فعال بودن چند ترمینال استارلینک در ایران
پس از اینکه در روزهای گذشته اینترنت ماهوارهای استارلینک در نخستین کشور آسیایی راهاندازی شد، ایلان ماسک امروز در توییتی عجیب و در پاسخ به سوال یکی از کاربران اعلام کرد که در حال حاضر اینترنت ماهوارهای استارلینک در ایران فعال است و چند کاربر نیز به آن دسترسی دارند.
چندی پیش بود که در خبرها دیدیم اینترنت ماهوارهای استارلینک توانسته است با کسب اجازه از وزارت خزانهداری آمریکا، مجوزهای لازم برای راهاندازی سرویسهای خود در کشور ایران را بدست آورد. اما ایلان ماسک مدیرعامل شرکت اسپیس ایکس ساعاتی پیش اعلام کرد که دسترسی به اینترنت استارلینک در ایران وجود دارد و در حال حاضر چند کاربر یا پایانه فعال در این کشور دیده میشود.
ایلان ماسک شب گذشته در پاسخ به سوال یکی از کاربران توییتر که پرسیده بود آیا اطلاعاتی از سرویس اینترنت استارلینک در ایران وجود دارد یا خیر؟، اعلام کرد که «هم اکنون چند ترمینال فعال وجود دارد». به عبارتی دیگر مدیرعامل اسپیس ایکس تایید کرده است که این سرویس اینترنت در حال حاضر در کشور ایران فعال است و امکان دسترسی به آن وجود دارد.
ترمینال استارلینک و فعال شدن در ایران
هنوز مشخص نشده است که پایانههای فعال شده در ایران در اختیار چه اشخاصی است و تعداد آنها به چند عدد میرسد. اواخر شهریور ماه گذشته بود که گروهی از نمایندگان کنگره آمریکا از وزیر خزانهداری این کشور خواستند در صورت دریافت درخواست مجوزهای لازم برای ارائه اینترنت ماهوارهای استارلینک به مردم ایران، فورا با این تقاضا موافقت شود.
در پی صدور این درخواست از سوی ایلان ماسک، مدیرعامل اسپیس ایکس، وزارت خزانهداری آمریکا در روز اول مهر اعلام کرد که مجوز گسترش خدمات اینترنتی را برای ایرانیان صادر کرده است. به نظر میرسد فعال شدن برخی از پایانههای این سرویس اینترنت ماهوارهای در ایران به دلیل صدور همین مجوزها صورت گرفته است.
اینترنت ماهوارهای استارلینک در حالی در ایران فعال شده است که عیسی زارعپور، وزیر ارتباطات و فناوری چندی پیش گفت بعید میداند این سرویس به این زودیها بتواند در ایران فعال شود چون هنوز کامل نشده است. او افزوده بود که هر شرکت خارجی برای ارائه اینترنت ماهوارهای در کشور باید از ایران کسب مجوز کند.
وزیر ارتباطات و فناوری همچنین با اعلام اینکه ورود تجهیزات موردنیاز اینترنت ماهوارهای غیرمجاز است تاکید کرد که تلاش ایلان ماسک برای اتصال شبکه اینترنت ماهواره ای در ایران برخلاف پروتکلهای اتحادیه جهانی مخابرات و امواج رادیویی است. برخی از خبرگزاریها هم در این زمان نوشتند که اگر ایلان ماسک بخواهد بدون کسب مجوزهای قانونی و خلاف قوانین بین المللی اقدام کند، با شکایت ایران مواجه خواهد شد. اکنون باید دید پاسخ وزارت ارتباطات و فناوری به اطلاعاتی که شب گذشته از سوی ایلان ماسک منتشر شد چه خواهد بود.
چند روز پیش بود که شرکت اسپیس ایکس اعلام کرد پوشش اینترنت ماهوارهای استارلینک را به قاره آسیا آورده است و در همین راستا دسترسی به این سرویس در کشور ژاپن به عنوان اولین کشور آسیایی بهرهمند از آن ممکن شده است. به نظر میرسد اسپیس ایکس قصد دارد در آینده پوشش سرویس اینترنت ماهوارهای خود را به دیگر کشورهای آسیایی نیز گسترش دهد.
مواردی که میتوانید مطالعه کنید: