اخباربرنامه و بازی

بازی مومو یک بازی هیجان‌‌انگیز٬ یا چالشی جدید برای خودکشی؟

بازی مومو یکی دیگر از بازی‌هایی است که اخیرا با هدف تخریب روح و روان کاربران که اکثرا قشر نوجوان جامعه هستند٬ در حال گسترش مخاطب است. با موبایلستان همراه باشید تا نگاهی جامع بر این بازی اینترنتی داشته باشیم.
سال ۲۰۱۷ بازی اینترنتی نهنگ آبی که به خودکشی ده‌ها نوجوان در سراسر جهان منجر شده بود٬ تلنگری برای والدینی بود که فضای مجازی را بدون اعمال محدودیت و نظارت در اختیار فرزندانشان قرار داده‌اند. اما متاسفانه بازی نهنگ آبی آخرین بازی فضای مجازی برای قربانی کردن نوجوانان نبود. می ۲۰۱۸ (اردیبهشت ۹۷) بازی دیگری با نام مریم بین نوجوانان رواج یافت. بازی مریم نیز با هدف قرار دادن ذهن مخاطب و ایجاد بار منفی روانی برای نوجوانان و جوانان بسیاری مشکلات عدیده‌ای را ایجاد نمود. هنوز زمان زیادی از بازی مریم و هشدارهای مسئولین درباره‌ی این بازی نگذشته بود که خودکشی دختر ۱۲ ساله‌ای در کشور آرژانتین جهان را در بهت فرو برد. این دختر که از تمام فعالیت‌ها و مراحل خودکشی خود فیلم گرفته بود پلیس را وادار کرد که دلیل این خودکشی را جدی‌تر پیگیری کند. تماس‌های ناشناس و پیام‌های تهدید آمیز از طریق پیام‌رسان واتس‌اپ این دخترک را وادار کرده بود که خود را در حیاط خانه‌شان به دار بیاویزد. اما این تماس‌های ناشناس از کجا برقرار می‌شدند؟

بازی مومو و زن ترسناک روی پروفایل:

تصویر زن ترسناکی که روی پروفایل واتس‌اپ با شماره‌ای ناشناس وجود دارد در واقع یک نقاشی از یک نقاش و عروسک ساز معروف ژاپنی به نام میدوری هایاشی (Midori Hayashi) است اما این نقاش ژاپنی هیچ ارتباطی با این بازی ندارد. این تصویر زنی کم مو با چشمانی از حدقه بیرون زده با دهانی غیرمعول را نشان می‌دهد که پایین تنه آن به شکل پرندگان است و بجای پا پنجه‌هایی با ۵ نگشت و ناخن‌های بسیار بلند دارد. تصویر مومو در اصل از حساب کاربری این نقاش ژاپنی برداشته شده است. مرکز تحقیقات جرایم رایانه‌ای در ایالت تاباسکو مکزیک،‌ معتقد است گسترش این بازی برای نخستین بار در فیسبوک بوده است. اما این بازی چگونه است؟
در خلل این بازی کاربر باید اطلاعاتی نظیر شماره‌ی همراه٬ آی‌دی حساب‌هاب مجازی و اطلاعات محرمانه‌ی دیگری را در اختیار سرور قرار دهد. پس از اینکه کمی از بازی پیش می‌رود تماس‌های مزاحم با شماره‌های ناشناس با پروفایل مومو شروع می‌شوند. این تماس‌ها با پیام‌های تهدید آمیزی که بار روانی بسیار زیادی را به کاربر تحمیل می‌کند ادامه می‌یابد و در نهایت کاربر تسلیم خواسته‌های مومو شده و به زندگی خود پایان می‌دهد.

بازی مومو

بار روانی بازی مومو به چه صورتی است؟

تصویر خود گویای همه چیز است. چهره‌ی ترسناک انتخاب شده برای پروفایل٬ برای بسیاری از افراد دلهره آور است. شماره‌های ناشناس اغلب با ایجاد تماس تصویری و پس از آن به نمایش درآمدن چهره‌ی ترسناک مومو کاربران را شوکه می‌کنند و با صدای ترسناک خود آن‌ها را تهدید می‌کنند. پیام‌های تهدید آمیز این شماره به این صورت است: “نیمه شب زمانی که خواب عمیق تورا فراگرفته است ظاهر خواهم شد”
اکثرا افراد از خوابیدن در شب پرهیز می‌کنند اما غافل از اینکه این شب بیداری‌ها یکی از دلایل عدم تمرکز و افزایش ریسک خطر کردن و آسیب‌پذیرتر شدن آن‌ها می‌شود. صدای ترسناکی که در پس تماس‌ها تکرار می‌کند: “تو را می‌بینم و آزارت خواهم داد” بشدت روح و روان مخاطب را آزار می‌‌دهد. این پیام‌ها به زندگی و حیات خود کاربر ختم نمی‌شوند و او را با تهدید آزار رساندن خانواده و اطرافیانش نیز می‌رنجاند. بار روانی ایجاد شده بقدری زیاد است که کاربران که اکثرا نوجوانان کم سن و سال هستند دست به خود کشی می‌زنند.
پلیس مکزیک معتقداست،این بازی می‌تواند کاربران خود را به انجام فعالیت‌های خشونت‌آمیز ترغیب کند. همچنین وب‌سایت بی‌بی‌سی درباره این بازی می‌گوید:  هنوز مشخص نیست که این بازی چقدر گسترش پیدا کرده است. این فعال اینترنت مدعی است که این بازی به احتمال زیاد به عنوان یک “طعمه” برای سرقت اطلاعات و اخاذی از افراد توسط مجرمان به کار گرفته می‌شود.

بازی مومو

بازی مومو برای کاربرانی که وارد دنیای خطرناک این بازی می‌شوند صدماتی دیگز را نیز در پی دارد:

  • خودکشی و آسیب رساندن به اعضای بدن
  • باج گیری و تهدید افراد
  • سرقت اطلاعات شخصی کاربران
  • مزاحمت در محیط مجازی
  • ایجاد وحشت و ترویج گوشه گیری

سخنگوی واتس‌اپ به فاکس‌نیوز می‌گوید:
“واتس‌اپ عمیقا به امنیت کاربرانش اهمیت می‌دهد. بلاک کردن یک شماره تلفن کار بسیاری ساده‌‌ای است و ما کاربران را تشویق می‌کنیم تا پیام‌های مشکل‌دار را برای ما ارسال کنند تا بدین وسیله بتوانیم اقدامات لازم را انجام دهیم”
این چالش در چند کشور از جمله آرژانتین، مکزیک، آمریکا، فرانسه و آلمان مشاهده شده است. البته بازی مومو در آمریکای جنوبی محبوبیت بیشتری دارد. تاکنون ۷ شماره تماس مرتبط با این بازی کشف شده که پیش شماره آنها به ژاپن و چند کشور در آمریکای جنوبی تعلق دارد.
توصیه می‌شود خانواده‌ها نظارت بیشتری بر فعالیت‌های فرزندان خود در فضای مجازی داشته باشند تا با اتفاقات ناگواری از این دست مواجه نشوند.


بیشتر بخوانید:

نمایش بیشتر

‫۸ دیدگاه ها

  1. وای خدا این چرا این شکلیه؟ من بازی نکرده سکته کردم اینو دیدم. حالا چرا شب این مطلبو گذاشتید؟

  2. ممنون از مطلبتون
    خیلی خوبه که خانواده ها آگاه بشن. بیشترین اسیبی که نوجوان ها میبینن از همین فضای مجازیه.
    الان بخاطر فیلتر تلگرام همه یه فیلترشکن هم دارن و بهونه شون هم تلگرامه.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا