آموزش و ترفنداخبار

با پردازنده ۶۴ بیتی Cortex-A35 برای گوشی‌های هوشمند مقرون بصرفه آشنا شوید

شرکت ARM روز سه شنبه از یک تراشه مبتنی بر معماری ۶۴ بیتی رونمایی کرد که بهترین گزینه برای به کار گیری در گوشی‌های مقرون‌به‌صرفه که قرار است در بازارهای نوظهور همچون هند و برزیل عرضه شوند است.
در کشورهای توسعه یافته اکثر مردم ثروتمند ترجیح می‌دهند یکی از گوشی‌های پرچم‌دار بازار را در اختیار گیرند که تراشه آن حرارت کمتری را در زمان پردازش‌های سنگین تولید می‌کند، با این حال اگر به میانه بازار نگاهی بیندازید، گرمای تولیدی معیار چندان مهمی به شمار نمی‌آید و صرفاً مرغوبیت یک دستگاه بر اساس قدرت آن سنجیده می‌شود و این دقیقاً همان ویژگی‌ای است که تراشه جدید ARM از آن بهره می‌برد.
این دسته از پردازنده‌ها از هسته‌هایی با معماری Cortex-A35 بهره می‌برند که بر پایه ARMv8 توسعه یافته‌اند. البته ARMv8 همچنان پایه و اساس اولیه پردازنده‌های محصولات بالا رده‌ای همچون آیفون ۶ اس می‌باشد. اگر در رابطه با قابلیت‌های تراشه‌های ۶۴ بیتی اطلاعات بیشتری را جویا هستید، بهتر است به این صفحه سری بزنید، با این حال شر کت سازنده معتقد است که پردازنده جدیدش دستاوردهای بسیاری را حتی در بحث اجرای اپلیکیشن‌های ۳۲ بیتی به همراه آورده است.
در مقایسه با معماری چینش Cortex-A7، شرکت ARM ادعا می‌کند که Cortex-A35 حدود ۲۰ درصد بهینه‌تر و بهتر عمل می‌کند. مصرف انرژی پایین یکی از ویژگی‌های منحصر به فرد پردازنده‌های این شرکت به شمار می‌آید که باعث گردیده قلب بسیاری از پرچم‌داران بر پایه معماری آن‌ها به تپش در آید. بر همین اساس تراشه جدید نیز با لیتوگرافی ۲۸ نانومتری که این روزها به وفور از آن استفاده می‌شود ساخته شده و با کلاک فرکانس ۱ گیگاهرتز در هر هسته تنها ۹۰ میلی وات انرژی مصرف می‌کند.
گوشی‌های مقرون‌به‌صرفه بایستی قادر باشند برای جذب کاربران کیفیت صفحه خوبی را ارائه دهند که این امر مستلزم به کار گیری باتری قدرتمندتر است. البته گفتن این نکته نیز خالی از لطف نیست که تراشه‌های مبتنی بر A35 نه تنها برای گوشی‌های مقرون‌به‌صرفه مناسب هستند، بلکه می‌توان از آن‌ها در بالا رده‌هایی با فناوری انحصاری سری big.LITTLE نیز استفاده کرد.Big.Little این قابلیت را به همراه می‌آورد که از هسته‌های بزرگ‌تر برای پردازش تصاویری ویدئویی و از هسته‌های کوچک‌تر به منظور انجام کارهای عادی از جمله ارسال ایمیل استفاده کند.
هرچند ARM در روند برگزاری کنفرانس TechCon در سیلیکون ولی از این تراشه به صورت رسمی رونمایی کرده، با این حال نمونه تجاری آن احتمالاً سال آینده در اختیار تولیدکنندگان سخت‌افزار قرار خواهد گرفت. جالب است که بدانید ARM از دیرباز علاقه‌ای به تولید انحصاری تراشه‌های جدید نداشته و صرفاً بیشتر درآمد خود را از راه اجاره دادن فناوری‌های معماری چینش و مدل پردازنده به دست می‌آید. همین موضوع باعث می‌گردد شرکت‌های بزرگی همچون سامسونگ در اپل در زمان معرفی تراشه‌های جدید خود حتماً نام ARM را به عنوان پایه‌گذار اصلی معماری قید کنند.
ARM
همچنین صاحب اصلی فناوری هسته‌های Cortex بوده، با این حال به سایر تولیدکنندگان اجازه اجرای مانورهایی بر روی آن را داده است تا در بازار شاهد استفاده از آن در دیگر رده‌ها نیز باشیم. این شرکت معتقد است که از زمان معرفی Cortex-A5 و A7 تاکنون بیش از ۲ میلیارد گوشی دارای تراشه‌های مبتنی بر آن‌ها تولید شده‌اند. به گفته مدیر بازاریابی این شرکت Smythe، ویژگی‌های معماری ۶۴ بیتی فضا را برای تولید یک میلیارد محصول جدید باز کرده است.
بر این اساس ARM را می‌توان اصلی‌ترین طراح پردازنده‌های موبایلی دانست، زیرا اخیراً اینتل در اقداماتی محتاطانه دست به توسعه پردازنده‌های موبایلی بر اساس معماری x86 زده که قدرت خروجی کمی به همراه خواهند داشت از این رو هیچ تحدید برای ARM به شمار نمی‌آید. به عقیده تحلیل‌گر موسسه Kantar Worldpanel خانم Carolina Milanesi، به نظر می‌رسد اینتل به اشباع شدن بازار گوشی‌های هوشمند پی برده از این رو سعی دارد به طور کامل بر بازار تبلت، پی‌سی و حتی دستگاه های هوشمندی که بر پایه اینترنت اشیاء کار می‌کنند اشراف داشته باشد. وی همچنین معتقد است که در سال آینده بیشتر بازارها علاقه‌مند به پذیرش دستگاه های مقرون‌به‌صرفه هستند از این رو شیائومی و هواوی بازار چین را هدف گرفته‌اند و شرکت‌های کمتر شناخته شده ای همچون Micromax، Gionee و Karbonn در پی تغذیه بازار کشور هند هستند.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا