اخبار ایران

افزایش تقاضا برای خدمات ابری در شرایط بحرانی؛ رشد نیاز به بکاپ در کنار جهش ۵۰۰ درصدی قیمت تراشه‌ها

مدیرعامل شرکت عصر داده‌های ابری آسیاتک از افزایش قابل توجه تقاضای سازمان‌ها برای استفاده از خدمات ذخیره‌سازی و پشتیبان‌گیری داده‌ها خبر داد و تأکید کرد که شرایط بحرانی اخیر باعث شده بسیاری از کسب‌وکارهای بزرگ به سمت تقویت زیرساخت‌های ابری خود حرکت کنند. با این حال، افزایش شدید قیمت جهانی تراشه‌ها و هزینه‌های تأمین تجهیزات، روند توسعه زیرساخت‌های فناوری را با چالش جدی مواجه کرده است.

رضا رجال‌زاده در گفت‌وگویی با اشاره به وضعیت عملیاتی خدمات ابری در شرایط تنش‌های اخیر گفت: مهم‌ترین دغدغه فعلی در این حوزه، حفظ پایداری دیتاسنترها و تداوم ارتباطات شبکه‌ای است. به گفته او، ماهیت توزیع‌شده فناوری رایانش ابری باعث شده خدمات در چندین مرکز داده مختلف ارائه شود و همین موضوع امکان حفظ پایداری و تداوم ارائه خدمات را تا حد زیادی فراهم می‌کند.

وی در ادامه به وضعیت امنیت سایبری اشاره کرد و افزود: با توجه به محدود شدن دسترسی به اینترنت بین‌الملل، تاکنون حملات سازمان‌یافته گسترده‌ای در حوزه خدمات ابری مشاهده نشده است. موارد محدودی که در این مدت شناسایی شده نیز در کوتاه‌ترین زمان ممکن کنترل و مدیریت شده‌اند.

مدیرعامل عصر داده‌های ابری آسیاتک همچنین از تغییر الگوی تقاضا در بازار خبر داد و توضیح داد: در شرایط فعلی بسیاری از سازمان‌های بزرگ به دنبال تقویت زیرساخت‌های ذخیره‌سازی و تهیه نسخه‌های پشتیبان از داده‌های خود هستند. این موضوع باعث افزایش چشمگیر تقاضا برای خدمات Storage و Backup شده است.

با این حال، به گفته رجال‌زاده، بزرگ‌ترین مانع در مسیر پاسخگویی به این نیاز، تأمین تجهیزات و توسعه زیرساخت‌هاست. او توضیح داد که بازار جهانی تراشه‌ها تحت تأثیر شرایط جنگی و بحران‌های زنجیره تأمین با افزایش قیمت قابل توجهی مواجه شده و در برخی موارد قیمت‌ها تا پنج برابر افزایش یافته است. همین موضوع باعث شده هزینه تهیه تجهیزات در داخل کشور نیز به شکل بی‌سابقه‌ای بالا برود؛ به‌طوری‌که برخی تجهیزات که پیش‌تر حدود ۱۰ میلیون تومان قیمت داشتند، اکنون به بیش از ۴۰۰ میلیون تومان رسیده‌اند.

رجال‌زاده در پایان درباره وضعیت دسترسی به اینترنت در حوزه خدمات ابری گفت: ارائه‌دهندگان این خدمات تابع سیاست‌ها و تصمیمات شرکت ارتباطات زیرساخت هستند. در حال حاضر برخی دسترسی‌های پایه به اینترنت بین‌الملل محدود شده است، اما سازمان‌هایی که نیاز به ارتباطات خارجی دارند می‌توانند از طریق مراجع قانونی و با ثبت آی‌پی‌های خود، مجوز دسترسی لازم را دریافت کنند.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا