اخبار

رقابت مستقیم با سرویس ۹۷۰ میلیون دلاری توییچ؛ حرکت هوشمندانه مایکروسافت

مایکروسافت دیروز سرویس استریم جدیدی را در رویداد خود معرفی کرد که Beam نامیده می شود و قرار است سال آتی میلادی، روی پلتفرم های اکس باکس وان و ویندوز ۱۰ در دسترس قرار گیرد. مایکروسافت با خرید استارتاپی با همین نام، وارد رقابتی مستقیم با Twitch شد؛ سرویس دیگری که در حال حاضر برتری کامل را در حوزه استریم بازی های ویدیویی دارد و در سال ۲۰۱۴ با قیمت گزاف ۹۷۰ میلیون دلار از سوی آمازون خریداری شد.
در نگاه نخست، رقابت مستقیم مایکروسافت با توییچ حرکتی نابخردانه به شمار می رود. توییچ حالا تبدیل به غولی شده که به این راحتی ها قابل کنار زدن نیست و این تنها یوتوب است که شانسی برای تصاحب تاج و تخت آن دارد. مایکروسافت بدون دسترسی به هیچ سرویس به اشتراک گذاری ویدیوی خاصی، در چندان موقعیت مناسبی به سر نمی برد. اما با این همه، حالا بیشتر از هر زمان دیگری، ورود مایکروسافت به این حوزه منطقی به نظر می رسد.
موفقیت اتفاقی توییچ به ساختن تمام جامعه گیمینگ آن بر مبنای بازی های ویدیویی خاصی به دست آمد. حالا دوره و زمانه ای است که موفقیت یا شکست یک بازی، تا حد زیادی به تاثیرگذاری استریمرهای آن در توییچ بستگی دارد. یک بازی محبوب روی توییچ، واحدهای بیشتری به فروش می رساند، بازیکنان هزینه بیشتری صرف میکروترنسکشن یا خریدهای درون برنامه ای آن می کنند و البته، وقت بیشتری به تجربه آن اختصاص می دهند.
مایکروسافت به شکلی ناامیدنه، نیازمند چنین تعامل سازنده ای با مخاطبان است. دنیا به گونه ای در حال حرکت است که پلتفرم ویندوز مایکروسافت به دست فراموشی سپرده می شود و اپلیکیشن های مهم، پیش از پی سی، روی موبایل های آیفون و اندرویدی می آیند.
 

screen shot 2014-08-25 at 4.37.13 pm-w600

نمایی از سرویس توییچ آمازون

 
اما اگر تنها یک حوزه باشد که ویندوز در آن نسبت به آیفون، اندروید، کامپیوترهای مک و هر پلتفرم رقابتی دیگری روی این کره خاکی برتری دارد، آن حوزه چیزی نیست جز حوزه بازی های ویدیویی؛ این مسئله از همان روزهای نخست آغاز به کار ویندوز حقیقت داشته و هنوز هم حقیقت دارد.
هرچیزی که سبب شود مردم تمایل بیشتری به بازی روی ویندوز ۱۰ و کنسول اکس باکس وان مبتنی بر ویندوز نشان دهند، امری مثبت برای مایکروسافت تلقی می شود. اگر Beam آنطور که برنامه ریزی شده با استقبال مواجه شود، توسعه دهندگان دلیلی بزرگ برای اطمینان حاصل کردن از عرضه بازی هایشان روی ویندوز و اکس باکس خواهند داشت. فراموش نکنیم که حتی خود مایکروسافت هم فرنچایزهای انحصاری ارزشمندی مانند Gears of War 4 و Forza Horizon 3 را به پی سی آورده است.
بنابراین مایکروسافت ابتدا مطمئن شد که بازی های قابل توجهی روی پلتفرم پی سی در دسترس قرار گرفته و سپس دلیلی بزرگ به مردم داد تا به استفاده از ویندوز روی آورند. از این نقطه به بعد، به صورت تئوری، می توان انتظار داشت که کاربران بار دیگر پلتفرم ویندوز را همراهی نموده و هزینه بیشتری صرف سرویس های پریمیوم همچون آفیس ۳۶۵ یا وان درایو کنند. ضمناً نیازی به اشاره نیست که برای استفاده از Beam نیز باید اشتراک ۶۰ دلاری و یک ساله اکس باکس لایو را تهیه کرده باشید.
با تمام این تفاسیر، بدیهی است که مایکروسافت کماکان نیازمند صرف هزینه هایی کلان است تا بتواند جامعه گیمینگ خاص خود را تشکیل دهد و مردم را از سرویس بسیار محبوب و جا افتاده Twitch دور کند. اما اگر همه چیز به خوبی برای اهالی ردموند پیش رود، مردم دلیلی واقعی برای استفاده مداوم از ویندوز خواهند داشت و بار دیگر فرصت به چالش کشیدن پلتفرم های دیگر، در اختیار مایکروسافت قرار خواهد گرفت.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا