اخبار تکنولوژی

عملکرد عالی پردازنده دایمنسیتی ۹۵۰۰ مدیاتک

انتظار می‌رود کوالکام و مدیاتک در ماه سپتامبر امسال از چیپست‌های پرچمدار خود برای گوشی‌های پرچمدار نسل بعدی رونمایی کنند. در حالی که انتظار می‌رود این تولیدکننده تراشه مستقر در ایالات متحده، اسنپدراگون ۸ الیت ۲ را در اجلاس اسنپدراگون ۲۰۲۵ خود که بین ۲۳ تا ۲۶ سپتامبر برگزار می‌شود، معرفی کند، گفته می‌شود مدیاتک، دایمنسیتی ۹۵۰۰ را زودتر از رویداد کوالکام معرفی خواهد کرد. دیروز، افشاگر معتبر، Digital Chat Station، نمرات Geekbench اسنپدراگون ۸ الیت ۲ را فاش کرد؛ امروز، او با نمرات بنچمارک دایمنسیتی ۹۵۰۰ بازگشته است.

طبق گزارش DCS، پردازنده دایمنسیتی ۹۵۰۰ در تست‌های تک هسته‌ای بیش از ۳۹۰۰ و در تست‌های چند هسته‌ای در Geekbench 6 از ۱۱۰۰۰ امتیاز فراتر رفته است. این یک جهش قابل توجه نسبت به نمرات ۲۹۰۰+ و ۹۲۰۰+ دایمنسیتی ۹۴۰۰ است. این تراشه همچنین دارای پردازنده گرافیکی جدید Immortalis-Drage است که تغییرات معماری را برای عملکرد بهتر ردیابی اشعه با کاهش مصرف انرژی به ارمغان می‌آورد. گزارش قبلی نشان داد که D9500 قادر به کسب امتیاز بیش از ۴ میلیون در معیارهای AnTuTu است.

دایمنسیتی ۹۵۰۰ مدیاتک یک چیپ قدرتمند

گزارش‌های اخیر نشان داده‌اند که Dimensity 9500 بر اساس فرآیند N3P TSMC، گره ۳ نانومتری نسل سوم، طراحی خواهد شد که راندمان انرژی افزایش یافته و عملکرد بهبود یافته‌ای را ارائه می‌دهد. این پردازنده دارای یک طرح کاملاً بزرگ با طراحی جدید با ساختار ۸ هسته‌ای است: ۱ هسته Travis، ۳ هسته Alto و ۴ هسته Gelas. هر دو Travis و Alto بر اساس خط جدید Cortex-X9 Arm هستند، در حالی که هسته‌های Gelas از سری جدید Arm A7 می‌آیند. این نشان‌دهنده‌ی یک تغییر آشکار نسبت به هسته‌های Cortex-X4 مورد استفاده در دایمنسیتی ۹۴۰۰ است.

همچنین گفته می‌شود دایمنسیتی ۹۵۰۰ با ۱۶ مگابایت حافظه‌ی نهان سطح ۳ و ۱۰ مگابایت حافظه‌ی نهان سطح سیستم برای بهبود توان عملیاتی داده‌ها عرضه خواهد شد. این تراشه از رم ۴ کاناله LPDDR5x با سرعت ۱۰۶۶۷ مگابیت بر ثانیه و حافظه‌ی ذخیره‌سازی UFS 4.1 از طریق رابط ۴ خطه پشتیبانی می‌کند و آن را برای بارهای کاری سنگین مانند ویدیوی ۸K و چندوظیفگی مناسب می‌سازد.

گمانه‌زنی‌ها حاکی از آن است که سری Vivo X300 که در ماه سپتامبر عرضه می‌شود، اولین سری خواهد بود که از دایمنسیتی ۹۵۰۰ بهره می‌برد. سری Find X9 که در همان ماه عرضه می‌شود نیز از همین تراشه بهره خواهد برد.

در دیگر خبرها به نظر می‌رسد مدیاتک برای تراشه‌های اقتصادی و میان‌رده خود به ترفندی آشنا روی آورده است: به‌روزرسانی پردازنده‌های نسل قبل با نام‌ها و برندهای جدید. جدیدترین تراشه میان‌رده این شرکت، دایمنسیتی ۶۴۰۰، مشابه دایمنسیتی ۶۳۰۰ و حتی مدل قبلی آن است. در این بین تصمیم گرفت مدیاتک Helio G200 را معرفی کند.

این شرکت با هلیو جی ۲۰۰، جدیدترین پردازنده موبایل متمرکز بر 4G خود، همین رویه را دنبال می‌کند. روی کاغذ، این تراشه از هلیو جی ۱۰۰ که پیش از آن عرضه شده بود، خیلی فاصله نمی‌گیرد. بخش زیادی از معماری هسته، از جمله پردازنده مرکزی، کلاس پردازنده گرافیکی و حتی قابلیت‌های نمایشگر و دوربین، یکسان باقی مانده است.

مدیاتک Helio G200 همچنان از یک پیکربندی هشت هسته‌ای شامل دو هسته Cortex-A76 و شش هسته Cortex-A55 با راندمان بالا استفاده می‌کند که هر دو به ترتیب با فرکانس مشابه جی ۱۰۰ تا ۲.۲ گیگاهرتز و ۲.۰ گیگاهرتز کار می‌کنند. پردازنده گرافیکی (GPU) دوباره یک واحد از کلاس Mali-G57 است، هرچند مدیاتک می‌گوید این بار با فرکانس ۱.۱ گیگاهرتز کمی سریع‌تر عمل می‌کند. پشتیبانی از حافظه و فضای ذخیره‌سازی نیز بدون تغییر باقی مانده است: رم LPDDR4X تا ۴۲۶۶ مگابیت بر ثانیه و حافظه UFS 2.2.


مواردی که می‌توانید مطالعه کنید:

 

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا