به تعدادی از این مکان‌ها در ادامه اشاره خواهیم کرد.

این هم تعدادی از مواقعی که با استفاده از حالت HDR می توانید عکس‌های جذاب و حرفه‌ای بگیرید. البته لازم به ذکر است که برخی از گوشی های هوشمند به صورت خودکار از حالت اچ در آر استفاده می‌کنند و نیازی نیست به صورت دستی این حالت را فعال کنید.

عکاسی از مناظر طبیعی: معمولا در عکاسی از مناظر طبیعی تضاد زیادی در میان آسمان و زمین وجود دارد که همین باعث می‌شود دوربین گوشی برای تنظیم نوردهی به مشکل بخورد. در این صورت می‌توانید با روشن کردن حالت HDR از اینکه عکس‌هایی با نوردهی خیلی بالا و یا خیلی پایین بگیرید جلوگیری کنید.

عکاسی از صحنه با نورپردازی از پشت: زمانی که با وجود یک نور در تصویر یک عکس تاریک دارید، تنها کاری که باید انجام دهید این است که حالت HDR را روشن کنید. در این صورت باقی بخش های تصویر مشخص خواهند شد و به راحتی جزئیات را در تمام عکس مشاهده خواهید کرد.

عکاسی از پرتره در نور خورشید: وقتی که نور زیادی بر روی سوژه وجود دارد، بخش‌های خیلی تره و خیلی روشن در عکس ایجاد می‌شوند که تصویر را چندان چشمگیر نمی‌کنند و زیبایی عکس را می‌گیرند. در این حالت می‌توانید با روشن کردن حالت اچ در آر نور و روشنایی تصویر خود را یکنواخت کنید و عکس‌های زیبا و جذاب بگیرید.

چه زمانی نباید از قابلیت HDR استفاده کنیم؟

لازم به ذکر است که گاهی استفاده از حالت HDR یک اشتباه است و تنها باعث می‌شود عکس هایمان بدتر از چیزی که هستند به نظر بیایند. به همین دلیل باید این قابلیت را به خوبی بشناسید و بدانید که چه زمانی باید از آن استفاده کنید و چه زمانی نباید از آن استفاده کنید.

در ادامه به تعدادی از مواقعی که نباید از حالت اچ در آر استفاده کنید اشاره خواهیم کرد.

عکاسی در شب: در عکاسی در شب هدف شما نشان دادن تضاد میان بخش های روشن و تاریک تصویر است. در صورتی که قابلیت HDR طوری طراحی شده است که تضاد میان نواحی روشن و تاریک را متعادل کند، به همین دلیل این حالت برای عکاسی در شب مناسب نیست و تنها باعث می شود که عکس‌هایتان تار و رنگ پریده به نظر بیایند.

عکاسی از سوژه در حال حرکت: همانطور که پیش از این به آن اشاره کردیم، در حالت HDR دوربین ۳ عکس متفاوت می‌گیرد و با در کنار هم قرار دادن بهترین بخش هر عکس، تصویر نهایی را ایجاد می‌کند. حال تصور کنید از یک سوژه در حال حرکت ۳ عکس گرفته شود، بله در این صورت در هر عکس سوژه در یک حالت و مکان متفاوت قرار خواهد داشت و در نهایت ما یک تصویر تار به دست خواهیم آورد.

عکاسی از رنگ های روشن: یکی از کاربردهای HDR این است که در حین عکاسی از مکان های خیلی تاریک و یا خیلی روشن، رنگ‌های موجود در تصویر را شادتر و زنده تر می‌کند تا تصویر بهتری در دست داشته باشیم. در نتیجه در صورتی که خود تصویر رنگ‌های خیلی شاد داشته باشد، حالت اچ در آر تنها باعث می‌شود که تصویر ما رنگ پریده و بد به نظر بیاید.

 

مزایا و معایب حالت HDR چیست؟

در این بخش می‌خواهیم به صورت کلی به مزایا و معایب حالت HDR بپردازیم.

 

مزایا:

برگرداندن جزئیات به تصویر

گرفتن تصاویر با نوردهی متعادل و خوب

نزدیک بودن عکس ها به واقعیت

ایجاد افکت دراماتیک در عکاسی از مناظر طبیعی

شاد تر و زنده تر نشان دادن رنگ‌های موجود در عکس

 

معایب:

مناسب نبودن برای عکاسی از سوژه در حال حرکت

رنگ پریده نشان دادن تصویر در روشنایی کم

مناسب نبودن برای استفاده در تمام شرایط

امکان بزرگ بودن اندازه عکس‌ها

چطور در حالت HDR عکس بگیریم؟

در اپلیکیشن دوربین گوشی خود به راحتی می‌توانید گزینه فعال کردن حالت HDR را پیدا کنید. در صورتی که پیدا نکردید هم می‌توانید وارد بخش تنظیمات شوید و به دنبال گزینه Auto HDR بگردید. برخی گوشی‌های هوشمند قابلیت  Auto HDR دارند، شما با فعال کردن این حالت به دوربین گوشی خود اجازه می دهید تا در مواقع لازم به صورت خودکار این حالت را خاموش و روشن بکند.

در صورتی که حتی در آن جا هم نتوانستید این گزینه را پیدا کنید، می توانید یک اپلیکیشن دوربین شخص ثالث نصب کنید که این قابلیت را دارد، برای مثال اپلیکیشن Open Camera یک گزینه خوب برای این کار است. زمانی که شروع به عکاسی با این حالت بکنید به راحتی می توانید متوجه تفاوت عکس های معمولی با آن بشوید.

 

امیدواریم اطلاعات موجود در این مقاله برای شما سودمند بوده باشد و پس از مطالعه آن بتوانید با استفاده صحیح از حالت HDR دوربین گوشی خود عکس های حرفه ای و جذاب بگیرید.

Show More

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button