بررسی‌ تخصصی

بررسی تخصصی گلکسی نوت ۹ سامسونگ

شرکت سامسونگ برای عرضه محصولات برتر خود به دو برند گلکسی اس و گلکسی نوت روی آورده است که به شخصه سری نوت را به سری اس ترجیح می‌دهم. این دو سری همواره از جمله بهترین محصولات موجود در بازار مصرف بوده‌اند و با توجه به این امر که گلکسی نوت ۹ آخرین محصول پرچمدار شرکت سامسونگ محسوب می‌گردد، امروز در موبایلستان قصد داریم تا با نگاهی دقیق‌تر و موشکافانه‌تر به سراغ این محصول رفته و ببینیم که چه چیزی را برای عرضه به کاربران خود در چنته دارد.
 

طراحی ظاهری

وقتی‌که بحث طراحی ظاهری سری گلکسی نوت به میان می‌آید، با یک روند جالب روبرو خواهیم بود. این سری در ابتدای کار به علت وجود نمایشگر بزرگ و ابعاد نسبتا عظیم خود در آن زمان، محصولی کاملا منحصر به‌فرد بود ولی امروزه دیگر شرکت‌ها و حتی خود سامسونگ نیز محصولات رده فبلت را به یک پدیده کاملا عادی در بازار تبدیل کرده‌اند.
در آن دوران طراحی ظاهری سری نوت تقریبا بی رقیب بود ولی امروزه با توجه به رقبای مختلف موجود در بازار، این شرکت باید برای طراحی ظاهری این دستگاه تلاش بیشتری به خرج بدهد که البته متاسفانه شاهد این موضوع نیستیم.
طراحی ظاهری  گلکسی نوت ۹ به‌شدت به نسل قبلی خود نزدیک است و المان‌های متعددی بین این دو محصول به هم شباهت دارد. البته این موضوع به معنی طراحی ضعیف برای گلکسی نوت ۹ نیست بلکه در عمل این طراحی می‌توانست اندکی متفاوت‌تر باشد تا هویت بصری این سری را از سایر محصولات داخل بازار تفکیک کند.
 
بررسی تخصصی گلکسی نوت 9 سامسونگ
ابعاد بدنه این تلفن همراه برابر با ۱۶۲ در ۷۶ میلیمتر است و ضخامت گلکسی نوت ۹ نیز برابر با ۸٫۸ میلیمتر از کار درآمده است. این ابعاد موجب می‌شوند که این محصول تقریبا اندازه‌ای مشابه با گلکسی اس ۹ پلاس داشته باشد و تنها چند میلیمتر از هر طرف بزرگ‌تر از رقیب داخلی خودش باشد.
با این وجود وزن گلکسی نوت ۹ به مراتب از سری اس بیشتر است و این تلفن همراه ۲۰۱ گرم وزن دارد که البته با توجه به ابعاد بدنه و ظرفیت باتری آن، رقمی معقول محسوب می‌گردد.
حال به سراغ وضعیت اجزای این دستگاه و چیدمان آن‌ها در لایه ظاهری گلکسی نوت ۹ می‌رویم. در زاویه دید بالایی این دستگاه می‌توان شاهد وجود درگاه جاسازی سیم‌کارت بود که در کنار یک خروجی بسیار ظریف حسگر جا خوش کرده است.
این رویکرد سامسونگ برای استفاده از این بخش از بدنه برای ورودی سیم‌کارت موجب شده است که فضای کناری دستگاه بیشتر قابل دسترسی باشد و در نوع خود یک نکته هم و مثبت ارزیابی می‌شود. در زاویه دید پایینی گلکسی نوت ۹ نیز درست مانند گلکسی اس ۹پلاس، در مرکز دستگاه شاهد ورودی یواس‌بی نوع C هستیم. و در سمت چپ این درگاه، جک ۳٫۵ میلی‌متری هدفون قرار گرفته است و در سمت راست آن نیز ابتدا خروجی صدا و سپس قلم ویژه این محصول جا خوش کرده‌اند.
در  کناره‌های این مدل شاهد طراحی خلوت و جذابی هستیم. در سمت راست دستگاه تنها دکمه پاور را مشاهده می‌کنید و در سمت چپ نیز  شاهد حضور دکمه‌های کنترل صدا و دکمه بیکسبی دستگاه هستیم.
این طراحی خلوت موجب می‌شود که بتوان این محصول بزرگ را با راحتی بیشتری در دست گرفت زیرا در دستگاه‌های بزرگ معمولا وجود دکمه‌های زیاد در کناره‌ها به علت نیاز به محکم‌تر گرفتن به علت وزن بالای این محصولات مساوی با فشردن ناخواسته دکمه‌ها خواهد بود و به همین دلیل نیز  گلکسی نوت ۹ در این بخش بسیار موفق عمل کرده است.
در نمایش جلویی گلکسی نوت ۹ باید گفت که تقریبا بیشتر بدنه با نمایشگر پوشیده شده است. در بالای نمایشگر خروجی صدا رد مرکز قرار داشته و در کنار آن نیز دوربین سلفی و حسگرهای دستگاه در دو سمت چپ و راست قرار گرفته‌اند.
در زاویه دید پشتی گلکسی نوت ۹ نیز شاهد یک باکس مستطیلی شکل هستیم که در یک پنجم بالایی دستگاه قرار دارد و داخل آن دوربین این محصول به همراه فلش عکاسی جا خوش کرده‌اند. در زیر این قسمت نیز حسگر اثرانگشت روی این مدل جای خوش کرده است که البته بسیار ریز، ظریف و جذاب بوده و ترکیبی مناسب را ایجاد نموده است. دیگر المان بخش پشتی دستگاه نیز وجود لوگوی سامسونگ در مرکز بدنه است.
 
بررسی تخصصی گلکسی نوت 9 سامسونگ
طراحی ظاهری گلکسی نوت ۹ به نسبت گلکسی نوت ۸ پیشرفت زیادی داشته است و می تواند کاربران طرفدار خود را راضی کند.
 

مطالب مرتبط

نمایشگر

اندازه نمایشگر تعبیه‌شده بر روی گلکسی نوت ۹، ۶٫۴ اینچ است که این مدل را به یکی از بزرگ‌ترین محصولات بازار بدل ساخته است. این نمایشگر از نوع سوپر AMOLED است و عملا یک سر و گردن از تمامی نمایشگرهای دیگر با ابعاد مشابه بالاتر قرار می‌گیرد و سامسونگ به صورت بدیهی یکی از بهترین های بازار را در این بخش برای خریداران تامین کرده است.
با این وجود نسبت پوشش بدنه توسط نمایشگر نسبت به گلکسی اس ۸ پلاس کمتر است و شاهد رقم دقیق ۸۳.۴ درصد پوشش بخش جلویی بدنه توسط نمایشگر هستیم. با این حال این رقم بسیار مناسب است و گلکسی نوت ۹ را به یک محصول جذاب و خوب در این زمینه بدل ساخته است. نسبت تصویر ۱۸٫۵ به ۹ نیز موجب شده است که شاهد نمایشگری کشیده و خوش قیافه باشیم که می‌تواند از اصلی‌ترین المان‌های تشکیل دهنده زیبایی ظاهری این محصول به حساب بیاید.
رزولوشن نهایی قابل پشتیبانی توسط نمایشگر گلکسی نوت ۹ برابر با ۲۹۶۰ در ۱۴۴۰ پیکسل است که رقمی دقیقا مشابه با پرچمدار سری اس سامسونگ محسوب می‌شود. البته با توجه به ابعاد بزرگ‌تر نمایشگر، شاهد تراکم پیکسل کمتری هستیم و  تراکم پیکسل ۵۱۶ پیکسل در هر اینچ برای این مدل به ثبت رسیده است. باید گفت که این آمار و ارقام اثباتی بر کیفیت این نمایشگر هستند و به خوبی نشان می‌دهند که چرا سامسونگ تا این اندازه روی این دستگاه مانور تبلیغاتی می‌دهد.
 
بررسی تخصصی گلکسی نوت 9 سامسونگ
وجود یک‌لایه محافظ گوریلاگلس ۵ بر روی نمایشگر گلکسی نوت ۹ موجب راحتی خیال کاربران این مدل شده است زیرا این دستگاه دربرابر بسیاری از ضربات عادی مقاومت خواهد کرد. کیفیت نور و رنگ گلکسی نوت ۹ نیز در نوع خود گشفت انگیز بود.
زاویه دید ۱۷۸ درجه واقعی در دو محور افقی و عمودی، دید مناسب در زیر نور مستقیم طبیعی، رنگ ‌بندی بسیار جذاب و طبیعی و چندین و چند موارد موجب شده است که این نمایشگر به یکی از بهترین تجربه‌های من در کار کردن با یک فلبت منتهی گردد.
 

توان پردازشی

وقتی‌که صحبت از توان پردازشی به میان می‌آید، سامسنگ مدعی است که برترین در تمامی جهان به حساب آمده و بهترین‌ها را ارائه می‌کند. سری نوت سامسونگ معمولا در بالاترین سطح قرار داشته و در بسیاری از موارد در بنچ‌مارک‌ها رکورد شکنی می‌کنند. با این تفاسیر باید دید که گلکسی نوت ۹ نیز از این قاعده تبعیت می‌کند یا خیر.
عقب نیفتاده است. این تلفن همراه در برخی از کشورها با پردازنده اسنپ دراگون ۸۴۵ عرضه می‌شود ولی مدل عرضه شده در کشور ما از پردازنده خانگی سامسونگ یعنی اگزینوس ۹۸۱۰ بهره می‌برد که این آمار دقیقا مشابه با آماری است که در گلکسی اس ۹ پلاس شاهد آن بوده‌ایم.
با این وجود در عمل، عملکرد پردازنده مشابه بر روی پرچدار سری اس اندکی بهتر بوده است که این امر نشان دهنده معماری اندکی ضعیف‌تر گلکسی نوت ۹ است. با این حال نباید از این نکته غافل شد که این دستگاه یکی از توانمندترین دستگاه‌های جهان در بخش پردازش است.
از دیدگاه آمار و ارقام باید گفت که پردازنده نصب شده روی این مدل از نوع  ۸ هسته‌ای است که چهار هسته ۲٫۸ گیگاهرتزی و ۴ هسته ۱٫۷ گیگاهرتزی بر روی آن قرار دارند. با توجه به وجود دو رده مختلف از حجم رم برای این مدل می‌توان گفت که سرعت نهایی تجربه کاربری در مدل ۶ گیگابایتی تقریبا برابر با پرچمداران سری گلکسی اس است ولی وقتی که به سراغ مدل ۸ گیگابایتی می‌رویم، سرعت عملکرد اندکی بهبود پیدا کرده و تعداد بیشتری از برنامه‌ها می‌توانند به‌صورت همزمان و با کیفیت بالا بر روی این مدل اجرا شوند.
با این وجود آمار و ارقام به تنهایی کافی نیستند و برای همین در ادامه به سراغ بنچ‌مارک‌های استاندارد می‌رویم تا ببینیم که گلکسی نوت ۹ در نتیجه آزمون‌های تخصصی تا چه اندازه می‌تواند نیرومند بودن خودش را به اثبات برساند.
برای این کار شاهد اعمال ۴ بنچ‌مارک روی گلکسی نوت ۹ هستیم. نخستین بنچ مارک مد نظر ما، GeekBench 4.1 است ک البته برای دو رده تک هسته‌ای و چند هسته‌ای بر روی این محصول اعمال شده است. در نتایج کسب شده شاهد امتیاز ۳۶۴۲ برای بخش تک هسته‌ای هستیم که این محصول را پایین‌تر از آیفون ۱۰ و گلکسی اس ۹ پلاس و بالاتر از محصولاتی مانند اچ تی سی U12+، وان پلاس ۶ و حتی نسخه اسنپ دراگون گلکسی اس ۹ پلاس قرار می‌دهد.
 
بررسی تخصصی گلکسی نوت 9 سامسونگ
 
در بخش چند هسته‌ای این بنچ مارک نیز شاهد کسب امتیاز ۹۰۲۶ هستیم که بازهم دو مدلی که در بخش تک هسته‌ای بهتر عمل کرده‌اند، بالاتر از گلکسی نوت ۹ قرار دارند ولی این بار محصول شرکت شیائومی که با پردازنده‌ای مشابه عرضه شده است یعنی مدل می میکس 2S توانسته است امتیازی بیشتر از نوت ۹ کسب کند.
دو بنچ‌مارک بعدی به کیفیت گرافیکی این مدل تکیه داشته‌اند تا تراشه Mali-G72 MP18 را به عنوان هسته پردازش گرافیکی این مدل مورد بررسی قرار داده و ترکیب توان آن را با پردازنده اصلی به چالش بکشد. نخستین بنچ مارک GFX 3.1 Manhattan است که روی کیفیت 1080P و با نمایشگر خاموش اعمال شده است.
امتیاز گلکسی نوت ۹ در این بخش برابر با ۴۵ بوده است که تقریبا از بیشتر رقبای دارای پردازنده‌های هم سطح، پایین‌تر به نظر می‌رسد. برای درک بهتر این ضعف کافی است بدانید که گلکسی اس ۹ پلاس مجهز به پردازنده اسنپ دراگون، امتیاز ۶۱ را کسب کرده است و حتی شیائومی می ۸ نیز امتیاز ۵۳ را داشته است. با این حال این ضعف تنها در مقایسه با رقبای دیگر عیان می‌شود و در عمل هنوز باید امتیاز ۴۵ را یک امتیاز بسیار بالا و مناسب دانست.
در بنچ‌مارک آخر مد نظر ما یعنی GFX 3.1 Car scene که بازهم با کیفیت 1080P و با نمایشگر خاموش انجام شده است، وضعیت گلکسی نوت ۹ اندکی بهتر است و این محصول با کسب امتیاز ۲۸ عملکردی مشابه با گلکسی اس ۹ پلاس داشته است. در مجموع باید گفت که توان پردازشی گلکسی نوت ۹ بسیار بالا است وبی علیرغم فاصله چند ماه بین گلکسی اس ۹ پلاس و نوت ۹، انتظار می‌رفت که فبلت سامسونگ نیرومندتر باشد ولی این انتظار محقق نشده است.
 

حافظه و امکانات ذخیره‌سازی

انگار همین دیروز بود که حافظه داخلی به یک معضل برای دارندگان تلفن‌های همراه بدل شده بود. با این وجود شرکت‌هایی مانند سامسونگ با عرضه حافظه داخلی بسیار حجیم برای محصولات خود نشان داده‌اند که پرچمداران را باید از این قاعده مستثنی کرد. در عمل گلکسی نوت ۹ یکی از بهترین تجربه‌ها در زمینه حافظه داخلی را به ارمغان آورده است.
 
 
این دستگاه برای مدل ۶ گیگابایت رم خود حافظه‌ای ۱۲۸ گیگابایتی درنظر گرفته است ولی مدل ۸ گیگابایت رم بال حافظه عظیم ۵۱۲ گیگابایتی خود یکی از بهترین‌های بازار است. البته درگاه کارت حافظه‌ای نیز روی این مدل وجود دارد که موجب می‌شود بتوان حافظه داخلی گلکسی نوت ۹ را به میزان ۵۱۲ گیگابایت از طریق کارت‌های حافظه میکرو اس دی افزایش داد.
 

دوربین

این موضوع که دوربین‌های تلفن‌های همراه شرکت سامسونگ همیشه در میان بهترین‌های بازار قرار داشته‌اند بر کسی پوشیده نیست. گلکسی نوت ۹ یکی از بهترین دوربین‌های تاریخ این شرکت را ارائه کرده است و شاید بتوان گفت که یکی از برترین تجربه‌های عکاسی در میان همه تلفن‌های همراه هوشمند در جهان را دارا است.
 
بررسی تخصصی گلکسی نوت 9 سامسونگ
 
این مدل به یک دوربین دوگانه ۱۲+۱۲ مگاپیکسلی مجهز است که یکی از عدسی‌های آن دیافراگم ۱٫۴ داشته و دیگری با دیافراگم ۱ عرضه شده است. در عمل این دوربین دقیقا مشابه با گلکسی اس ۹ پلاس بوده است. به این ترتیب کیفیت تصویر برداشت شده توسط این مدل بدون شک عالی است. دوربین سلفی نوت ۹ نیز بازهم مثل گلکسی اس ۹ پلاس، یک عدسی ۸ مگاپیکسلی است که می‌تواند فیلم‌برداری باکیفیت ۱۴۴۰P را نیز با نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه انجام بدهد.
 
بررسی تخصصی گلکسی نوت 9 سامسونگ
 
فلش گلکسی نوت ۹ در محیط‌های کم‌نور به‌خوبی عمل کرده و شرایط را برای عکاسی مهیا می‌کند. عکس‌های گرفته شده در محیط تاریک با کمک ای فلش، نور و رنگ‌بندی طبیعی دارند. البته مانند گلکسی اس ۹ پلاس، بهینه‌سازی تصویر به‌صورت نرم‌افزاری نیز وجود دارد که موجب می‌شود که تصاویر بسیار خوب در محیط‌های کم‌نور یا حتی بی‌نور برداشته شوند.
فیلم‌برداری با دوربین گلکسی نوت ۹ نیز دقیقا مشابه گلکسی اس ۹ پلاس است. این مدل می‌تواند در سه رده مختلف کیفی فیلم‌برداری کند که شاملا ۲۱۶۰P با نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه، ۱۰۸۰P با نرخ ۲۴۰ فریم بر ثانیه و ۷۲۰P با نرخ ۹۶۰ فریم بر ثانیه هستند.
تصاویر نمونه گرفته شده با گلکسی نوت ۹ :
 

سیستم صوتی

مطابق معمول باید یادآور شویم که عملا باید انتظارات خود از صدای یک تلفن همراه را در سطح یک بلندگوی حرفه‌ای نگاه نداشته و بدانید که صدای بسیار بلند و فراگیر برای تلفن‌های همراه هوشمند عملا ممکن نیست. با این حال گلکسی نوت ۹ دارای یک بلندگوی استریو است که می‌تواند در محیط‌های کوچک مانند یک اتاق به‌خوبی عمل کند.
 
بررسی تخصصی گلکسی نوت 9 سامسونگ
 
اتاقی با مساحت ۹ متر را به‌راحتی با صدای گلکسی نوت ۹ پر می‌شود که این امر کاملا قابل انتظار است. البته با افزایش نرخ خروجی صدا بر روی آهنگ‌های دارای بیس بالا، اندکی خش خش در صدای خروجی وجود دارد که البته امری طبیعی محسوب می‌گردد. با این وجود هدفون موجب ایجاد بهترین خروجی صدا روی گلکسی نوت ۹ می‌شود. کیفیت و رسایی صدا به نوع هدفون بستگی دارد ولی در عمل باید گفت که کیفیت پایه بسیار مناسب است.
 

باتری

گلکسی نوت ۹ با بهره گرفتن از یک باتری ۴ هزار میلی آمپرساعتی می‌تواند عملا یکی از بهترین تجربه‌های باتری برای محصولات سامسونگ را ارائه کند. این باتری عملکردی به‌مراتب بهتر از سایر محصولات سری نوت داشته و در عمل می‌تواند در شرایط استفاده عادی و تماس تلفنی برای مدت‌زمان ۲۸ ساعت به کار کردن ادامه بدهد.
 

این رقم برای پخش ویدیویی به ۱۷ ساعت می‌رسد. در وب‌گردی روی شبکه ۴G و استفاده عمومی نیز به مدت ۱۲ ساعت و نیم به کارکردن ادامه می‌دهد. با این وجود امکان شارژ سریع موجب شده است که گلکسی نوت ۹ عملا بهترین تجربه محصولات سامسونگ در زمینه باتری باشد.
 

نرم‌افزار

ازنظر نرم‌افزاری باید گفت که سامسونگ بار دیگر با عرضه گلکسی نوت ۹ برای خریدارانش بهترین‌ها را به همراه اورده است. قابلیت‌هایی مانند واقعیت افزوده را پیش از این نیز روی محصولات سامسونگ دیده بودیم و در گلکسی نوت ۹ نیز شاهد ادامه این روند هستیم.
 
 
دستیار هوشمند بیکسبی موجب می‌شود که بتوان تجربه‌ای لذت بخش از هوش مصنوعی را روی گلکسی نوت ۹ داشت ولی خبری از آخرین نسخه از اندروید بر روی این مدل نیست و به جای اندروید ۹، اندروید ۸.۱ بر روی گلکسی نوت ۹ قرار دارد که البته بدون شک به‌روزرسانی مناسبی برای ارتقای این نسخه ارائه خواهد شد.  نرم‌افزارهای داخلی این دستگاه نیز به صورت خوبی طراحی شده‌اند و تقریبا تمامی گزینه‌های مد نظر کاربر در ابتدای کار را پوشش می‌دهند.
 

امکانات جانبی گلکسی نوت ۹

امکانات جانبی این تلفن همراه نیز در نوع خود شگفت‌اور هستند. اصلی‌ترین بخش این امکانات به قلم ویژه این مدل باز‌می‌گردد. این قلم در عمل چیزی نسبت به نسل‌های قبلی اضافه ندارد ولی کاربری آن به اندازه‌ای خوب است که در بیشتری موارد بهترین مدل موجود در بازار مصرف محسوب می‌شود.
هر کاری را که می‌توانستید با قلم گلکسی نوت ۸ انجام بدهید، با قلم گلکسی نوت ۹ نیز انجام خواهید داد ولی با کیفیت، دقت و تجربه‌ای بهتر و بی‌نقص‌تر.
 
بررسی تخصصی گلکسی نوت 9 سامسونگ
 
از دیگر امکانات گلکسی نوت ۹ باید به سیستم‌های ارتباطی مختلفی مانند ان اف سی و چندین و چند حسگر دیگر اشاره کرد که همگی روی این مدل خودنمایی می‌کنند. همچنین وجود سیستم‌های تائید هویتی مانند حسگر اثرانگشت و امکان اسکن چهره موجب شده است که این مدل از این نظر کمبودی نداشته باشد. در مجموع باید گفت که امکانات موجود بر روی گلکسی نوت ۹ موجب شده‌اند که این تلفن همراه به یک محصول بسیار عالی برای کاربری‌های اداری و چندرسانه‌ای بدل گردد.
همچنین باید یادآوری کنیم که سامسونگ هنوز جک ۳٫۵ میلی‌متری هدفون را نگه داشته است که این امر از نظر شخص بنده به معنای احترام به نظر کاربران است. دکمه بیکسبی نیز قابلیت غیرفعال شدن را دارد که این موضوع نیز روی تجربه کاربری فرد  امکان شخصی‌سازی توسط او تاثیرگذار خواهد بود.
 
بررسی تخصصی گلکسی نوت 9 سامسونگ
 

ارزش در برابر قیمت

گلکسی نوت ۹ یکی از بهترین‌های بازار است ولی درهرحال قیمت این محصول برای بسیاری از افراد بیش از حد بالا است و همین امر نیز می‌تواند تعداد مخاطبان آن را کاهش بدهد. گلکسی نوت ۹ به نسبت نسل‌های قبلی خود پیشرفت چشمگیری نداشته است و به همین دلیل نز افزایش قیمت این مدل، آن را در شرایط مشابه با گلکسی اس ۹ و اس ۹ پلاس قرار می‌دهد و به همین دلیل نیز می‌توان گفت که این قیمت اندکی بالاتر از چیزی است که می‌بایست باشد.
 

نتیجه‌گیری

در پایان این بررسی طولانی و این چالش بزرگ می‌توان به صورت کاملا مطمئن گفت که گلکسی نوت ۹ یک تلفن همراه ویژه و یکی از بهترین‌های تاریخ است. این محصول هیچ فناوری‌ یا ساختار آینده‌سازی را ارائه نکرده است ولی بهترین کاربری را از سیستم‌های موجود داشته و عملا تجربه‌ای بی‌نقص را برای کاربران به همراه می‌آورد. در صورتی که پول خرید این دستگاه را دارید، بدون شک از آن لذت خواهید برد و پیشنهاد می‌کنیم که این غول را نیز در میان لیست مدنظر خود قرار بدهید.


بیشتر بخوانید

Show More

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button