آموزش و ترفند
آشنایی با سیستم عامل و هر آنچه که باید بدانید
در واقع سیستم عامل (Operating System) یک سیستم نرم افزاری بوده که مسئول مدیریت تمامی منابع سختافزاری و نرمافزاری سیستم است. سیستم عامل واسطی بین کاربر و سختافزار کامپیوتر است که کاربران را قادر میسازد تا با استفاده از نرمافزارهای مختلف، به منابع سختافزاری کامپیوتر دسترسی پیدا کنند.
سیستم عامل شامل بخشهای مختلفی از جمله مدیریت حافظه، مدیریت ورود و خروج دادهها، مدیریت پردازشها، مدیریت فایلها و مدیریت شبکه است. سیستم عامل برای کامپیوترهای شخصی و سرورها، تلفن همراه، تبلتها، دستگاههای بازی و دستگاههای هوشمندی که در حال حاضر در بازار موجود هستند، موجود است.
برخی از آنها که معروف هستند شامل ویندوز (Windows)، لینوکس (Linux)، مکاواس (Mac OS)، آندروید (Android) و آیاواس (iOS) میشود. هر سیستم عاملی دارای ویژگیها، مزایا و معایب خود است که بسته به نیاز کاربر، ممکن است مناسب باشد یا خیر. سیستم عامل از دو بخش اصلی تشکیل شده است: هسته (Kernel) و محیط کاربری (User Interface).
سیستم عامل هسته اصلی دستگاه
هسته یا هسته سیستم عامل، بخش اصلی آن است که وظیفه مدیریت و کنترل منابع سختافزاری و نرمافزاری سیستم را دارد. هسته با ارائه خدماتی مانند مدیریت حافظه، مدیریت ورود و خروج دادهها از سیستم و اجرای کدهای ماشین، نقش اصلی ان را ایفا میکند.
محیط کاربری یا رابط کاربری، نرمافزاری است که کاربران به کمک آن با این هسته نرم افزاری در ارتباط هستند و وظیفه تعامل با سیستم را برعهده دارد. رابط کاربری ممکن است در قالب یک رابط گرافیکی (GUI) باشد که کاربران میتوانند به کمک موس، صفحه کلید و دستگاههای دیگر، با سیستم عامل تعامل کنند.
منتهی به این نکته است که امروزه پلتفرمها در انواع دستگاههای الکترونیکی از جمله کامپیوترها، تلفنهای هوشمند، تبلتها، دستگاههای بازی، دستگاههای اتومبیل و سایر دستگاههای الکترونیکی استفاده میشوند.