برند اپل تا سال ۲۰۲۶ تولید آیفون برای آمریکا را به هند منتقل میکند

طبق گزارش فایننشال تایمز، برند اپل قصد دارد تا اواخر سال ۲۰۲۶ مونتاژ تمام آیفونهای بازار ایالات متحده را به هند منتقل کند. این تغییر به دنبال کاهش وابستگی به چین است، جایی که در حال حاضر حدود ۸۰ درصد آیفونها در آن تولید میشوند، در بحبوحه اختلافات تجاری و تعرفههای تعیینشده توسط دونالد ترامپ، رئیسجمهور ایالات متحده.
اپل به دلیل سیاستهای تعرفهای ترامپ که کالاهای چینی را هدف قرار میدهد، با نگرانیهایی در بازار مواجه شد. در حالی که گوشیهای هوشمند از سنگینترین عوارض اجتناب کردند، تعرفه ۲۰ درصدی برای واردات چین به عنوان بخشی از اقداماتی که به نقش چین در تولید فنتانیل میپردازد، اعمال میشود. واردات از هند با ۲۶ درصد عوارض مواجه است که کمتر از بیش از ۱۰۰ درصدی است که در ابتدا برای چین تهدید شده بود، اگرچه اکثر تعرفهها به جز چین به مدت سه ماه متوقف شدهاند.
برند اپل و برنامه جدید برای تولید آیفون
تولید یک آیفون به بیش از ۱۰۰۰ قطعه از سراسر جهان نیاز دارد که مونتاژ آن عمدتاً در چین انجام میشود، جایی که کارشناسان تخمین میزنند ۹۰ درصد آیفونها در آنجا ساخته میشوند. بازار ایالات متحده سالانه بیش از ۶۰ میلیون آیفون مصرف میکند و انتقال مونتاژ به هند به بیش از دو برابر شدن ظرفیت تولید فعلی در آنجا نیاز دارد. ساخت آیفون در هند ۵ تا ۸ درصد بیشتر از چین هزینه دارد و در برخی موارد، به دلیل افزایش عوارض واردات قطعات، تا ۱۰ درصد نیز افزایش مییابد.
برند اپل تولید آیفون در هند را افزایش داده است و تأمینکنندگان آن، فاکسکان و تاتا، در ماه مارس ۲ میلیارد دلار دستگاه به ایالات متحده ارسال کردهاند که ۱.۳ میلیارد دلار آن فقط از فاکسکان بوده است. این شرکت برای اطمینان از موجودی انبار در ایالات متحده، پروازهای باری را برای حمل ۶۰۰ تن آیفون تقریباً ۱.۵میلیون دستگاه، اجاره کرده است. اپل سه کارخانه در هند دارد که دو کارخانه دیگر در حال ساخت هستند و ماه گذشته به طور موقت فعالیت در کارخانه چنای فاکسکان را به یکشنبهها تمدید کرد.
یک منبع به رویترز اطلاع داد که اپل در حال انجام مذاکرات فوری با فاکسکان و تاتا برای دستیابی به هدف ۲۰۲۶ خود است، اگرچه این مذاکرات محرمانه هستند. نارندرا مودی، نخست وزیر هند، این کشور را به عنوان قطب تولید گوشیهای هوشمند معرفی کرده است، اما افزایش عوارض واردات چالشهایی را ایجاد میکند. این منبع گفت که اپل، هند را به عنوان یک پایگاه تولیدی حیاتی برای مقابله با افزایش احتمالی تعرفهها میبیند.
دولت ترامپ نسبت به کاهش تنشهای تجاری با چین ابراز تمایل کرده است، که میتواند بر استراتژی اپل تأثیر بگذارد. در حال حاضر، این شرکت در حال تنوع بخشیدن به زنجیره تأمین خود است و هند نقش محوری ایفا میکند، در حالی که به دلیل شبکه تأمینکنندگان قوی خود، عملیات قابل توجهی را در چین حفظ میکند.
اپل انتظار دارد که نقش هند در زنجیره تأمین خود با عبور از چشمانداز نامشخص تعرفهها، افزایش یابد. این شرکت معتقد است که سرمایهگذاریهای بلندمدت همچنان به زیرساختهای چین وابسته خواهد بود، اما اگر سیاستهای تجاری تثبیت شوند یا بیشتر تغییر کنند، ظرفیت تولید رو به رشد هند میتواند استراتژی جهانی اپل را تغییر دهد.
مواردی که میتوانید مطالعه کنید:
- ۱۰ حقیقت جالب جهان بازی
- نگاهی به خدمات سریع و پرشتاب بلوبانک
- معرفی ۵ پیام رسان برتر برای برقراری تماس صوتی و تصویری
- ورود دو مرحله ای به اینستاگرام و آموزش ورود بدون داشتن Security code