اخبار

تراشه ۱۰۲۴ هسته ای Epiphany V معرفی شد

کمپانی Adapteva روز چهارشنبه، ۱۴ مهرماه ابرتراشه‌ی جدید خود را با نام Epiphany V معرفی کرد که از وجود ۱۰۲۴ هسته پردازشی استفاده می‌کند. آداپتوا مدعی است که این تراشه قدرتی فراتر از برخی پردازنده‌های سرور و گیمنگ موجود در بازار دارد.
این تراشه‌ی جدید از وجود ۲۴ هسته‌ی بیشتر در مقایسه با تراشه‌ی ۱۰۰۰ هسته‌ای KiloCare بهره می‌برد. KiloCare تراشه‌ای است که توسط محققان در دانشگاه کالیفرنیا توسعه پیدا کرده است. هر دو تراشه از وجود تعداد زیادی هسته‌ی کم مصرف در یک تراشه‌‌‌ی بسیار کوچک بهره می‌برند.
تراشه‌ی اِپیفانی وی برای استفاده در کاربردی چون گیمینگ طراحی نشده و هدف از توسعه‌ی این تراشه‌ استفاده از آن در مواردی نظیر پردازش تصویر، خودروهای هوشمند بدون راننده و یادگیری ماشین است. علاقمندان از این تراشه می‌توانند در یک رایانه مبتنی بر لینوکس استفاده کنند، حال آنکه این تراشه برای پلتفرم پی سی طراحی نشده است.
کمپانی‌هایی نظیر گوگل، فیسبوک و آمازون به دنبال توسعه‌ی دیتاسنترهای بسیار بزرگی هستند تا از عهده‌ی پردازش حجم گسترده‌ای از اطلاعات دریافتی شبکه‌های اجتماعی و سرویس‌های ابری برآیند. با توجه به گسترش استفاده هوش مصنوعی، این سرورها وظیفه انجام پردازش‌های مربوط به تصاویر و زبان طبیعی را نیز بر عهده دارند.
با توجه به اینکه سرورها با رشد فزاینده‌ی پردازش اطلاعات روبرو هستند، تراشه‌ی اپیفانی وی می‌تواند عملکرد بالاتری را به ازای هر وات مصرفی در اختیار کاربران قرار دهد. این تراشه مبتنی بر معماری RISC است که از معماری بکار رفته در تراشه‌های x86 متفاوت است. تراشه اپیفانی هم اکنون تولید شده و می‌توان از آن در رایانه‌ها استفاده کرد. انتظار می‌رود سال آینده‌ی میلادی شاهد عرضه‌ی این محصول به بازار باشیم.
اپیفانی مبتنی بر لیتوگرافی ۱۶ نانومتری و فرآیند FinFET توسط TSMC تایوان تولید می‌شود. همین فرآیند تولید برای تراشه‌های گرافیکی جدید انویدیا نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. این تراشه‌ی ۱۰۲۴ هسته‌ای راهی بازار نخواهد شد، حال آنکه آداپتوا در همکاری با شرکا است تا این تراشه را تجاری کند. بودجه‌ی مورد نیاز برای طراحی و توسعه‌ی این تراشه توسط دارپا تامین شده است.
استفاده از هسته‌های بیشتر در تراشه‌ها را باید جایگزینی برای بالابردن فرکانس پردازشی خواند، حال آنکه افزایش تعداد هسته‌های پردازشی در یک تراشه چالش‌های دیگری را نیز در پی دارد که سازگار کردن برنامه‌ها برای انجام پردازش‌ها بصورت موازی از این جمله است. با استفاده از فریمورک‌های برنامه‌نویسی نظیر OpenCL که از اپیفانی وی نیز پشتیبانی می‌کند، می‌توان فرآیند توسعه‌ی برنامه‌ها با قابلیت بهره‌گیری از چندین هسته‌ی پردازشی را تسهیل کرد.
اپیفانی نیز با استفاده از ساختار خود امکان استفاده از تمام هسته‌های پردازشی را برای توسعه‌دهندگان تسهیل می‌کند. هنوز مشخص نیست که این تراشه تا چه اندازه می‌تواند از نظر مصرف انرژی مقرون به‌صرفه باشد. برای مثال تراشه‌ی ۱٫۰۰۰ هسته‌ای KiloCare به اندازه‌ای مصرف پایین دارد که می‌توان آن را با استفاده از یک باتری قلمی مورد استفاده قرار داد.

منبع pcworld
Show More

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button